organic-india-logoTermenii „organic”, „eco” si „bio” sunt sinonimi, iar folosirea lor in Uniunea Europeara si in lume in general tine doar preferinta pentru o varianta sau alta in functie de traditie, istorie, limba, zona geografica. In Romania, in functie de zona de provenienta (daca este un produs local sau importat, etc.), produsele organice pot fi marcate de oricare dintre cei 3 termeni.

Pentru ca un aliment sa fie catalogat ca „100% organic”, acesta trebuie sa contina doar ingrediente 100% obtinute organic. Alimentele organice contin ingrediente cultivate in sol netratat cu substante chimice de cel putin 3 ani. Produsele organice sunt supuse unor norme de productie si procesare reglementate, in cazul Romaniei (tara membra UE), la nivel comunitar. Aplicarea legilor privind productia organica se face de catre organisme de inspectie si certificare care elibereaza certificate de produse ecologice sau organice. Acestea controleaza lantul de productie, de la inspectarea produsului in sine, pana la procesele de obtinere a produsului finit.

Daca pentru ca un produs sa fie catalogat ca „organic” trebuie ca acesta sa treaca printr-o serie de evaluari si sa respecte anumite norme bine conturate, in Romania exista, pe de alta parte, foarte multe produse (auto)catalogate ca „naturale”, sub umbrela protectoare a unor reguli nu foarte clar exprimate in acest sens. De regula, produsele „naturale” sunt produse bazate pe plante sau pe alte ingrediente naturale, care, insa, nu au fost neaparat cultivate pe terenuri organice si nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fara substante chimice pentru obtinerea produsului final.

Aceste produse „naturale”, desi contin ingrediente naturale, pot contine si substante chimice, coloranti, conservanti. Este posibil ca plantele folosite sa fi fost tratate cu fertilizanti, hormoni de crestere, pesticide, substante ce trec in produsul finit.

ORGANIC INDIA, o companie cu traditie in productia de ceaiuri si suplimente alimentare 100% Certificate Organic, vine in intampinarea nevoii romanilor pentru produse de o calitate exceptionala, sigure, de incredere, create cu grija pentru sanatate si pentru mediu.

Produsele ORGANIC INDIA contin plante 100% Certificate Organic in UE, SUA si India, ceea ce inseamna ca nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici in niciun stadiu al productiei. Toate plantele sunt recoltate exclusiv de la agricultorii nostri, iar metodele unice de cultivare, recoltare si procesare le protejeaza integritatea nutritionala. Produsele ORGANIC INDIA nu contin organisme modificate genetic, nu contin pesticide sintetice, erbicide, ingrasaminte sau alte tratamente chimice.

Produsele ORGANIC INDIA sunt distribuite si certificate pe toate continentele, principala piata de desfacere externa Indiei fiind SUA.

In Romania produsele ORGANIC INDIA sunt autorizate si notificate la SNPMAPS – IBA.

Produsele ORGANIC INDIA sunt distribuite in Romania de catre INNOVORIS LABS SRL, ce are misiunea de a imbunatati vietile romanilor si de a proteja planeta prin furnizarea de produse naturale de cea mai inalta calitate, la un pret accesibil.

Alegand ORGANIC INDIA participati si dumneavoastra activ, alaturi de alte milioane de oameni din intreaga lume, la misiunea noastra de a crea un mediu inconjurator sustenabil!