10 ritualuri de dimineață care îți vor schimba viața

Acum, mai mult ca niciodată, lumea poate fi copleșitoare. Este simplu să ajungem dominați de teamă, de anxietate și de griji și să ne lăsăm sarcinile de zi cu zi sau social media să ne convingă de faptul că nu facem destul. Este simplu să te simți rămas/ă în urmă, neproductiv/,ă, distras/ă.

Obișnuiam să trec prin toate acestea- și de vreme ce nu sunt imună nici acum la aceste stări, am găsit o soluție care funcționează pentru mine, care mă ajută să fac față acestor emoții incomode. Să îmi încep dimineața cu un ritual în centrul căruia sunt eu și care mă echilibrează înainte să iau în piept ceea ce lumea cere de la mine este cheia care mă ajută să țin în frâu anxietatea și să-mi mențin gratitudinea.

Când dau peste ceva care îmi schimbă viața- fie că este vorba despre un truc de sănătate, fie că este vorba de ceva precum este o rutină de dimineață- nu le țin doar pentru mine. Sunt entuziasmată să împărtășesc rutina mea de dimineață în speranța că te-ar putea inspira și pe tine, să-ți creezi și tu propria ta rutină.

Mi-am dezvoltat această rutină treptat. Am început prin a mă angaja să scriu câte trei lucruri pentru care sunt recunoscătoare zilnic și îți propun să începi și tu la fel de simplu. Alege ceva care să îți ocupe mai puțin de 5 minute și încearcă să respecți acest obicei în fiecare zi, timp de o săptămână, înainte să te apuci să îți verifici telefonul sau computerul. Ulterior, dacă te face să te simți bine, poți să mai adaugi ceva în plus! Lista mea nu este exhaustivă- combină, asociază și alege ceea ce ți se pare potrivit pentru tine. Partea cea mai importantă este că tu vei fi în atenție și vei ajunge să ai o stare mentală pozitivă pentru a face față unei zile.

  1. Gândurile pozitive. Chiar înainte să apuc să pun picioarele jos după ce mă dau jos din pat, mă gândesc la ceva pozitiv. Nu este întotdeauna ușor să te trezești devreme, dar procedând așa te vei simți mai bine.
  2. Muzică pozitivă. Am o listă de cântece pline de inspirație. Când mă duc să îmi plimb câinii prin grădină dimineața, ascult o melodie sau două care mă fac să zâmbesc. De asemenea, mă descalț pentru a merge cu picioarele goale.
  3. Citate pozitive. După ce mă ocup de igiena persoanală, citesc două citate pozitive din calendar. Îmi place să aduc gândurile pozitive în mintea mea pentru a nu avea nicio șansă de a mă lasă copleșită de sentimente negative sau de anxietate. Iată de ce în topul preferințelor mele zilnice în materie de citate se află Citate celebre.
  4. Meditația. Făceam parte dintre acele persoane care credea că nu poate să mediteze. Aveam o minte „ca de maimuță”, simțeam că există mereu „o roată” de hamster ce se tot învârtește, aveam probleme de ani de zile cu anxietatea, mă gândeam mereu la ce am de făcut… toate acele lucruri ce nu te lasă să ajungi la o stare de liniște mentală. Dar toate acestea însemnau că aveam nevoie de mai multă meditație. Aceasta nu este un demers pe care poți sau nu poți să-l realizezi; este o practică și, odată ce am realizat așa ceva, am înțeles că ea poate aduce atât de multe în viața mea. Dacă ești începător/începătoare, îți recomand să începi cu aplicații precum „Headspace” sau „Calm”.
  5. O băutură caldă delicioasă. Când meditez, este timpul potrivit pentru o băutură caldă delicioasă. Uneori aleg o cafea, dar îmi place să îmi încep diminețile cu Ceai Tulsi de la ORGANIC INDIA. Printre preferatele mele se află și Tulsi Masala Chai.
  6. Gratitudine și reflectare. Beneficiile gratitudinii sunt enorme, iar faptul de a avea un jurnal al gratitudinii în care să notez timp de șapte ani a reprezentat unul dintre obiceiurile mele cu cel mai mare impact. Poate fi o notație pe un post-it, o rugăciune de câteva minute sau orice altceva te poate ajuta să apreciezi lucrurile pozitive din viața ta.
  7. Afirmații. Știu- mulți își dau ochii peste cap, chiar eu am făcut asta, când am auzit despre afirmații. Mai degrabă decât să te gândești la afirmații precum „Sunt un miliardar!”, gândește-te la ele precum la o modalitate de a-ți reaminti scopurile și prioritățile de fiecare zi. Scriu noi afirmații la începutul calendarului fiecărui an, bazate pe ceea ce îmi doresc să obțin și pe ceea ce îmi doresc să îmi investesc energia în următoarele 12 luni. Citindu-le zilnic ajută să îți amintești ceea ce este cu adevărat important, ajutându-te să ignori gândurile și sarcinile ce sunt mai puțin importante.
  8. Lectura. În fiecare dimineață, petrec câte 10 minute citind dintr-o carte pe teme de nutriție, de wellness, de afaceri sau de dezvoltare personală (mai am și câte două „porții” de citit în weekend). Îmi place să citesc, pentru mine este un obicei care mă ajută să mă simt că aloc timp pentru ceea ce este important pentru mine și care mă face fericită. Nu mai pun la socoteală faptul că mă ajută să îmi dezvolt bussiness-ul și să-mi servesc și mai bine clienții.
  9. Un program al zilei. Înainte să intru pe email, îmi iau un răgaz pentru a-mi revizui programul zilei și prioritățile și mă concentrez pe mine însămi înainte ca avalanșa solicitărilor de la clienții mei să mă invadeze. Din nou, este vorba despre a intra într-o nouă zi simțindu-mă puternică și plină de energie, controlându-mi eu programul, mai degrabă decât să-l las pe acesta să mă controleze.
  10. Exerciții fizice. În general îmi încep programul zilnic de exerciții fizice între orele 6:00 și 6:30 dimineața și îmi pregătesc o rutină diferită în fiecare zi, dar îmi stabilesc un program pentru a face în fiecare zi mișcare. Cred că exercițiile fizice sunt cele mai benefice pentru a scăpa de stres și pentru a ne energiza dacă sunt realizate dimineața.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness