5 moduri prin care iti asiguri un somn odihnitor

Un somn bun este esential pentru mai multe motive. Fara de el, simtim uneori ca abia ne taram la suprafata – avem mintea incetosata, nu avem energie si suntem obositi. Lipsa unui somn odihnitor ne poate, de asemenea, influenta digestia, hormonii, raspunsul la stres si nu numai. Iata 5 metode la indeamna care sa tea jute sa beneficiezi de un somn cu adevarat odihnitor:

Timpul de somn

Adevarat ca nu este un secret ca organismul nostru are dnevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Astfel este incurajat sa functioneze optim. Dar stiai ca este foarte important si cand alegem sa ii oferim acele ore importante de somn? Exsita multe ipoteze care sustin ca a adormi inainte de ora 12 noaptea ajuta corpul sa se refaca si sa isi recapete energia. Aceasta se intampla datorita dominarii somnului non-REM in prima parte a noptii, si pentru ca sisteme ale corpului, precum ficatul, se regenereaza.

Prin urmare, cu cat mai devreme, cu atat mai bine! Recomandat este de la 9 la 5 dimineata, sau, daca nu ai cum altfel, de la 10 la 6. Intr-adevar, nu oricine se poate adapta un program de somn regulat si atat de precoce, insa consistenta este cheia.

Plante de somn

Plantele ayurvedice au fost folosite de mii de ani pentru multe scopuri privind sanatatea organismului nostru, iar somnul este un scop cu adevarat major. Plantele adaptogene sunt o clasificare a plantelor care ajuta organismul sa se adapteze la stress, oferindu-i echilibrul de care are nevoie.

Mai putin stres + Mai mult echilibru = Un somn odihnitor

Iti recomandam sa apelezi la adaptogeni precum Ashwanganda, Tulsi – Busuioc Sfant sau Brahmi Gotu Kola (Centella asiatica), trei plante care sunt superputerile in claritate mental, relaxare si eliberare de stres. Consumate in mod regulat vei primi suportul de care ai nevoie pentru a combate stresul.

Alege sa savurezi o ceasca de Ceai Tulsi Sleep inainte de culcare, care sa iti ofere un somn cu adevrat odihnitor, si a doua zi te vei simti cu adevarat regenrat si gata de o noua zi activa.

Spatiul de somn

Analizeaza putin spatiul unde dormi. Este incarcat? Dezordinea poate sa afecteze negative odihna noastra si vibratiile relaxarii. Conform principiilor Yoga si Ayurveda, si chiar si celor Feng Shui, a dormi intr-un spatiu incarcat si dezordonat va afecta calitatea somnului. Trebuie sa iti creezi un templu al somnului, un spatiu in care de cum pasesti te simti imediat gata sa te odihnesti. Micile schimbari fac diferenta! 10 minute dedicate curateniei din camera, o jaluzea groasa care sa iti aduca intunericul de care ai nevoie si un ulei esential organic (www.soilromania.ro) vor aduce odihna binemeritata!

Pozitia de somn

Iata un alt truce pe care l-am invatat din Yoga, Ayurveda si Feng Shui. Daca dormim cu capul catre sud, crestem adancimea somnului si capacitatea lui de a regenera energiile organismului. Ipoteza de aici spune ca la sud ne aliniem cu fluxul natural al ritmului circadian al Pamantului, rezultand un somn mult mai odihnitor si regenerant. In contrast, daca dormim cu capul catre nord, somnul nostru este mult mai usor si mai superficial.

Oprirea somnului

Suntem cu adevarat treji atunci cand ne-am trezit? O alta lectie din Yoga si Ayurveda este de a creea ritualuri ale diminetii care sa ne integreze in ziua ce incepe. O meditatie scurta urmata de o imersie si mai scurta in apa rece ne poate revigora organismul si mintea pentru o zi vibranta. Daca nu poti sa faci un dus rece, incearca sa faci apa cat de rece o poti suporta. Vei avea surpriza unui ajutor revigorant neasteptat! Un ritual matinal ajuta organismul si mintea sa treaca de la starea de somn la o stare activa. Poti sa adaugi si ceai in acest ritual, precum ceaiul Tulsi (Busuioc Sfant), planta adaptogena care va sustine organismul sa se adapteze unei zile aglomerate si de multe ori stresante.

Mai presus de toate, asculta-ti corpul si nevoie sale, dar si vorbele unui maestro Zen: “Atunci cand mananc, mananc. Atunci cand dorm, dorm.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness