5 motive să alegi ceaiul din frunze uscate

Dacă nu ai încă experiență în ceea ce privește universul ceaiurilor, te întrebi oare de ce ar trebui să alegi ceaiul din frunze uscate? Vei fi uimit de beneficiile pe care le poți avea când îți pregătești o cană de ceai proaspăt, aromat. Ai putea crede că tot ce ai de făcut este să ai la îndemână apă fiartă, să pui în ea un pliculeț de ceai, să lași la infuzat pentru câteva minute și gata! Ceaiul este servit! Dar adevărul este că un ceai puternic, foarte aromat, care îți trezește simțurile și care îți înviorează papilele gustative necesită mai mult decât un săculeț cu câteva note de arome. Este nevoie de un amestec de frunze proaspete de ceai.

Până la urmă, să savurezi un ceai este mai mult decât să arunci un pliculeț în apa fierbinte când te grăbești dimineața. Să îl prepari implică o practică menită să te ajute să îți aduci atenția în mod intenționat în prezent și să îți stabilești ritmul din acea zi. Chiar dacă atât ceaiul la pliculețe, cât și cel sub formă de frunze, poate fi delicios, există câteva motive care să te determine să alegi mai degrabă ultima variantă (sau cel puțin să alegi să alternezi pliculețele cu frunzele).

De ce să alegi ceaiul din frunze uscate?

Milioane de oameni din întreaga lume, din Marea Britanie până în SUA și din India până în China, cumpără ceai la pliculețe. Nu înseamnă că această opțiune este greșită! Până la urmă, este foarte convenabil și la îndemână să ai la dispoziție pliculețe ca să-ți pregătești băutura preferată, mai ales când te grăbești. Însă dacă nu ai încercat niciodată să utilizezi ceai sub formă de frunze, merită să faci și așa ceva. Iată cele mai importante cinci motive pentru care să alegi o asemenea variantă în locul pliculețelor.

1. Ai parte de o înaltă calitate a frunzelor de ceai

C|eaiul din frunze uscate are, de cele mai multe ori, o calitate mai bună întrucât conține frunze întregi sau bucăți. În schimb, ceaiul la pliculețe se obține adesea din rămășițele provenite din producerea celui sub formă de frunze. Nu așa se întâmplă în cazul ceaiurilor ORGANIC INDIA, dar în general este vorba despre o practică des întâlnită. În ceaiul la pliculețe se pot găsi urme de tulpini și de semințe, ceea ce conferă un gust amar.

Când utilizezi ceaiul din frunze uscate, ai parte de frunze întregi, care conferă un plus de tărie și o aromă mai puternică. Dacă frunzele de ceai sunt transformate în bucăți mai mici pentru procesele de producție, așa cum este și ambalarea lor în punguțe, uleiurile esențiale se evaporă mai repede, ajungându-se la pierderea aromei ceaiului.

Nu toate ceaiurile sub formă de frunze sunt superioare celor la pliculețe. Numeroase companii folosesc frunze de ceai de calitate în produsele lor. Dacă ești curios/curioasă cu privire la calitatea ceaiului tău preferat, poți recurge și la următorul experiment. Deschide un pliculeț de ceai și răstoarnă frunzele într-o grămăjoară. O să observi bucățele de frunze și pulbere. După aceea, pune alături de ele o linguriță de frunze de ceai. Care este diferența dintre pliculețe și frunze? În grămada de frunze de ceai o să găsești mai multe frunze întregi sau bucăți, dar și mai mulți lăstari, fără multă pulbere și rămășite. Diferența o să fie evidentă!

Să bei ceaiul din frunze uscate îți poate oferi o adevărată „aventură”. Reprezintă o metodă extraordinară de a testa mai multe arome de ceai și de a opta în final pentru noi gusturi și combinații, care au potențialul de a te înviora dimineața sau de a te ajuta să te calmezi seara. Nimic nu îți aduce mai multă plăcere decât să îți savurezi ceaiul preferat, sorbindu-l cu înghițituri mici în timp ce îți lași gândurile să zboare.

2. O aromă mai bună

De obicei, un ceai la plic este un amestec standard, cu un gust dominant. Întrucât provine din producția de masă, îți pune la dispoziție o băutură rapidă, cu o anumită aromă. Când frunzele de ceai sunt puse într-un pliculeț, nu își pot elibera toată aroma. Pliculețul limitează infuzarea, ceea ce duce la crearea unei băuturi mai puțin concentrate și fără o aromă pregnantă. Ceaiul din frunze uscate trece printr-o minimă procesare, așa că reține mai mult din aroma naturală. Prin urmare, o să obții un ceai mai bogat, cu o aromă mai nuanțată.

Pentru infuzare, pune frunzele într-o strecurătoare sau într-un infuzor, aceste dispozitive putând fi introduse într-o cană sau într-un ceainic. Astfel, frunzele de ceai au mai mult spațiu pentru a-și mări volumul pe măsură ce vin în contact cu apa. Odată ce se întâmplă așa, pot elibera o mai mare varietate de arome. În plus, în apă ajung și mai mulți nutrienți. Să consumi ceai sub formă de frunze te asigură că ai parte de o băutură mai robustă.

Ceaiurile la pliculețe pot fi mai convenabile, însă când frunzele de ceai sunt lăsate să plutească libere își pot atinge potențialul maxim în privința eliberării aromei și îți pot încânta simțurile. Imaginează-ți cât de plăcut este să îți pui mâinile în jurul unei căni calde, în timp ce inhalezi aburii aromați.

3. Varietățile de ceaiuri din frunze uscate îți oferă oportunitatea de a-ți crea noi arome

Întrucât sunt foarte variate, ceaiurile sub formă de frunze te stimulează să îți creezi aroma dorită. Spre deosebire de pliculețele de ceai, care te obligă să te limitezi la aromele oferite de ele, cele sub formă de frunze te asigură că poți avea mai mult control asupra aromei, tăriei și gustului ceaiului din cana ta. De ce să alegi ceaiul din frunze uscate? Pentru cei care se pricep la ceaiuri, înseamnă să-și lase latura creativă să acționeze. Folosind diverse variații, poți să dai o notă personală ceaiului tău. Preferi o aromă cu note de citrice sau mai degrabă o aromă mai puternică? Sau poate îți dorești o aromă ca de pământ, care să aibă și o notă dulceagă, astfel încât să îți poți încheia ziua așa cum vrei.

4. Este mai bun pentru a proteja mediul

Aproximativ 5 miliarde de plicuri de ceai se aruncă anual în lume. Chiar dacă ai impresia că pliculețele de ceai sunt mai convenabile, ajutându-te să îți prepari mai repede băutura de dimineață, ele nu sunt întotdeauna biodegradabile și pot conține plastic, dăunător pentru mediu. Anumite pliculețe pot conține microplastic, eliberat în apa care fierbe ceaiul. Așa ajungi să ingerezi microplasticul. O asemenea situație nu este nocivă doar pentru mediu, ci și pentru sănătatea ta. Din fericire, anumite companii folosesc doar pliculețe de ceai biodegradabile. Dacă recurgi în mod frecvent la ceai la pliculețe, străduiește-te să protejezi mediul reutilizându-le.

Frunzele de ceai sunt naturale și se pot transforma în compost, ceea ce le face mult mai prietenoase cu mediul. În plus, pentru ele se folosesc mai puține resurse în procesele de producție, ceea ce contribuie la reducerea amprentei de carbon. Ceaiul sub formă de frunze este de obicei ambalat în cutii care sunt reciclabile. Dacă îți dorești un stil de viață mai sustenabil, de ce să nu renunți la pliculețele de ceai în favoarea celui sub formă de frunze?

5. Oferă mai multe beneficii pentru sănătate

Ceaiul este folosit din cele mai vechi timpuri pentru a obține starea de bine, atât la nivel fizic, cât și mental. Această băutură are compuși care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar și care susțin un răspuns inflamator sănătos. În condițiile în care ceaiul sub formă de frunze este mai puțin procesat decât cel la pliculețe, reține mai mulți polifenoli, antioxidanți și alți nutrienți benefici. Când este vorba despre pliculețele de ceai, se pot pierde mulți nutrienți. De asemenea, pliculețele conțin ingrediente artificiale, conservanți și alți aditivi periculoși pentru sănătatea ta.

Ceaiul din frunze uscate necesită mai mult timp pentru preparare, dar merită! De obicei are o calitate mai bună și o aromă mai pregnantă decât cel din pliculețe. Ceaiul în pliculețe provine din rămășite de frunze de ceai care au fost procesate, iar uleiurile naturale din ele se diminuează. Ceaiurile la pliculețe au o viață la raft mai îndelungată, dar așa își pot pierde din tărie, din aromă și pot deveni fade. Deși frunzele de ceai de calitate costă mai mult decât pliculețele, te poți bucura mai mult de ele întrucât folosești o cantitate mai mică în fiecare cană. Astfel, pe termen lung, poți economisi bani.

Dacă nu ai utilizat până acum ceaiul din frunze uscate, de ce să nu încerci și variantele puse la dispoziție de ORGANIC INDIA? Există numeroase opțiuni spre care să te orientezi. Vei fi surprins de cât de mult le vei îndrăgi! Data viitoare cînd vrei să bei un ceai, optează pentru cel sub formă de frunze. Rezervă-ți un moment ca să inspiri aroma în timp ce îți pregătești lingurița de frunze de ceai și experimentează explozia de arome de care poți avea parte dacă îți creezi propriul amestec. Vei fi încântat de toate acestea!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness