fbpx
20 de moduri prin care ORGANIC INDIA face o diferenta in lume

Motive de celebrare

In urma cu peste 20 de ani, am inceput cu o viziune: „sa fim vehiculul constiintei prin crearea unei afaceri holistice, sustenabile, care sa inspire, sa promoveze si sa sprijine Adevarata Stare de Bine, precum si sa promoveze respectul pentru toate fiintele vii si pentru Natura Mama.

Nimeni nu ar fi crezut ca va fi posibil.

Cu toate acestea, ORGANIC INDIA este dovada vie ca abundenta poate fi creata fara compromisuri, prin respectarea propriilor valori. Ne implicam atat in protejarea mediului si a societatii, precum si in regenerarea Pamantului, dar, totodata, avem grija si de demnitatea si bunastarea fermierilor nostri. In acelasi timp, oferim consumatorilor de pe intreg mapamondul produse organice exceptionale.

Putem spune ca suntem dovada vie ca modelul si viziunea noastra sunt sustenabile si ca afacerile etice nu doar ca au succes, ci chiar prospera.

Iti prezentam mai jos 20 de cai prin care noi credem ca facem diferenta in aceasta lume.

1. Modelul unic de afaceri

Ca afacere sociala, colaboram direct cu mii de familii marginalizate de fermieri indieni, punand umarul la crearea unor comunitati sustenabile, prin faptul ca le achizitionam produsele la un pret premium, in acord cu specificul de calitate superioara a acestora. Mai mult, le oferim acces la sistemele de sanatate, educatie si la programe de dezvoltare profesionala.

Fermierii ORGANIC INDIA sunt educati de echipa noastra si de experti in toate aspectele practicilor agricole ecologice. Le platim abonamentele necesare achizitionarii certificarilor organice si apoi le cumparam la pret premium tot ce acestia produc.

De asemenea, fermierii ORGANIC INDIA practica rotatia culturilor, cultivand de fiecare data alte alimente organice. Aceasta afacere unica le permite fermierilor sa prospere folosind practici agricole (pe care le vor utiliza si generatiile urmatoare) care regenereaza pamantul.

2. Regenerarea pamantului

Prin intermediul agriculturii ecologice, fermierii deprind practici agricole regenerative, care imbogatesc solul si, pe termen lung, cresc valoarea nutritionala a alimentelor. Alimentele organice certificate trebuie sa respecte standarde internationale stricte, sa nu contina nicio substanta toxica, metale grele, ierbicide si pesticide. Mai exact, nu trebuie sa aiba in componenta substante care au efect negativ asupra sanatatii oamenilor, care pot contamina alimentele si sursele de apa, distrug solul, ranesc animalele si fauna salbatica si devasteaza sistemele naturale.

Planul de certificari ORGANIC INDIA, cel mai mare obtinut vreodata de o societate din India, se intinde de-a lungul unor parti vaste din regiunile Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Jammu si Kashmir si Andhra Pradesh.

Mii de fermieri si comunitatile lor au fost ajutati, direct sau indirect, de proiectele ORGANIC INDIA.

Impreuna am transformat prin practici agroecologice regenerative mii de hectare de teren plin de chimicale, in sol care serveste, onoreaza si protejeaza biodiversitatea Pamantului.

3. Sprijinirea sustenabila a recoltarii plantelor din mediul natural

Recoltarea plantelor din mediul natural trebuie realizata intr-o maniera sustenabila fara privarea populatiei bastinase sau distrugerea habitatului plantelor recoltate. Noi ii invatam pe fermieri cum sa faca acest lucru, ii supervizam si obtinem pentru ei certificatele organice. Facem totul intr-un mod plin de respect pentru mediul inconjurator, folosind metode igienice si sustenabile de procurare a plantelor. De asemenea, le oferim, oamenilor acces la peste 200.000 ha de paduri Certificate Organic.

4. Oferirea darului „Tulsi” intregii omeniri

Suntem onorati sa fim prima companie care cultiva ecologic Tulsi (Busuioc sfant) si produce ceaiul organic Tulsi. Proprietatile vindecatoare ale Tulsi au fost benefice de 5.000 de ani in India, fiind documentate in scrierile sacre indiene. Studiile moderne au confirmat faptul ca planta de Tulsi este un adaptogen puternic care diminueaza stresul, sprijina sistemul imunitar, ajuta la echilibrul corpului si mintii si promoveaza longevitatea. Ne mandrim cu zeci de ani de cercetari riguroase, mii de pacienti fericiti si sanatosi si ani de ajustari fine pentru a obtine cele mai bune formule cu Tulsi sau alte plante ayurvedice medicinale.

5. Colaborarea cu Dr. Narendra Singh

Dr. Narendra Singh, reputat medic si cercetator cu o activitate de peste 40 de ani, a analizat, prin intermediul stiintei moderne (experimente si studii clinice), proprietatile de vindecare ale plantelor medicinale din India. Intreaga noastra filozofie despre planta ca intreg, integrala, se bazeaza pe studiile Dr. Narendra Singh, care a demonstrat ca proprietatile vindecatoare ale plantelor sunt eficace si active atunci cand ele sunt folosite in totalitate si nu doar bucati din ele, cu atat mai mult cu cat este vorba despre plantele ecologice care trebuie manevrate cu grija astfel incat sa-si pastreze structura fitochimica interna intacta.

6. Marirea gamei de produse din plante integrale

In prezent, ORGANIC INDIA cultiva, colecteaza, proceseaza, produce si comercializeaza aproape 100 de plante integrale organice: Ceaiuri Tulsi Certificate Organic, Formule Ayurverdice din plante medicinale, suplimente nutritionale, dar si tarate integrale de Psyllium si multe alte alimente si condimente ecologice.

7. Tehnici avansate de procesare a produselor ecologice

Metodele noastre unice de procesare, intre care sunt incluse tehnologii avansate de deshidratare, asigura prospetime maxima, savoare si beneficii pentru sanatate si, cel mai important, pastrarea vitalitatii si fitochimiei plantelor.

Plantele noastre cresc ecologic datorita tehnicilor de cultivare biodinamice, sunt deshidratate si maruntite cu delicatete astfel incat matrita moleculelor bioactive este pastrata pentru ca plantele sa fie biodisponibile. Apoi sunt puse in capsule 100% vegetale, ce nu contin substante chimice toxice, solventi sau alcool.

Suntem foarte atenti pentru ca toate produsele ORGANIC INDIA sa nu contina agenti patogeni, bacterii, virusi, pesticide, hormoni artificiali, compusi toxici, radiere, organisme modificate genetic si astfel sa conduca la Adevarata Stare de Bine pentru toti clientii nostri de pe intreg mapamondul.

8. Oferim calitate certificata la standarde internationale

Vrem sa ridicam standardele in industria ecologica prin propriul exemplu, fiind printre putinele companii din India care au obtinut certificarile HACCP, GMP, ISO 9001-2008, Halal si Kosher.

Avem Certificari Organice din partea Control Union pentru USDA-NOP, EU, JAS & NPOP si din partea SGS pentru USDA-NOP and NPOP Organic Standards, noi am fost primii care au obtinut certificarea Non-GMO (fara organisme modificate genetic). Produsele noastre Tulsi Original, Tulsi Ceai Verde, Tulsi Ghimbir sunt si certificate Fairtrade.

De la prezervarea semintelor pana la semanare, de la cultivare pana la recoltare de la procesarea pana la productie, prin vanzari si marketing, fiecare pas este o dovada a angajamentului nostru pentru integritate, raspundere si responsabilitate pentru asigurarea calitatii holistice.

9. Implementarea Standardelor EARTH SEER

Pentru sprijinirea viziunii noastre, am fost inspirati sa setam noi standarde numite EARTH SEER, pentru noua paradigma a companiilor, dedicata ingrijirii, servirii si protejarii Pamantului si a tuturor  fiintelor vii, prin actiunile, produsele si serviciile oferite.

Standardele EARTH SEER inseamna:

  • EARTH = Ethical, Accountable, Reliable, Trustworthy, Holistic (in traducere – Etica, Ingrijire, Fiabilitate, De incredere, Holistic)
  • SEER = Socially, Environmentally, Economically Responsible (in traducere – Social, Mediu, Responsabil din punct de vedere economic).

10. Angajament pentru un ambalaj responsabil

Cautam intotdeauna modalitati prin care sa excelam in oferirea solutiilor si a Adevaratei Stari de Bine prin produsele noastre destinate unei vieti sanatoase si constiente. Iar asta include si un ambalaj responsabil. Cutiile de Tulsi sunt facute din carton reciclat 100%, cu un minimum de 30% content post consum. Pliculetele noastre de ceai sunt realizate de fibre biodegradabile, fara continut de substante chimice, nealbite. Chiar si cerneala folosita la etichete este sigura atat pentru tine cat si pentru mediul inconjurator fiind pe baza de soia.

11. Aparitia Fundatiei si clinicilor ORGANIC INDIA

Fundatia ORGANIC INDIA ofera servicii medicale prin intermediul a doua clinici aflate in comunitatile din Rath si Azamgarh din statul Uttar Pradesh tuturor fermierilor care au nevoie de ingrijiri medicale si tratament.

De asemenea, mergem acasa la oameni si le oferim sfaturi despre sanatatea femeilor, a bebelusilor si despre igiena. Totodata, organizam regulat campanii pentru a le atrage atentia celor din comunitatile rurale indiene despre importanta igienei si a sanatatii, dar si instruire vocationala pentru a-i ajuta pe oameni sa devina independenti.

In perioada 2014-2015, 10.500 de pacienti au fost tratati in Azamgarh si 6.000 in Rath, in vreme ce am avut peste 22.000 de participanti in activitatile privind mentinerea si protejarea sanatatii. Prin intermediul Fundatiei ORGANIC INDIA au fost acordate servicii de sanatate la peste 500 de agricultori care aveau nevoie de ingrijire. De asemenea, am avut 25 de programe de instruire organizate prin Community Health Educators, Outreach Workers & Community Peer Educators.

12. Proiecte inovatoare pentru energie solara, apa si salubrizare

Ca afacere sociala, am dezvoltat multe proiecte de de responsabilitate sociala, care au fost implementate in acesti ani. Scopul acestor proiecte este imbunatatirea salubrizarii si a conditiilor de sanatate a comunitatilor.

APA: pompa solara de apa in Bundelkhand, 3 pompe de mana in Azamgarh. Filtre de apa in Jalore (pentru 100 de familii).

  • ENERGIE SOLARA: 100 de sisteme de ilumitat casa in Rath, 100 in Tikamgarh si Madhya Pradesh.
  • SALUBRIZARE: 105 toalete cu bazin de apa si fose septice: 65 in Rath si 40 in Azamgarh.
  • CANALIZARE: In Tikamgarh, Madhya Pradesh (2015) si Chittoor, Andhra Pradesh (2016)

13. Inaugurarea magazinelor proprii

Produsele ORGANIC INDIA sunt disponibile in peste 10.000 de magazine premium sau ecologice din intreaga lume. Primul nostru magazin propriu a fost deschis in 2012, in Lucknow, rapid urmand deschiderea altor trei in Lucknow, doua in Kanpur, in Gaziabad, Allahabad si Varanasi. Cele mai recente sunt 4 magazine deschise in New Delhi si alte doua in Noida.

14. Parteneriatul cu FABINDIA

Pe masura ce globalizaea continua si tehnologia moderna avanseaza, comunitatea rurala este lasata in urma. Acesta este motivul pentru care, din 2013, ORGANIC INDIA si-a anuntat parteneriatul cu Fabindia, cea mai mare platforma privata de retail pentru produsele fabricate. Fabindia pune la dispozitia consumatorilor din intreaga lume o gama larga de produse de lifestyle realizate de artizani din zonele rurale ale Indiei.

ORGANIC INDIA lucreaza pentru refacerea demnitatii fermierilor marginalizati din India, iar Fabindia face acelasi lucru pentru artizanii si micii producatori rurali. Peste 55.000 de producatori rurali sunt conectati cu pietele urbane moderne prin Fabindia, creandu-se astfel o baza rurala sustenabila pentru angajati si pastrandu-se in acelasi timp traditiile artizanale. Impreuna, ORGANIC INDIA si Fabindia joaca un rol important in sustinerea comunitatilor rurale indiene si pastrarea culturii si traditiilor.

15. Recunoasterea contributiei angajatilor

ORGANIC INDIA este o afacere in dezvoltare care trateaza angajatii cu respect, corectitudine si demnitate. Cautam continuu moduri prin care sa recunoastem contributia angajatilor. ORGANIC INDIA este un model holistic de abundenta, atat pentru actionari, cat si pentru societate, economie si mediu.

16. Marirea familiei ORGANIC INDIA la nivel global

ORGANIC INDIA s-a angajat in obtinerea recunoasterii globale drept cel mai mare furnizor de produse ecologice de cea mai inalta calitate. Produsele ORGANIC INDIA sunt acum disponibile in magazinele retail, in cafenele si farmacii din peste 50 de tari din lume.

17. Primim recunoastere si suport

Suntem recunoscatori pentru recunoasterea companiei si premierea produselor ORGANIC INDIA pentru agajamentul nostru fata de Adevarata Stare de Bine.

Cel mai important, simtim suportul din inima si sincer al clientilor nostri satisfacuti. Multumim sincer prietenilor si asociatilor ORGANIC INDIA care ne-au sprijinit din inima la aniversare. Recunoasterea meritelor ne face sa ne dorim continuarea proiectelor noastre care fac diferenta in lume.

„Multumim ORGANIC INDIA pentru angajamentul vostru in imbunatatirea integritatii societatii si a mediului, pentru facilitarea dezvoltarii holistice sustenabile a tuturor fiintelor gratie promovarii agriculturii organice, indiferent de obstacolele masive aparute in cale. Sunteti un model fenomenal de urmat”.

Dr. Joseph Mercola, medic, activist in domeniul sanatatii, antreprenor, autor de succes, fondator si editor al unuia dintre cele mai vizitate site-uri de sanatate din lume, Mercola.com

18. Promovarea Adevaratei Stari de Bine pentru tine si familia ta

Celebram oportunitatea de a da solutii si produse care sa promoveze Adevarata Starea de Bine pentru tine si familia ta. Daca vrei sa atingi Adevarata Starea de Bine, cauta o abordare holistica a bolilor, intareste-ti sistemul imunitar, redu stresul si vei avea mai multa energie. Produsele noastre puternice si pure sunt aici pentru tine.

Invitatia noastra este sa descoperiti modul in care ne implicam pentru sanatatea oamenilor si salvarea planetei. Va multumim ca ne sunteti alaturi si ca impartasiti aceeasi viziune a Adevaratei Stari de Bine tuturor.

19. Contributia la cercetare in domeniul medicinii naturiste

Recunoastem valoarea stiintei moderne si pentru aceasta investim in cercetare si dezvoltare si alegem sa lucram cu cercetatori de talie mondiala in studierea plantelor, medicinei naturiste si a solutiilor holistice pentru stare de bine. Ne place sa ne asiguram ca intelepciunea antica este reinnoita. Proiectele noastre contribuie la dezvoltarea industriei Wellness in toata lumea. Suntem hotarati sa promovam viziunea noastra despre Adevarata Stare de Bine.

20. Promovarea viziunii ORGANIC INDIA

Pentru noi, revolutia organica a inceput in India, acum peste 20 de ani. Inca de atunci, multe comanii ne-au urmat exemplul. Momentul continua prin consolidarea viziunii noastre.

In fiecare zi, impulsul creste in sprijinul dezvoltarii sustenabilitatii holistice pentru toate fiintele, prin agricultura ecologica. Clientii ORGANIC INDIA se bucura de beneficiile produselor noastre, sprijinind astfel fermierii sa regenereze pamantul si sa protejeze mediul. Un numar mai mare de afaceri si organizatii sunt incurajate sa creeze un mediu sustenabil pentru Adevarata Stare de Bine a intregii umanitati. 

In esenta ORGANIC INDIA este angajamentul nostru de a actiona cu iubire si constiinta. Celebram succesul onorand Tulsi-ul, Regina Plantelor Medicinale.

Prin alegerea produselor ORGANIC INDIA nu doar ca va bucurati de calitate exceptionala si sanatate, dar contribuiti si la continuarea misiunii noastre de a crea un mediu sustenabil pentru Adevarata Stare de Bine a tuturor.

Va multumim pentru sprijin!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness