fbpx
Apendicele si sistemul imunitar

Spre deosebire de ceea ce majoritatea oamenilor cred, apendicele are un rol foarte important in organism: ajuta la intarirea sistemului imunitar. De multi ani, medicii au considerat apendicele ca fiind un organ vestigial, care inseamna ca nu mai are nicio functie in organism.

Cercetarile recente arata ca apendicele are rolul de a intari sistemul imunitar la adulti. Acesta contine o mare concentratie de celule imunitare in peretii sai si functioneaza ca si organ limfoid. Organele limfoide ajuta la dezvoltarea celulelor imunitare denumite limfocite. Apendicele uman ajuta la dezvoltarea limfocitelor de tip B. Celulele limfocite de tip B produc anticorpi care ataca bacteriile invadatoare, virusuri si toxine. Apendicele este totodata implicat in productia unor anumite molecule care sunt necesare la transportul limfocitelor in anumite zone ale corpului.

Un tip de anticorp denumit Imunoglobulina A (IgA) este produs in apendice. Acest anticorp are un rol important in imunitatea mucoaselor, inclusiv in imunitatea vaginala. Apendicele este un depozit pentru bacteriile benefice. Aceste bacterii bune ajuta recuperarea intestinelor in cazul infectiilor si protejeaza impotriva altor infectii daunatoare. Cercetarile dovedesc faptul ca oamenii care au suferit operatii de apendicita sunt de 4 ori mai expusi infectiilor bacteriene recurente care cauzeaza diaree, febra, ameteli si dureri abdominale.


Apendicele ajuta si la dezvoltarea bebelusilor. Acesta se dezvolta in a 5 saptamana fetala si dimensiunea sa este mai mare in copilarie. Celulele speciale, denumite celule endocrine, apar in apendicele fetusilor in saptamana 11. Aceste celule speciale produc hormoni care sprijina mecanismele biologice de control.

Un studiu a demonstrat faptul ca un apendice genetic mic poate fi un factor de risc pentru cancerul de colon.

Nu exista o metoda dovedita stiintific pentru protejarea de infectia apendicelui care poate duce la operatia de apendicita ce rezulta in indepartarea chirurgicala a apendicelui – considerat pana astazi un organ nefolositor.

Mentinerea unui tranzit intestinal normal si pastrarea sanatatii si imunitatii sistemului intestinal prin hidratare, detoxifiere si curatare prin aport de fibre si alimente bogate in fibre pot contribui la salvarea acestui organ, asa cum astazi se dovedeste, deosebit de important.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness