20 de obiceiuri sănătoase și simple, care te vor ajuta să duci o viață mai bună

După cum spunea Aristotel, suntem ceea ce facem în mod repetat. Succesul și fericirea sunt, în mare măsură, datorate practicării unor obiceiuri sănătoase. Cele mai importante dintre acestea sunt cele de bază, care au efecte pozitive asupra vieții noastre. Iată câteva exemple în acest sens:

 1. Încearcă să-ți începi ziua cu câteva exerciții fizice- Câteva minute de exerciții ce implică ridicări, de exerciții plank (utile pentru mușchii abdominali) sau de genuflexiuni te pot ajuta să te pregătești pentru o nouă zi și te vor ține departe de procesul de îngrășare. În cazul în care ai o zi aglomerată și vrei să nu mai mergi la sala de sport, poți să recurgi la aceste exerciții timp de 20-30 de minute.
 2. În fiecare seară încearcă să-ți faci un plan cu activitățile din ziua următoare, dar după aceea încearcă să uiți de el- Este dificil să te bucuri de o seară relaxantă când te gândești la ce vei face a doua zi. Totodată, este greu să fii productiv/ă când nu ți-ai făcut un plan. Poți să rezolvi ambele probleme dacă vei face o listă cu sarcini pentru a doua zi, după care o vei da deoparte și îți vei permite să te bucuri de relaxarea de seară.
 3. De fiecare dată când intri pe Facebook, încearcă să trimiți un mesaj cuiva cu care nu ai mai comunicat demult- Este mai la îndemână să te reconectezi astfel cu vechi prieteni. Procedând așa, va fi mult mai ușor să păstrați legătura.
 4. Încearcă să-ți încep ziua cu sarcina cea mai importantă sau care este ultima de pe lista ta cu planificarea zilei- Dacă nu vei proceda așa, riști să te simți stresat/ă toată ziua. Odată ce o vei realiza, te vei simți mai bine pe parcursul zilei.
 5. Pe cât posibil, încearcă să-ți începi ziua cu aer și cu lumina soarelui- Îmbinarea dintre mișcare, lumina soarelui și aerul proaspăt te va ajuta să te înviorezi, te va relaxa, îți va regla ritmul circadian pentru a putea fi mai activ/ă pe timpul zilei și te va ajuta să adormi mai ușor pentru somnul de noapte
 6. În cazul în care cineva din mediul online spune ceva care te-a deranjat, așteaptă câteva ore până când îi vei da un răspuns- Pare straniu, dar peste câteva ore este posibil să nu îți mai pese de ceea ce ai văzut. Ținându-te de acest obicei timp de câteva săptămâni, vei observa că prima reacție, aceea de furie, nu este de fapt atât de puternică
 7. Când sesizezi la cei din jur o trăsătură de caracter sau vreun obicei pe care nu le agreezi, întreabă-te dacă nu cumva și tu ești la fel- Să te concentrezi asupra defectelor celor din jur este considerat adesea un obicei demn de condamnat, dar în realitate poate fi un instrument excelent pentru a vedea ce poți să îmbunătățești la tine. Învață-te să te întrebi: „Nu cumva procedez și eu la fel?”
 8. Întreabă-te care este lucrul cel mai rău care se poate întâmpla, iar după aceea construiește un plan simplu pentru a te descurca în cazul în care chiar s-ar întâmpla- Temerile noastre sunt mai puternice dacă rămân vagi. În schimb, tind să se micșoreze odată ce le menționăm și știm că avem la dispoziție mijloace de a le înfrunta
 9. Când întâlnești pentru prima dată pe cineva, asumă-ți atitudinea „Sper că o să te agreez”- O vei compara apoi cu „Sper că o să mă agreeze” sau cu atitudinea negativă „Sper că nu este o persoană ticăloasă”. Nu are cum să îți placă de toată lumea, dar cel puțin vei avea o așteptare pozitivă și vei încerca să găsești calitățile cele mai importante ale celor din jur.
 10. Îmbracă-te în funcție de persoana care vrei să fii- Vestimentația nu schimbă doar modul în care te percep ceilalți, ci schimbă și modul în care te vei percepe pe tine însuți/însăți. Va influența modul în care vei vorbi și în care vei acționa. Încearcă să te îmbraci întotdeauna pentru a fi persoana care vrei să fii, chiar dacă nu ești preocupat/ă de modul în care te văd cei din jur.
 11. În fiecare zi ar trebui să bei cel puțin 8 pahare de apă- Majoritatea persoanelor sunt foarte deshidratate. Nu ar trebui să te numeri printre ele.
 12. Vei mânca legume înainte de o anumită masă- Legumele fac parte dintre acele alimente pe care majoritatea oamenilor nu le consumă suficient, asigurând o senzație de îndestulare ridicată prin comparație cu numărul de calorii pe care îl conțin. Consumând cât mai multe legume, te vei folosi de ele pentru a nu mai consuma alimente mai puțin sănătoase.
 13. Meditează 2 minute în fiecare zi- Chiar și două minute de meditație pe zi te pot ajuta să devii mai calm/ă, mai fericit/ă și să fii mai conștient/ă de tine. Important este să realizezi acest demers zilnic, nu neapărat să meditezi pentru timp îndelungat; la fel ca pentru majoritatea lucrurilor din viață, consistența contează mai mult decât frecvența.
 14. Când lucrezi, încearcă să pui în practică „tehnica pomodoro”- Astfel, vei lucra 20-30 de minute și după aceea vei lua o pauză de 5-10 minute. Repetă de mai multe ori, apoi vei lua o pauză mai lungă de 30 de minute. Procedând așa, vei putea lucra până când vei ajunge să îți pierzi concentrarea– poți să eviți să irosești timpul și poți face mai multe lucruri într-o zi.
 15. Apelează la lista prietenilor de pe Facebook pentru a avea grijă de feed-ul tău- Poți să așezi persoanele pe care le admiri sau cu care vrei să îți consolidezi prietenia în grupul „prieteni apropiați”. Dacă îți dorești ca o persoană să nu mai aibă nicio influență asupra vieții tale, o vei pune pe lista de cunoștințe și îi vei da „unfollow”. Nimeni nu va ști că ai procedat așa- este o modalitate subtilă să te apropii de mai mult de anumite persoane și să te distanțezi de altele
 16. Arată-ți aprecierea ori de câte ori poți- De fiecare dată când lucrezi în echipă, nu uita să evidențiezi și contribuțiile celorlalți. Ținând cont de acest îndemn nu te vei pune mai puțin în prim-plan, iar ceilalți își vor aminti mereu de ceea ce ai făcut.
 17. Dacă faci parte dintr-un grup și trebuie să se ia o decizie, asigură-te că opinia fiecărei persoane este auzită- Există persoane care vor insista să-și exprime opinia. Alte persoane nu vor realiza un asemenea demers decât dacă vor fi solicitate în acest sens. Tu ar trebui să fii acea persoană din grup care se asigură că fiecare se va face auzit.
 18. Încearcă să te raportezi la veștile bune- Dacă vei ține seama numai de știri, vei avea mereu impresia că lumea se va sfârși. Dar de fapt nu este așa. Criminalitatea și bolile sunt mai bine ținute sub control, șansa la educație și speranța de viață au crescut, per ansamblu lumea este un loc mai bun acum decât în urmă cu zece ani, dar nu vei fi conștient/ă de asta dacă te vei uita doar la știri. Străduiește-te să cauți povești marcate de lucruri pozitive pentru a putea contrabalansa cumva știrile negative.
 19. Încearcă să identifici, pentru fiecare, acea calitate care este cea mai bună dintre toate- Dacă vei căuta motive pentru a detesta pe cineva, le vei găsi. Dar și dacă vei căuta un motiv ca să agreezi pe cineva, îl vei găsi.
 20. Pentru a te simți fericit/ă și încrezător/oare, încearcă să adopți limbajul corpului pe care îl are o persoană fericită și încrezătoare- Vei încerca să stai mai drept/mai dreaptă și așa te vei simți mai încrezător/oare. Dacă te vei înclina ușor pe spate, te vei simți mai relaxat/ă. Zâmbește și vei fi mai fericit/ă. Dacă vei reuși să îți controlezi corpul, vei putea să îți controlezi și mintea.

Cine va adopta aceste 20 de obiceiuri sănătoase va avea șansa de a fi mai fericit/ă, mai sănătos/sănătoasă și mai productiv/ă.

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness