Prima fabrică de produse organice din India care a primit certificare LEED Platinum

Fabrica ORGANIC INDIA „Lucknow” este acum certificată LEED Platinum, ca prima care produce suplimente alimentare naturale din India. Aceasta este o realizare importantă din mai multe puncte de vedere. Pentru că misiunea ORGANIC INDIA este să crească nivelul de responsabilitate pe piața globală oferind soluții benefice în serviciul comunității, dedicate sănătății, trăitului responsabil – certificarea LEED Platinum este o dovadă a angajamentului pentru bunăstarea comunităților, a mediului, a angajaților și a partenerilor din domeniul agriculturii (fermierii).

Un nou standard al excelenței și al angajamentului

LEED este acronimul pentru „Leadership în Energie și Design al Mediului” și potrivit instituției numite U.S.Green Building Council (USGBC), reprezintă o clădire cu certificare eco care promovează o multitudine de standarde ridicate. Toate clădirile afectează sănătatea oamenilor și mediul- fie că este vorba despre fabrici, clădiri de birouri, fie că este vorba despre locuințe, depozite sau locuințe.

Distincția LEED Platinum

Companiile care doresc să obțină certificarea LEED trebuie să câștige puncte în domenii precum: Locație și Transport, Terenuri Sustenabile, Managementul Eficient al Apei, Energie și Atmosferă, Materiale și Resurse, Calitatea Mediului Interior și Inovația. În baza punctelor acumulate, se va putea face o aplicație pentru unul dintre cele patru niveluri ale LEED. În ordine crescătoare, aceste niveluri sunt: Certificat, Argint, Aur și Platină.

Un lanț de distribuție bazat pe valoare

Fermierii și angajații ORGANIC INDIA sunt instruiți în ceea ce privește practicile agriculturii organice, biodinamice și regenerative. Se creează o rețea care presupune ca familiile de agricultori să obțină venituri sustenabile, păstrându-și și îmbunătățindu-și totodată propria sănătate și pe cea a mediului.

Construită pentru Sănătatea Oamenilor și a Mediului

Consiliul U.S. Green Building (USGBC) explică: „Clădirile verzi promovează rezistența- în ceea ce privește design-ul, tehnologiile, materialele și metodele. Pentru a susține aceste eforturi, clădirile verzi promovează utilizarea materialelor durabile, fac o selecție atentă a locațiilor, a eficienței energetice, se gândesc la regenerare etc…

Programul de Sustenabilitate din cadrul Universității Boston precizează faptul că a treia parte a verificărilor pentru acordarea LEED vizează prezența dovezilor că o clădire este concepută și apoi construită. „Folosind strategii care urmăresc să crească performanțele indicatorilor care contează cel mai mult: economisirea energiei, managementul eficient al apei, reducerea emisiilor de CO2, îmbunătățirea calității vieții din mediul interior al clădirii, grija față de resurse și atenția la impactul lor”.

Managementul deșeurilor

Experții din cadrul USGBC afirmă că, în calitatea sa de țară în dezvoltare, India pune probleme deosebite din punct de vedere al managementului deșeurilor. Un raport al USGBC a precizat că „Este crucial să ne adresăm miezului problemei- reducerea risipei resurselor. Întrucât India încă își stabilește politici și reguli, este necesar să se abandoneze metodele convenționale de gestionare a deșeurilor și să ne îndreptăm către „Risipa Zero”, astfel încât să se ajungă la o dezvoltare sustenabilă”.

Fondatorul ORGANIC INDIA, Bharat Mitra, a spus: „Această nouă fabrică este o reprezentare minunată a conceptului ORGANIC INDIA. Pe de o parte, se bazează pe tehnologia de ultimă oră și, în același timp, a fost construită pe baza dorinței de a exista o mai conștientizare față de problemele de mediu. Construcția s-a realizat într-un mod care nu ne-a permis doar să luăm, ci și să înapoiem ceva mediului”.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness