Aliați naturali pentru inițierea grațioasă în menopauză

Tranziția femeii către vârsta înțelepciunii, când va fi celebrată de familie, de comunitatea din care face parte și când se va celebra pe ea însăși, poate fi optimizată încă de timpuriu, astfel încât să se poată  intra cu grație în perioada menopauzei.

Cum să-ți asiguri starea de bine în fiecare etapă de tranziție spre menopauză

Apelează la fitoestrogeni

Estrogenul  influențează nu numai fiziologia și anatomia sistemului reproducător, dar are impact și asupra creierului, sistemului osos, sistemului cardiovascular și asupra diferitelor țesuturi din corp. Alături de o dietă și de un stil de viață sănătoase, este binevenit să se administreze fitoestrogeni, care sunt molecule similare estrogenului, regăsite în plante, cum ar fi Shatavari sau Turmericul.

Shatavari conferă energie, îmbunătățește funcțiile aparatului reproducător, având totodată rol de a detoxifia ficatul și de a împiedica retenția de apă. Capsulele ORGANIC INDIA Shatavari se bazează pe  acestă plantă, care susține sănătatea femeii de la pubertate până în toate fazele menopauzei. De asemenea, Shatavari este si un diuretic natural.

Formula  WWB are printre ingredientele de bază Shatavari. Alături de rădăcina de Shatavari se regăsesc și alte ingrediente: tulpină de Guduchi organic, scoarță de Lodhra, frunze de Tulsi Vana. Toate aceste plante susțin sănătatea femeii pe parcursul întregii vieți, stimulând imunitatea, vitalitatea, reducând inflamațiile din corp dar și retenția de apă.

Pentru ambele suplimente alimentare se recomandă administrarea a câte unei capsule, de 2 ori pe zi. Dacă se vor administra împreună „WWB” și „Shatavari” se va lua câte una din fiecare capsulă, de 2 ori pe zi.

Menține un nivel sănătos al masei musculare și al grăsimii corporale

Estrona (foliculina) este un hormon care este legat și de menopauza. Ca și alte forme de estrogen, estrona este influențată și de prezența țesuturilor grase. Astfel, cu cât mai multă grăsime există în corp, cu atât mai multă estronă va fi produsă, ceea ce va cauza dezechilibre ale nivelului de zahăr din sânge și va încuraja procesele inflamatorii. În urma acestor procese poți ajunge să te confrunți și cu simptome timpurii ale menopauzei.

Ca să nu intri în „cercul vicios” determinat de estronă, adoptă o dietă echilibrată și un stil de viață activ, care să susțină tonusul muscular. Plante care să te ajute în acest scop sunt și cele cuprinse în suplimentul alimentar din plante ayurvedice certificate organic Wt Balance. Pentru funcționarea corectă a ficatului și rinichilor ta va ajuta și ORGANIC INDIA Liver Kidney.

Ține la distanță elementele toxice care pot afecta sistemul endocrin

„Estrogenii străini” sunt molecule produse de om, care în organism afectează receptorii de estrogen. Acest tip de „estrogeni” provin din mâncare (mai ales din coloranți artificiali, din pesticide), din masele plastice, cosmetice, din vopsele etc.

Alături de producerea de disfuncționalități la nivelul aparatului reproducător, „estrogenii străini” influențează negativ imunitatea, răspunsul organismului la inflamații, dar și funcțiile cognitive și reglarea dispoziției. În aceste condiții, ar trebui să-i ții la distanță prin alegerile înțelepte pe care le vei face zi de zi.

Hidratează-te permanent

Apa este esențială pentru a nu se accelera procesele de îmbătrânire ale organismului. De exemplu, pentru hidratare cu un plus de beneficii, ceaiurile ORGANIC INDIA au la bază planta adaptogenă Tulsi – Busuioc sfânt (lat. Ocimum sanctum), cea care sprijină adaptarea organismului la stres, ajutând inclusiv la menținerea funcționării optime a rinichilor în condiții de stres.

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness