5 moduri naturale prin care îți poți menține un sistem imunitar puternic

Indiferent de momentul anului, este important să avem grijă în mod constant să avem un sistem imunitar puternic. Din fericire, există mai multe modalități naturale pentru stimularea imunității.

Pentru un sistem imunitar puternic fă-ți timp pentru ceaiul Tulsi Turmeric Ghimbir

Probabil ai auzit deja despre numeroasele beneficii ale turmericului și ale ghimbirului. Dacă ești prezent în mediul online, sunt șanse mari să fi văzut articole despre aceste plante puternice. ORGANIC INDIA a recunoscut beneficiile acestor două ingrediente și le-a combinat pentru a obține un ceai delicios și hrănitor. Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite a acreditat ceaiul Tulsi Turmeric Ghimbir ca fiind acel lucru de care ai nevoie când nu te simți în apele tale. Nu numai că Tulsi lucrează ca un adaptogen, dar conține și nutrienți care ajută la creșterea imunității în timp ce stimulează liniștea întregului corp. Și cel mai bun lucru? Nu conține cofeină, gluten și organisme modificate genetic. Cu tot conținutul acestui ceai, vei avea suficient pentru a-ți păstra imunitatea puternică în timpul sezonului răcelii și gripei.

Dormi un somn de calitate

Trebuie să existe un bun motiv pentru care dormim, în special având în vedere faptul că facem acest lucru pentru o mare parte din viață. Adevărul este că al nostru corp are nevoie să se odinească, să se refacă și să se repare, iar somnul este momentul în care se întâmplă toate lucrurile acestea. Când somnul nu mai este de calitate, sistemul nostru imunitar este primul care are de suferit. Lipsa somnului, de exemplu, ne predispune la gripă și răceală. Când sistemul imunitar este slăbit, nu se poate proteja de un atac și observăm că ne este mai greu decât în mod obișnuit să ne recuperăm după răceală sau gripă.

Bea un smoothie

Una dintre modalitățile prin care îi poți oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătos este prin intermediul unui smoothie. Smoothie-ul combină o varietate de ingrediente și este ușor să incluzi într-o astfel de băutură frunze verzi, grăsimi sănătoase și proteine din plante. Poți îmbogăți valoarea nutritivă prin adăugarea unor ingrediente suplimentare precum semințele de chia, de cânepă și pudră proteică. Se mai pot adăuga în smooothie și ORGANIC INDIA Tărâțe integrale de Psyllium. Nu numai că tărâțele vor îngroșa smoothie-ul, dar îi vor oferi și fibre benefice pentru digestie. Nu uita că digestia este fundația sănătății generale. Păstrându-ne intestinele sănătoase, ne asigurăm că sistemul  nostru imunitar rămâne puternic.

Spală-te pe mâini

Îți amintești că mama ta îți spunea mereu că te speli pe mâini? Se pare că mama avea dreptate. Multe studii au demonstrat că spălatul mâinilor cu apă și săpun poate reduce șansele de a lua răceală, gripă sau alte boli. Doar folosește apă călduță și săpun pentru a-ți curăța mâinile. Asigură-te că nu uiți să speli zona de sub unghii, deoarece acolo locuiesc mulți germeni neplăcuți.

Folosește plantele ayurvedice

Corpurile noastre sunt puternice și în principiu se vindecă singure. Uneori însă au nevoie de ajutor din partea pantelor. Botaniștii au descoperit cu multă vreme în urmă valoarea plantelor și impactul lor asupra corpului. O modalitate ușoară prin care putem consuma mai multe plante este reprezentată de consumul ceaiurilor. Ai observat vreodată cât de terapeutic este simplul fapt de a te relaxa și de a te bucura de o ceașcă de ceai calmant din plante? „Ritualul” consumului de ceai este în sine unul medicinal. Băutul ceaiului, pe cât este de simplu, este benefic pentru noi, un moment în care putem respira, putem reflecta, un moment pentru sfârșituri, începuturi și tranziții.

Folosirea acestor metode naturale poate ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar și la reducerea obiceiurilor care au ca rezultat o imunitate scăzută. Dar, înainte de orice, nu uita să îți asculți corpul, deoarece este un ghid complet echipat și puternic. Și nu există un moment mai potrivit decât momentul prezent pentru a asculta ceea ce corpul îți transmite.

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness