De ce Tulsi de la ORGANIC INDIA este deosebit?

În calitate de pionieri ai Mișcării pentru Alimentație Organică din India, scopul nostru, în cadrul ORGANIC INDIA, este ca, prin transparență, educație și produse inovatoare, să-i ajutăm pe oameni să învețe să aibă grijă de sănătate. Fie că este vorba despre posibilitatea de a savura zilnic o cană cu ceai din plante cu proprietăți valoroase, fie că este vorba despre creșterea accesibilității la suplimente alimentare și hrană, continuăm să găsim soluții pentru un mod de viață mai conștient, sănătos, bazându-ne pe plante, pe știință, pe tehnologia modernă și pe tradiția Ayurvedică. Fondată în 1997 cu scopul de a promova și grija pentru mediu dincolo de ideea de „sustenabilitate”, ORGANIC INDIA și-a început „călătoria” prin promovarea Tulsi ca produs de bază, iar în 1999 a fost lansat ceaiul original din această plantă. Așa a început o „revoluție organică” în India, iar planta cu virtuți tămăduitoare Tulsi a intrat în atenția întregii lumi. Azi aflăm de ce Tulsi de la ORGANIC INDIA este deosebit.

Sursă de vitaminele A și C, de minerale precum zinc, fier, calciu, dar și de clorofilă și diverși compuși bioactivi, Tulsi este cunoscută, în Ayunrveda, drept „cea fără de asemănare”. Știința îi confirmă acum numeroasele proprietăți terapeutice, precum cele de adaptogen, de antioxidant, de plantă cu proprietăți antiinflamatorii și antistres. Însă motivele pentru care ne orientăm spre Tulsi merg dincolo de aceste calități ale plantei.

Debutul Mișcării pentru Alimentație Organică din India

Întrucât ne-am orientat către Tulsi și i-am încurajat pe fermieri să se orienteze spre diversificarea culturilor, am reușit să punem la punct o „revoluție organică”. Promovând agricultura regenerativă prin utilizarea compostului, a semințelor locale, printr-o utilizare mai eficientă a apei și prin rotația culturilor, am contribuit la revitalizarea ecosistemelor naturale, la îmbogățirea biodiversității și la refacerea sănătății solului.

După 25 de ani, rezultatul viziunii noastre este revitalizarea economică, a mediului și cea culturală a comunităților rurale datorită numărului mare de parteneriate cu ferme locale, dar și a preocupării pentru sănătatea comunităților, pentru educație și pentru incluziunea femeilor.

De ce Tulsi de la ORGANIC INDIA este deosebit?

ORGANIC INDIA a fost prima companie indiană care a optat pentru certificare organică internațională, iar în prezent deține cel mai mare număr de certificări naționale și internaționale care țin de alimentație și de calitate organică din India.

În zilele noastre, pe piață au fost introduse numeroase produse pe bază de Tulsi însă, pentru asigurarea proprietăților curative și pentru biovalabilitatea ridicată disponibilă în ceaiuri și în suplimentele alimentare, contează foarte mult modul în care planta este cultivată, recoltată, procesată și depozitată. Astfel, calitatea regăsită în toate aceste aspecte conferă, mai presus de toate, integritatea plantei.

Popularitatea tot mai mare a Ceaiului Tulsi Original ne-a inspirat să creăm peste 23 de sortimente de ceaiuri cu plante cu proprietăți relaxante, regenerante și utile pentru refacerea organismului- astăzi, acestea sunt savurate în peste 45 de țări. Câteva dintre cele mai cunoscute efecte și arome includ:

Combaterea stresului

Ceai Tulsi (Busuioc Sfant) cu Ceai Verde | Antistres Natural & Vitalizant, plicuri*Alungă efectele unei zile stresante savurând o cană de ceai calmant! Ceaiurile Tulsi Original și Ceaiul Tulsi cu Ceai Verde contribuie la diminuarea nivelului de cortizol, calmează sistemul nervos și îmbunătățesc funcțiile cognitive. Îți este greu să adormi? În acest caz, încearcă ORGANIC INDIA Ceai Tulsi Sleep cu Plante Relaxante, Reconfortante, util pentru a-ți asigura un somn odihnitor!

Te protejează de răceli, de tuse și de efectele poluării

Este oricând o idee bună să ai la îndemână aceste ceaiuri: Ceai Tulsi Ghimbir sau Ceai Tulsi Turmeric Ghimbir– toate ajută la scăderea inflamației, la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar pentru a combate răcelile și alte infecții, la calmarea durerilor de gât și îți stimulează corpul să lupte contra efectelor nocive ale poluării.

Te ajută să te menții în formă

Ceai Tulsi (Busuioc Sfant) Ayush Kwath | Sustine imunitatea, plicuri*Tulsi, alături de aroma de scorțișoară și de cardamom din Masala Chai, revigorează corpul, combate oboseala cronică și restabilește energia și vitalitatea.

Susținerea metabolismului

Aromatele ceaiuri Tulsi cu Lămâie și Ghimbir, dar și Tulsi Ayush Kwath, nu numai că sunt pline de antioxidanți, dar stimulează metabolismul „leneș” și digestia, ajutându-te să-ți menții o greutate sănătoasă. Mai mult, Ceaiul Tulsi Ayush Kwath susține imunitatea și este benefic în răceală și gripă.

Iată că am aflat de ce Tulsi de la ORGANIC INDIA este deosebit. Străduiește-te să introduci ceaiurile și infuziile de la ORGANIC INDIA în rutina zilnică pentru a avea parte de proprietățile lor vindecătoare. De asemenea,te poți delecta cu ele pur și simplu ca să te bucuri de aromele lor speciale!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness