Ce înseamnă o Intenție? O intenție înseamnă un angajament plin de dragoste, față de tine însăți/însuți, care implică alăturarea minții și inimii pe parcursul unei călătorii derulate în cel mai înalt scop. De fapt, o intenție reprezintă o îmbunătățire a perspectivei, implicând punerea în concordanță a vocii interioare și a spiritului. Este ceva diferit de un obiectiv sau de o rezoluție, care determină pe cineva să facă o schimbare radicală sau să atingă o anumită țintă. Intențiile nu sunt măsurabile și nu se bazează pe rezultate. Tot ce contează este realizarea momentelor de pace interioară, de iubire față de tine însăți/însuți, de îndreptare spre adevăr, de compasiune și de alte lucruri care țin de inimă.
Exemple de Intenții
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă o „intenție”, îți este de folos să vezi câteva exemple. Practic, acestea sunt intenții foarte populare, pe care le poți utiliza pentru a te inspira ca să-ți stabilești propriile intenții.
„Intenționez să:
- le arăt compasiune celor din preajma mea;
- mă iubesc mai mult pe mine însămi/însumi;
- găsesc pace în inima mea zi de zi;
- mă accept așa cum sunt;
- fiu recunoscător/recunoscătoare pentru ceea ce am;
- îmi folosesc creativitatea;
- îmi acord timp;
- fiu răbdătoare/răbdător;
- mă conectez cu natura;
- urmez un exemplu;
- îmi iubesc corpul;
- mă desprind de ceea ce nu îmi mai este util;
- fiu prezent/ă;
- îmi urmez calea, indiferent de ceea ce implică aceasta”.
Acordă-ți un răgaz pentru a analiza toate aceste exemple sau să reflectezi pentru a putea să-ți manifești propria intenție, care să rezoneze cel mai bine cu tine.
Ritualul de stabilire a unei Intenții, în 6 pași
Un astfel de ritual reprezintă o ceremonie mică, dedicată stabilirii și manifestării intenției tale. Iată care sunt pașii necesari pentru a-ți crea un ritual special, care să-ți insufle un sentiment de liniște și care să-ți imprime intenția în minte, în inimă și în spirit.
Găseste-ți spațiul necesar
Acel spațiu trebuie să fie liniștit și cât mai lipsit de lucruri care să îți distragă atenția. Poate fi un simplu colț sau poate fi vorba despre obiecte sacre, despre lumânări sau despre orice altceva ai la îndemână. Așează-te confortabil, închide ochii și relaxează-ți tot corpul ca să te conectezi cu tine însăți/însuți.
Găseste-ți o Intenție
Primul demers este să găsești o intenție care să rezoneze pe deplin cu vocea ta interioară și cu calea pe care vrei să o urmezi. De fapt, este vorba despre înțelepciunea a cărei voce o auzi, dar căreia nu îi acorzi atenția cuvenită întotdeauna. Este vorba despre un moment în care să faci abstracție de zgomotul exterior, astfel încât să poți auzi acea înțelepciune și să lași intenția să vină către tine. Acordă-ți răgazul de care ai nevoie.
Lasă deoparte limitările
Uneori, intenția care vine către noi ne creează impresia că nu putem ajunge la ea, dar cu siguranță nu este așa. Nimic nu este de neatins când intervin inima și mintea. Inspiră și expiră încet, profund, eliberează-te de orice teamă ori îndoială care stă între tine și viziunea ta. Procedează așa timp de 3-4 inspirații și expirații pentru a te elibera de orice blocaje.
Găsește claritatea
Repetă-ți intenția în minte. Relaxează-ți umerii, maxilarul și fruntea, încearcă să-ți vezi intenția cu „ochi” minții. Străduiește-te să-ți miști intenția în minte ca și cum ai răsuci între degete un cuarț frumos. Încearcă să vezi toate fațetele intenției, să le aduci la lumină și să te supui lor. Trebuie să le vezi clar și să le repeți încet și conștient de 10-11 ori.
Manifestă-ți vizualizarea
Pătrunde în imaginația ta pentru a vedea cum se manifestă intenția. Spre exemplu, dacă este vorba despre compasiune, imaginează-ți sunete, lumini și mirosuri prezente când îți exprimi compasiunea față de toate ființele. Dacă este vorba despre pace interioară, imaginează-te cum te plimbi, cum lucrezi, cum faci curat, cum conduci, toate aceste acțiuni derulându-se într-o atmosferă relaxantă și cu un sentiment de pace. Adaptează totul la propriile tale intenții. Respiră în cadrul unui exercițiu de vizualizare timp de 5 minute sau mai mult.
Notează-ți intenția
Începe să deschizi încet ochii și păstrează-ți intenția în minte. Fă-ți un jurnal special, pe care să-l dedici gândurilor, ideilor, viziunilor, visurilor, prozei și poeziei legate de intenția ta. După aceea, notează-ți intenția exact așa cum ai repetat-o in minte. Dacă vrei, poți să o notezi într-o formă mai lungă. Poți scrie inclusiv despre obstacolele ce stau în calea intenției tale și despre metodele pe care vrei să le utilizezi ca să le depășești. Jurnalul reprezintă spațiul în care poți să exprimi totul pe hârtie.
Asta este tot! Frumosul tău ritual este complet acum. Anumite persoane pot alege să utilizeze, în cadrul ritualului, cristale, lemn de santal, palo alto ori salvie, un oracol/cărți de tarot, dar și instrumente precum tobele sau un bol tibetan cântător. Poți să adaugi ceremoniei tale orice face parte din obiceiurile tale.
Hrănește-ți Intenția
După ce ți-ai stabilit intenția, nu trebuie să te gândești prea insistent la ea sau să te obsedeze. Ai făcut-o deja parte din ființa ta și acum trebuie să o faci să fie prezentă și să o trăiești conștient. Poți să o repeți în minte ori de câte ori simți nevoia și să acționezi în acord cu ea ori de câte ori se ivește ocazia potrivită.
Printre modalitățile prin care poți să-ți hrănești intenția se numără, de exemplu, ținerea unui jurnal, meditația, yoga, plimbările, timpul petrecut în natură, un panou de vizualizare realizat cu ajutorul revistelor vechi, conectarea cu cei dragi, acțiunile de voluntariat, donațiile, o dietă care să includă alimente colorate și care să fie lipsită de hrană procesată.
Nu în ultimul rând, consumul de ceaiuri, cum ar fi cele pe bază de Tulsi, reprezintă o altă metodă utilă pentru a-ți hrăni intenția. De pildă, orientează-te spre gama de ceaiuri Tulsi ORGANIC INDIA, ce conțin plante 100% Certificate Organic, fiind lipsite de organisme modificate genetic.