Iată câteva trucuri prin care poți diminua riscul de diabet sau, dacă ai deja această boală, care să te ajute să o gestionezi mai bine:
Optează pentru alimente cu indice glicemic redus și pentru cele bogate în fibre
Alimentele cu indice glicemic redus ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și scad riscul de diabet. De asemenea, anumite cercetări arată că un dezechilibru al microbiomului intestinal favorizează diabetul de tip 2. Întrucât fibrele contribuie la dezvoltarea unei microflore intestinale sănătoase, cu bacterii „bune”, sunt binevenite și pentru a reduce incidența diabetului sau pentru a-i diminua severitatea. De exemplu, optează pentru alimente mai sărace în amidon și mai bogate în fibre, cum ar fi conopida, varza, legumele cu frunze verzi, avocado, broccoli, afine, cireșe, pepene, guava. În ceea ce privește consumul de cereale, optează pentru cele care nu produc fluctuații bruște ale nivelului de zahăr și, în loc de orez alb sau de grâu, orientează-te mai mult spre orez roșu și negru, spre quinoa etc. Înlocuiește băuturile dulci precum ceaiul cu lapte, cafeaua sau sucurile din comerț cu ceai adaptogen pe bază de Tulsi, cu ceai verde, cu supe și diverse infuzii. În plus, poți apela și la suplimente alimentare care să susțină un răspuns sănătos al corpului la insulină și astfel să contribuie la controlul glicemiei.
Restricționează-ți intervalele în care mănânci
Fie că practici postul intermitent, fie că îți alegi să mănânci doar într-un anumit interval orar, iar în restul zilei nu mănânci nimic, ambele demersuri contribuie nu numai la reducerea nivelului insulinei, ci restabilesc și sensibilitatea corpului la aceasta.
Pentru a reduce riscul de diabet încearcă să faci mai multă mișcare
O dietă echilibrată, alături de activitate fizică regulată, reprezintă cele mai bune modalități de a-ți gestiona mai bine diabetul și de a evita eventualele complicații. Exercițiile fizice stimulează mușchii să consume mai multă glucoză și ajută corpul să utilizeze mai eficient insulina. De aceea, străduiește-te să ai parte de cel puțin 10-20 de minute de exerciții fizice pe parcursul unei săptămâni. În cazul în care consideri că activitatea fizică regulată este obositoare, folosește „metoda pașilor mărunți” și mărește-ți treptat efortul depus. În plus, poți să recurgi și la suplimente alimentare, precum este, de exemplu, ORGANIC INDIA Ashwagandha Antistres Natural, care ajută organismul să facă față suprasolicitării, oferind energie și vitalitate.
Mărește-ți aportul de alimente amare și astringente
Alimente printre care se regăsesc, de exemplu, castravetele-amar, legumele cu frunze verzi precum feniculul, dar și planta Neem, toate contribuie la reglarea naturală a nivelului de zahăr din sânge. În ceea ce privește Neem, se poate spune că acesta este atât de eficient în privința scăderii glicemiei, încât pacienții cu diabet sunt sfătuiți să consulte un medic dacă intenționează să utilizeze această plantă și sunt deja sub un tratament destinat controlului glicemiei. În situația în care crezi că Neem este prea amar ca să-l suporți, optează pentru suplimentul alimentar ORGANIC INDIA Neem, Antibiotic și Antifungic Natural. Nu numai că așa eviți gustul mai puțin plăcut, dar poți profita și de efectele pozitive ale plantei asupra funcționării sistemului imunitar.
Pentru a reduce riscul de diabet îmbunătățește-ți sănătatea ficatului și a rinichilor
Diabetul este una dintre cauzele responsabile de apariția bolilor renale. Principala funcție a rinichilor este de a filtra deșeurile și surplusul de fluide pentru a crea urina. De asemenea, rinichii influențează nivelul tensiunii arteriale și produc hormoni de care corpul are nevoie pentru a se păstra sănătos. În ceea ce privește ficatul, acesta menține glucoza la un nivel normal și protejează împotriva fluctuațiilor excesive. Suplimentul alimentar ORGANIC INDIA Ficat & Rinichi, Detoxifiere Ficat & Revitalizare nu numai că îmbunătățește funcțiile ficatului și ale rinichilor, protejându-le în fața impactului nociv al diabetului, ci contribuie și la metabolismul grăsimilor și al carbohidraților. În aceste condiții, se poate spune că reduce riscul de diabet și de agravare a acestei boli.
Ține minte că diabetul este o boală care necesită tratament pe parcursul întregii vieți. De aceea, adoptă schimbări sănătoase în cadrul stilului tău de viață.