Care sunt organele de detoxifiere și cum ai grijă de ele

Detoxifierea este un proces natural realizat de organism aproape constant pentru a elimina toxinele nedorite sub formă de deşeuri. Ficatul şi rinichii sunt organele majore cu rol în detoxifiere. Ele elimină deşeurile cu ajutorul intestinelor prin fecale şi cu ajutorul tractului urinar prin urină.

De asemenea, toxinele sunt eliberate prin porii pielii prin transpiraţie şi în forma dioxidului de carbon, eliberat prin respiraţie.

Cum ne putem da seama dacă aceste organe, cunoscute sub numele de căi de detoxifiere, sunt supraîncărcate?

Printre semnele fizice menite să arate că ficatul este plin de toxine se numără:

Alergiile

Afecţiuni ale pielii precum psoriazisul, eczema sau acneea

Dureri de cap, migrene

Tulburări digestive precum greţuri, balonări sau constipaţie

Obezitate sau dificultatea de a dobândi o greutate sănătoasă

Oboseală

Depresie şi anxietate

Afecţiuni autoimune

Printre manifestările emoţionale care dovedesc încărcarea de toxine a ficatului se regăsesc:

Furia

Frustrările/Resentimentele

Depresia

Un sentiment de neputinţă sau senzaţia că eşti blocat/ă

Care sunt beneficiile unor organe pentru detoxifiere ce funcţionează bine?

Beneficiile unui sistem de detoxifiere sănătos şi funcţionabil sunt numeroase! Vei simţi energie, vei avea un somn de calitate, vei simţi bucurie, te vei bucura de claritatea minţii şi de un ten radiant! Cei din jur vor observa această strălucire sănătoasă.

Cum pot să-mi susţin organele de detoxifiere

Organele implicate în detoxifierea naturală sunt:

Ficatul: Acest organ iubeşte verdeţurile. Legume cu frunze verzi, sucuri naturale verzi, pulberi verzi (eg. Moringa)

Rinichii: Apreciază apa. Apa pură şi ceaiurile plante, dar şi alimentele cu un conţinut ridicat de apă precum sunt pepenele sau legumele cu frunze verzi.

Intestinele: Intestinele noastre au nevoie de un echilibru între fibre şi hidratare. De asemenea, ele tânjesc după mese regulate şi după mişcare constantă.

Tractul urinar: La fel ca rinichii, tractul urinar are şi el nevoie de apă pură pentru o funcţionare optimă.

Pielea: Pielea are nevoie de ceea ce iubeşte ficatul. Aceasta se va resimţi dacă ficatul se află în dificultate. Să periezi cu o lufă celulele moarte de pe piele va facilita procesul de eliminare a toxinelor

Plămânii: Apreciază exerciţiile fizice, exerciţiile de respiraţie, aerul curat şi asigură suport pentru sistemul nervos. Plămânii suferă când suntem anxioşi sau îngrijoraţi, de aceea putem recurge la minunatele practici Pranayama pentru a ne bucura de plămâni sănătoşi şi puternici

Ia în calcul şi următoarele idei pentru a susţine procesul natural de detoxifiere:

1.Pentru a ajuta procesele naturale de detoxifiere să rămână sănătoase şi puternice, apelează la:

Ceaiul Tulsi Lax – cu efect laxativ bland, sprijina curatarea intreg tractului gastro-intestinal si sanatatea ficatului si a rinichilor

Tărâţele de Psyllium Integrale cu peste 85% fibre naturale

2 Postul intermitent

Poţi să apelezi şi la Postul Intermitent, care poate fi pur şi simplu stând fără mâncare 12 ore pe timp de noapte pentru a-ţi susţine organismull pe durata procesului natural al detoxifierii.

3.Detoxifierea la nivel emoţional

Pentru a face acest demers, încearcă să-ţi exprimi emoţiile într-un mod sănătos. Încearcă să ţii un jurnal, să scrii, să faci exerciţii fizice, orice crezi tu! Despre ceaiul Tulsi s-a demonstrat că funcţionează foarte bine pentru îmbunătăţirea stării de spirit, iar Ceaiul Tulsi (Busuioc Sfânt) Trandafir Dulce este nemaipomenit pentru tot ceea ce ţine de inimă.

La un moment dat, unul dintre organele menţionate va avea dificultăţi mai mari decât altul. Dacă un organ de detoxifiere este sub mai mult stres, atunci toate celelalte sunt forţate să compenseze. Spre exemplu, dacă este vorba despre constipaţie, mai multe toxine vor încerca să părăsească trupul prin piele.

În mod ideal, toate practicile noastre ce ţin de stilul de viaţă ar trebui să susţină buna funcţionare a proceselor de detoxifiere. Aşa că, pentru a susţine organele de detoxifiere care muncesc din greu, bea cât mai multă apă, foloseşte ceaiuri de plante organice, consumă cât mai multe legume cu frunze verzi, apelează la exerciţii de respiraţie şi îţi vei găsi drumul spre o primăvară pură, proaspătă, energizantă, radiantă.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness