de-ce-organicCa parte a misiunii noastre de a crea un mediu global sustenabil, ORGANIC INDIA se implica in practici si metode agricole ce permit regenerarea solului si protejeaza biodiversitatea Planetei.

Ce inseamna agricultura organica?
Agricultura organica reprezinta practica de a cultiva plante fara utilizarea pesticidelor, a erbicidelor si a ingrasamintelor chimice. Se bazeaza in principal pe rotatia culturilor, ingrasaminte organice si pesticide si erbicide naturale, pe baza de plante, pentru a mentine puritatea si rodnicia solului.

De ce este importanta agricultura organica?
Exista din ce in ce mai multe dovezi ca ingrasamintele chimice, erbicidele si pesticidele chimice sunt extrem de daunatoare pentru sanatate. Cu toate acestea, cel mai puternic argument pentru agricultura organica se refera la beneficiile pentru mediu. Intr-o lume ce se confrunta cu o criza climatica globala, a devenit absolut necesar sa facem tot ce e posibil pentru a reduce efectele negative ale incalzirii globale. In procesul de fabricare a acestor ingrasaminte, pesticide si erbicide chimice, sunt eliberate in atmosfera emisii nocive care sunt asociate cu incalzirea globala. Agricultura conventionala se bazeaza foarte mult pe aceste substante chimice care aduc daune ecosistemului si care patrund in solul nostru si in panza freatica.

Ce inseamna agricultura regenerativa?
Agricultura regenerativa reprezinta un pas in plus fata de agricultura organica. Este un program holistic ce utilizeaza rotatia culturilor, un calendar de plantare ce utilizeaza ciclurile Lunii si ale Soarelui pentru a determina perioada ideala de cultivare pentru fiecare cultura.

De ce este importanta agricultura regenerativa?
Folosirea agriculturii regenerative reface echilibrul si sporeste sanatatea ecosistemelor unde aceasta metoda este folosita. In afara interzicerii folosirii fertilizatorilor chimici, a pesticidelor si a erbicidelor, agricultura regenerativa adauga noi elemente ce ajuta la vindecarea ecosistemului afectat de folosirea substantelor toxice.

Ce inseamna agricultura sustenabila?
Agricultura sustenabila este cea care ofera un trai sigur familiilor agricultorilor, conserva mediul natural si resursele, sustine comunitatile si ii trateaza cu respect si corectitudine pe toti cei implicati.

Toate produsele ORGANIC INDIA contin plante 100% Certificate Organic, nu contin organisme modificate genetic, nu contin pesticide sintetice, erbicide, ingrasaminte sau alte tratamente chimice.

Muncim alaturi de mici familii in cultivarea a mii de hectare de teren agricol in mod ecologic si sustenabil pentru a oferi o viata demna agricultorilor indieni si pentru a va oferi dumneavoastra sanatate si fericire.

Alegand ORGANIC INDIA participati si dumneavoastra activ la misiunea noastra de a crea un mediu inconjurator sustenabil!