7 secrete pe care trebuie sa le afli despre Tulsi

Nu ar fi minunat daca ai putea sa imbunatatesti modul in care organismul tau raspunde la stres? Daca raspunsul la aceasta intrebare este pozitiv atunci trebuie sa stii ca te poti inspira din Ayurveda si poti incerca Tulsi. Da, este vorba de planta Tulsi cunoscuta si sub numele de Busuiocul sfant care, de obicei, se consuma sub forma de ceai. Tulsi este un adaptogen puternic care ajuta organismul sa gestioneze mai bine stresul.

Iata 7 secrete importante despre Tulsi si ce poate face aceasta planta extraordinara pentru sanatatea ta:

1. Are mai multe nume, lucru ce dezvaluie puterea sa incredibila

Daca nu ai auzit pana acum de Tulsi, este important sa afli ca in India se gaseste in aproape orice casa. Planta este considerata un ingredient sacru, care ofera o multime de beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea efectelor stresului. Tulsi este utilizat in Ayurveda de peste 5.000 de ani, fiind mentionat in textele vedice si ocupand un loc important in traditia hindusa. Este o planta holistica, iar in medicina Ayurveda este folosita ca remediu. Tulsi mai este numit si „Busuioc sfant”, „Regina plantelor medicinale”, „Medicamentul naturii mama” sau „Cel incomparabil”.

2. Tulsi face parte din aceeasi familie cu busuiocul conventional

Tulsi este membru al familiei Lamiacae, aceeasi in care intra si obisnuitul busuioc conventional. Chiar daca sunt inrudite, intre cele doua plante exista foarte multe diferente.

3. Tulsi este adaptogen

Ce inseamna adaptogen?

Daca luam cuvantul „a adapta” aflam ca inseamna: „a se acomoda, a se transforma pentru a rezista conditiilor de mediu”, la care apoi adaugam „gen” – „a se comporta, a actiona, a genera”. Asadar, adaptogenul este asemeni unui antrenor personal, care ajuta organismul sa-si intareasca sistemul defensiv si sa-i creasca rezistenta la stresul cotidian. Odata ajunsi in corp, adaptogenii ajuta organismul in situatiile stresante, cresc concentrarea, favorizeaza longevitatea si il fac mai puternic. Tulsi are proprietati antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii care il transforma intr-unul dintre cei mai potenti adaptogeni.

4. Traditional, Tulsi a fost utilizat pentru protectie

Da, o ceasca de ceai Tulsi poate avea rezultate pozitive in reducerea nivelului de stres. Insa Tulsi a fost folosit in trecut si pentru combaterea altor probleme de sanatate precum astm, tuse, diaree, indigestie, infectii respiratorii, raceli si stari de voma. Gradinarii de la Taj Mahal au plantat Tulsi pentru a detoxifia mediul si a proteja acel palat magnific de distrugerea cauzata de poluare.

5. Tulsi este un companion extraordinar in timpul calatoriilor

Ceaiul Tulsi este ideal pentru a fi consumat inainte, in timpul si dupa o calatorie. In timpul calatoriilor ne confruntam cu stres emotional, mental si fizic, iar Tulsi ne poate ajuta sa eliminam toti acesti factori negativi care ne pot cauza probleme de sanatate. Stresul cauzat de calatorii isi poate face aparitia sub diverse forme, insa Tulsi il poate invinge datorita proprietatilor sale antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii. In plus, ne poate scapa si de oboseala inerenta oricarei calatorii.

6. O solutie pentru mai multe probleme

Potrivit unui studiu realizat timp de sase saptamani, la care au participat 150 de oameni, Tulsi s-a dovedit eficient nu doar in reducerea nivelului stresului, ci si in imbunatatirea memoriei, a eliminarii senzatiei de epuizare, a depasirii dificultatilor sexuale, dar si a rezolvarii insomniilor.

7. Solutie pentru indepartarea respiratiei urat mirositoare

Daca ai o problema cu respiratia urat mirositoare, Tulsi iti poate fi de ajutor si aici. Data viitoare cand faci ceai, clateste-ti gura cu el si vei scapa de mirosul neplacut cu care te confrunti de multa vreme.

Tulsi (Busuiocul sfant) este recunoscut pentru faptul ca reduce nivelul stresului. Datorita studiilor moderne, Tulsi a fost incadrat in clasa adaptogenilor, plante care ajuta organismul sa reactioneze corespunzator in momentele stresante. Tulsi de la ORGANIC INDIA este obtinut prin practici agricole organice regenerative.

 

Sursa: https://organicindia.com.au/7-stress-less-facts-tulsi/

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness