Suntem constienti de impactul pe care fiecare dintre noi il putem avea asupra lumii si imbratisam libertatea ce vine cu asumarea completa a acestei responsabilitati. De aceeea, de la modul de conservare a semintelor, pana la plantarea lor, de la cultivare pana la recoltare, de la prelucrare la productie si vanzari, fiecare pas din aceasta frumoasa calatorie este o marturie a angajamentului nostru fata de valori precum integritatea si responsabilitatea si reprezinta o dovada a implicarii totale din partea companiei ORGANIC INDIA pentru obtinerea si furnizarea unor produse sigure si de calitate.

Ne dedicam, cu pasiune, misiunii de a ridica standardele de calitate in industria produselor organice si suntem una dintre putinele companii din India care a obtinut cele mai importante si riguroase certificari internationale de calitate: HACCP, GMP, ISO 9001-2008, Kosher. Certificarile noastre au fost acordate de catre SGS in conformitate cu standardele pentru produse organice ale USDA, UE si NPOP.

Non GMO (Fara Organisme Modificate Genetic)

Ceaiurile Tulsi si suplimente pe baza de plante ORGANIC INDIA au primit certificare Non GMO. Aceasta verificare autentifica integritatea naturala a semintelor, plantelor si produselor ORGANIC INDIA. Proiectul non-GMO a fost initiat de o organizatie nonprofit care a constientizat pericolele alimentelor modificate genetic si care incurajeaza autoritatile din intreaga lume sa permita consumatorilor, prin programe de informare, sa ia decizii in cunostinta de cauza cu privire la achizitionarea de produse modificate genetic.

Certificare Organica UE

Logo-ul pentru certificare ecologica al UE garanteaza faptul ca produsul in cauza respecta standardele Europene privind produsele organice. Consumatorii care cumpara produse ce poarta acest logo pot avea incredere ca cel putin 95% dintre ingredientele din compozitie au fost produse ecologic, produsul respecta regulile schemei oficiale de inspectie, a venit direct de la producator intr-un ambalaj sigilat si ca produsul poarta numele producatorului sau al vanzatorului si numele sau codul organului de inspectie. Speranta este ca, pe termen lung, logo-ul UE certificat organic va fi capabil sa rezolve problemele comerciale cu care se confrunta astazi sectorul alimentar ecologic.

NPOP India Organic

Programul National Indian pentru Productii Organice si Logo-ul India Organic este guvernat de APEDA, care furnizeaza standarde nationale pentru produsele organice printr-o Politica si un Program National de Acreditare. Obiectivele Programului National pentru productia ecologica include: (1) Asigurarea mijloacelor de evaluare a programelor de certificare pentru agricultura si produsele organice conform criteriilor aprobate la nivel international (2) Acreditarea programelor de certificare. (3) Facilitarea certificarii produselor organice in conformitate cu Standardele Nationale pentru Produsele Organice. (4) Incurajarea dezvoltarii agriculturii ecologice si a procesarii ecologice.

EARTH SEER

Acest nou standard reflecta un angajament pentru afaceri sustenabile ce inspira, promoveaza si sprijina bunastarea si respectul pentru toate fiintele si pentru Mama Natura.

„Earth Seer” are urmatoarele criterii:

  • Ethical (etic)
  • Accountable (responsabil)
  • Reliable (pe care te poti baza)
  • Trustworthy (de incredere)
  • Holistic (holistic)
  • Socially, Environmentally and Economically Responsible (responsabil din punct de vedere social, ecologic si economic)

GMP – Good Manufacturing Practices

Certificarea SGS GMP verifica daca sunt respectate toate practicile necesare pentru un program eficient de siguranta alimentara. Are in vedere igiena in toate aspectele procesului de fabricatie SGS, inclusiv in ceea ce priveste locatiile si echipamentele, productia primara, ambalarea, depozitarea, distributia, controlul daunatorilor si gestionarea deseurilor, precum si igiena personala de rutina a personalului. ORGANIC INDIA Pvt. Ltd. indeplineste cerintele din Ghidul Codex Alimentarius, Codul international de practici recomandat, Principiile generale de igiena alimentara CAC / RCP 1-1969 Rev. 3 (1997).

HACCP – Hazard Analysis & Critical Control Points

Certificarea Sistemului de Management al Sigurantei Alimentare, bazata pe HACCP, verifica daca standardele Organizatiei Mondiale a Sanatatii sunt indeplinite in gestionarea sigurantei si igienei alimentare. Acest sistem se bazeaza pe „Criteriile de evaluare a unui sistem operational HACCP”. Este o schema de inregistrare acreditata pentru evaluarea starii operationale si performantei unui sistem de management al sigurantei alimentelor bazate pe HACCP pentru a asigura siguranta produselor alimentare. Organizatiile care finalizeaza cu succes evaluarea castiga atat un certificat HACCP, cat si o inregistrare de cel mai inalt nivel, comunicand consumatorilor, comerciantilor cu amanuntul, autoritatilor guvernamentale si altor parti interesate ca pot avea incredere justificata in modul in care organizatia controleaza siguranta alimentara si igiena produselor alimentare.

ISO 9001 : 2008

Certificarea ISO a devenit o cerinta esentiala in intreaga lume. Nu exista o garantie mai buna decat certificarea ISO pentru castigarea recunoasterii la nivel international si a increderii cumparatorului intr-un produs. Standardele ISO asigura caracteristici vitale precum calitatea, respectarea normelor ecologice, siguranta, economia, fiabilitatea, compatibilitatea, interoperabilitatea, eficienta si eficacitatea. Ele faciliteaza comertul, raspandesc cunostintele si impartasesc progresele tehnologice si practicile de buna gestionare. Standardele ISO ofera solutii practice si furnizeaza beneficii pentru aproape toate sectoarele de afaceri, industrie si tehnologie si pentru toate cele trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile – economice, de mediu si sociale.

USDA – United States Department of Agriculture

Certificatul organic USDA verifica daca se respecta toate reglementarile, cerintele si specificatiile Departamentului Agriculturii din Statele Unite. Acesta acopera o gama larga de masuri detaliate de monitorizare si control. Este unul dintre cele mai cuprinzatoare si exigente sisteme de certificare pentru a asigura angajamentul absolut fata de calificarile de Certificare Organica, asa cum au fost stabilite de Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite.

OU Kosher

Acest logo indica faptul ca un produs poate fi consumat de toti cei care respecta regulile unei alimentatii kosher, precum si de multi altii care au cerinte dietetice speciale. Astazi, producatorii si consumatorii considera ca acest logo este o verificare independenta a calitatii, integritatii si puritatii. Ei stiu, de asemenea, ca reputatia Uniunii Ortodoxe este de neegalat in ceea ce priveste fiabilitatea si indeplinirea celor mai inalte standarde kosher. De departe cea mai mare agentie de certificare kosher – si de departe cea mai extinsa la nivel global, Uniunea Ortodoxa este renumita pentru capacitatea sa de a satisface nevoile clientilor sai prompt si eficient. Acordarea certificarii OU Kosher pe brandul nostru intareste pozitia sa pe piata si ajuta la extinderea cotei de piata. Atunci cand un produs este certificat Kosher, consumatorul poate fi sigur ca fiecare ingredient care intra in compozitia acelui produs este corect identificat si provine din surse de incredere.

Halal Certification

Comitetul Halal – Jamiat Ulama – E – Maharashtra (JUM) se ocupa de toate aspectele legate de aplicarea generala a termenului Halal, cu referire specifica la legile dietetice islamice. Membre sunt organisme teologice (Comitetul Sharia) si persoane individuale, specializate (Comitetul Tehnic). Jamiat se bucura de recunoastere la nivel mondial ca fiind singurul organism national din India autorizat sa faca certificarea Halal a produselor indiene.

Alte aspecte referitoare la calitate:

  • Produsele ORGANIC INDIA contin exclusiv plante medicinale Ayurvedice, cu multiple beneficii pentru sanatate, recunoscute si dovedite stiintific in mii de studii medicale si academice.
  • Eficienta plantelor medicinale Ayurvedice folosite in produsele ORGANIC INDIA este nealterata de tratamentele chimice conventionale.
  • Plantele folosite in compozitia produselor sunt uscate la temperatura scazuta, pe panza alba, sunt incalzite la 56 de grade pentru 2 ore pentru uniformizarea umiditatii si ambalate la scurt timp dupa recoltare. ORGANIC INDIA nu practica uscarea industriala.
  • Materia prima este recoltata din lantul propriu, format din peste 3.000 de agricultori care respecta standardele de cultivare impuse de producator si certificarile acestuia.
  • Capsulele suplimentelor sunt din celuloza vegetala, plicurile de ceai sunt realizate din fibre de celuloza nealbite (produse in Germania) iar cartonul ambalajelor pentru ceaiurile la plic este fabricat din hartie reciclata.
  • Retetele au fost dezvoltate de unul dintre cei mai buni specialisti din India in domeniul plantelor medicinale indiene, Dr. Narendra Singh (doctor, profesor, Director al Institutului International de Medicina Naturista).
  • ORGANIC INDIA este o companie considerata un reper in materie de productie sustenabila la nivel mondial.
  • ORGANIC INDIA a obtinut peste 30 de premii internationale pentru modelul sau de afaceri si produse.