Solutii naturale pentru infectii urinare

In cazul femeilor, riscul de a se confrunta cu infectii urinare este unul ridicat. Unii experti sustin ca pe durata vietii, sansele ca o femeie sa aiba cel putin o data infectie urinara sunt de 50%, insa sunt si urmase ale Evei care trec de mai multe ori prin asemenea experiente neplacute. Iata ce trebuie sa faca o femeie in cazul in care s-a confruntat cu una sau mai multe infectii urinare recurente si cum poate evita o astfel de afectiune.

Infectii urinare. Care este cauza?

Infectiile tractului urinar sunt motivul pentru care femeile trebuie sa foloseasca hartia igienica intr-un fel anume. Uretra, tubul prin care trece urina de la vezica urinara in exterior, este localizata in aproprierea anusului. Bacteriile din intestinul gros, ca de exemplu E. coli, se gasesc in pozitia perfecta de a trece din anus in uretra. De aici ajung in vezica urinara si, daca infectia nu este tratata, va ajunge in rinichi. Femeile sunt mai predispuse la infectiile urinare pentru ca au uretre mai scurte, ceea ce usureaza calea bacteriilor catre vezica urinara. Si contactele sexuale pot introduce bacteriile in tractul urinar.

Infectii urinare. Care sunt simptomele?

Iata cateva dintre cele mai frecvente simptomele care anunta o infectie a tractului urinar:

  • Senzatia de arsura in timpul urinarii;
  • Senzatia intensa ori frecventa de urinare, chiar daca se elimina foarte putin lichid;
  • Durere sau presiune resimtita in zona spatelui inferior sau in zona de jos a abdomenului;
  • Oboseala sau frisoane;
  • Urina inchisa la culoare si cu miros ciudat;
  • Febra (semn ca infectia a ajuns la rinichi).

Tipuri de infectii urinare

Sunt mai multe tipuri de infectii ale tractului urinar in functie de zona afectata.

Cistita – inflamatia vezicii. Este cea mai raspandita forma de infectie urinara. In general, este cauzata de migratia E.coli din zona anusului.

Uretrita – inflamatia uretrei. Apare ca urmare a urmare a unor boli cu transmitere sexuala, care sunt insotite de chlamydia si gonococul.

Pielonefrita – o inflamatie a bazinetului si a rinichiului, in urma unei infectii bacteriene. Bacteriile au trecut din vezica urinara in rinichi.

Teste si tratamente pentru infectii urinare

Daca crezi ca te confrunti cu o infectie a tractului urinar cel mai bine este sa mergi la medicul de familie. Ti se va cere o proba de urina pentru a testa prezenta bacteriilor care cauzeaza infectia tractuui urinar. Tratamentul? Antibiotice pentru a distruge „intrusii”. Intotdeauna, asigura-te ca iei medicamente pentru perioada indicata de specialist, chiar daca ai inceput sa te simti mai bine. In plus, este bine sa bei multa apa pentru elimina bacteriile din sistem. Este posibil ca medicul sa-ti prescrie medicamente si pentru reducerea durerii, Totodata, paturile electrice iti pot fi de folos pentru scaderea intensitatii durerii.

Infectii urinare cronice

Una din cinci femei se confrunta si cu a doua infectie a tractului urinar, dar sunt si femei care nu reusesc sa scape in totalitate de aceasta problema. De obicei, principalul vinovat pentru aceasta situatie este reprezentat de tipul sau de rezistenta bacteriei. Exista si bacterii care invadeaza celulele corpului si formeaza o zona pe care n-o pot distruge nici antibioticele si nici sistemul imunitar. Un grup din aceste bacterii pot parasi celulele si apoi sa le reinvadeze, transformandu-se intr-o colonie rezistenta la antibiotice.

Unele femei sunt genetic predispuse la infectiile tractului urinar, in vreme ce altele prezinta anumite anormalitati la nivelul tractului urinar si din aceasta cauza sunt susceptibile la infectii.

Femeile diabetice prezinta un risc mare din cauza functionarii deficitare a sistemului lor imunitar care este mai putin capabil sa lupte cu bacteriile care cauzeaza infectiile tractului urinar. Alti factori care cresc riscul de infectie a tractului urinar sunt sarcina, scleroza multima si orice altceva care afecteaza fluxul urinar, precum pietrele la rinichi sau atacul de cord.

Tratarea infectiilor tractului urinar

Daca te-ai confruntat cu mai mult de trei infectii urinare intr-un an vorbeste neaparat cu medicul de familie care sa-ti recomande un tratament special.

Cateva dintre aceste optiuni ar putea include:

  • Luarea unei doze mai mici de antibiotice pentru o perioada mai lunga de timp pentru a preveni reaparitia infectiilor;
  • Luarea unei singure doze de antibiotic dupa o partida de sex, care este o cauza comuna a aparitiei infectiilor tractului urinar.

Cum pot fi prevenite infectiile urinare recurente

Iata cateva sfaturi pentru impiedicarea reaparitiei infectiilor la tractul urinar:

  • Goleste-ti vezica de fiecare data cand simti nevoia sa o faci. Nu te grabi, stai pana cand esti sigura ca ai eliminat toată urina;
  • Bea multa apa;
  • Fa ma degraba dus si nu baie in cada;
  • Nu folosi spray-uri si ale produse de igiena intima care nu fac decat sa creasca iritatia;
  • Curata aparatul genital inainte de a face sex;
  • Urineaza dupa ce a facut sex;
  • Trebuie sa te stergi din fata spre spate dupa urinare – in acest fel vei evita transferul bacteriilor periculoase dinspre anus spre uretra si vagin;
  • Este recomandata renuntarea la diafragme sau prezervative nelubrifiate sau cele tratate cu spermicid intrucat pot favoriza dezvoltarea bacteriilor;
  • Este importanta schimbarea tamponului igienic de cel putin doua ori pe zi in timpul ciclului menstrual;
  • Evitarea folosirea unor detergenti sau inalbitori puternici atunci cand iti speli hainele;
  • Este recomandata lenjeria intima din bumbac si hainele cat mai lejere.

Solutii naturale complementare pentru sanatatea sistemului urinar

Natura ofera solutii excelente in cazul diverselor infectii, inclusiv in cazul celor ale tractului urinar. Iar una dintre ele vine sub forma copacului Neem, declarat de ONU arborele secolului XXI. Pentru ca absolut toate componentele sale, flori, radacini, frunze, crengute, scoarta si semninte, pot fi utilizate in scop terapeutic, arborele de Neem a fost denumit „Farmacia naturii”.

Neem este antibiotic si antifungic natural cu spectru larg, recomandat ca supliment natural in cazul infectiilor urinare si candida. Totodata, Neem sustine sanatatea tesuturilor moi si a aparatului urinar.

În scop preventiv și pentru menținerea sănătății sistemului urinar, luați în considerare cure constante cu ORGANIC INDIA Amalaki ce abundă în mod natural în antioxidanți și vitamina C cu o biodisponibilitate ridicată, alternând în cazurile cronice și recurente, mai ales în infecțiile determinate de E.Coli sau alți patogeni care se găsesc frecvent în colon și care migrează către uretră, cu ORGANIC INDIA Triphala, ce contribuie la detoxifierea și curățarea eficientă și fără reacții adverse a colonului.

#AdevărataStareDeBine

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness