Îți dorești să schimbi lumea? Începe cu tine

„Ieri eram inteligent, așa că mi-am dorit să schimb lumea. Astăzi sunt însă înțelept, așa că mă schimb pe mine însumi”- Rumi.

Când lumea pare să se afle sub asediu, este ușor să te pierzi în teamă, în disperare sau în mânie. Dar astfel de emoții ne îndepărtează de la disponibilitatea spre claritate și spre compasiunea față de noi înșine și față de ceilalți- chiar și spre cei împotriva cărora suntem.

Ceea ce pare a fi haos poate fi de fapt o oportunitate minunată pentru a privi în noi înșine, pentru a ne identifica înclinațiile inconștiente și prejudecățile. Cei mai mulți dintre noi au fost subiecții condiționării de care nu suntem conștienți- socializarea, care este parte din „transa culturală”. Pentru a schimba lumea, ar trebui să începem prin a ne dezvălui strălucirea din inimi, întrucât iluziile ce privesc separarea și pe „celălalt” pot supraviețui doar în întuneric- acest fapt este valabil indiferent de culoarea pielii, de opțiunile politice sau de religie.

Potrivit unui articol din publicația “Greater Good Magazine”, „Noua știință a prejudecăților sugerează că fiecare avem prejudecăți- și toți avem instrumente prin care le putem ține sub control”. Chiar dacă uneori este dificil și incomod să ne examinăm inimile și mințile, este și o modalitate de a ne elibera pe noi înșine de prejudecățile inconștiente. Când procedăm așa, dobândim accesul la propria umanitate și la bunătate. Courtesy E. Martin, autor al “The New Better Off: Reinventing the American Dream,” scrie „Recunoaștem faptul că în contextul în care nu putem scăpa de cultura în care am crescut, o putem transforma”.

Să te interoghezi pe tine însuți/însăți este o modalitate directă de a-ți identifica prejudecățile. Iată câteva întrebări pe care ni le putem pune. Fii pregătit/ă să suporți și ceva disconfort în momentul în care emoțiile pe care le ai ar putea să se amplifice.

„Care este cea mai timpurie amintire a mea legată de conștientizarea identității mele rasiale?

Cum ar fi fost diferită viața mea dacă m-aș fi născut având o altă rasă sau o altă clasă socială?

Ce privilegii am în comparație cu ceilalți?

Mă simt confortabil discutând despre propriile mele prejudecăți culturale?

Mă simt în largul meu discutând cu o persoană de altă rasă decât mine?

Pot să conștientizez diferențe sau mai degrabă îmi este mai la îndemână să le ignor?”

Vezi dacă este posibil să abordezi asemenea întrebări cu acceptare și cu iertare. Și vezi ce descoperi despre tine, poate fi vorba despre ceva ce nu ai conștientizat în trecut. Una dintre cele mai importante asemănări dintre noi este dorința de a nu suferi. Dar adesea cauzele suferințelor noastre se leagă de propriile temeri și convingeri, acelea că nu putem recunoaște că de fapt nu există o separare între noi înșine și ceilalți- că de fapt suntem toți unul.

#AdevarataStareDeBine

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness