fbpx
Adevarata Stare de Bine pentru barbati

de Prashanti de Jager – profesor, scriitor, consultant, specialist in si practicant de yoga si ayurveda

Potrivit intelepciunii traditionale, exista trei calitati fundamentale ale Naturii ce se manifesta la toate nivelurile, de la quasari la ecosisteme si pana la natura barbatilor. Aceste pricipii sunt conservarea / echilibrul (sattva), creatia / cinetica (rajas) si distrugerea / intertia (tamas). In pricipiu, toate trei au aceeasi importanta si aceeasi putere, iar mentinerea lor in limite normale este esentiala pentru a trai si a evolua cu maiestrie atat individual, cat si colectiv.

Asta inseamna, practic, ca echilibrul si armonia dintre aceste trei principii din corp, minte si spirit, duce la un echilibru interior si la o stare de bine ce te fac capabil sa faci fata stresului zilnic cu seninatate, mentinand armonia in relatii, luand decizii cu o minte clara. Barbatul sattvic, care controleaza tamas ale fizicului si uneltele ascutite ale rajas-ului, creeaza o lume de unitate si sustenabilitate intr-un proces activ de luare a deciziilor constiente pentru o existenta de succes.


In mod traditional, o dieta sattvica pentru starea de bine a barbatului, pentru armonie in interior si fata de lumea in care traieste, este una ce include ierburi cu efect benefic, apa pura, fructe si legume organice, proaspete, de sezon, locale, hranirea simturilor senzoriale si un echilibru intre relaxare si exercitii fizice.

Timp de milenii, echilibrarea puterii barbatului a fost strans legata de eficienta ierburilor ce sustin sattva: Tulsi, Arjuna, Triphala, Ashwagandha, Shatavari si Brahmi.

Nu mentionez aceste ierburi pentru ca ORGANIC INDIA le cultiva biodinamic, organic si sustenabil, ci mai degraba pentru ca ORGANIC INDIA le furnizeaza lumii ca vehicule puternice ale constiintei. De fapt, unul dintre principalii termeni pentru plante in antichitate era „Aushadhi”, insemnand „purtatorul luminii” sau „vehiculul constiintei”. Folosirea cu responsabilitate sociala si pentru mediu a unor metode ce asigura calitatea acestor plante, reflecta angajamentul de a impartasi intelepciunea pe care aceste vehicule ale constiintei o transporta.

Ashwagandha

Cand sunt intrebati care este cea mai buna planta ayurvedica pentru barbati, cei mai multi specialisti in plante raspund imediat Ashwagandha. Aceasta este una dintre cele mai bune ierburi Medhya, ierburi ce sustin un intelect echilibrat si profund. Prin sustinerea unei masculinitati fizice si energice, a vitalitatii si a intelepciunii sattvice, Ashwagandha este intr-adevar o planta minunata pentru barbati!

In versiunea plantelor, o pereche clasica de elemente opuse (precum barbat-femeie, rece-cald), ar fi Ashwagandha-Shatavari, dand nastere urmatoarelor intrebari: barbatii au nevoie sa fie mai masculini sau mai echilibrati? Au nevoie sa fie mai agresivi sau mai docili? Au nevoie sa fie mai puternici din punct de vedere fizic sau mai empatici? Raspunsul este ca pamantul si societatea are nevoie ca barbatii sa aiba mai putin tamas si rajas in mintile lor si mai mult sattva. Ashwagandha sustine vitalitatea si sattva masculina.

Barbatii au tendinta sa fie mai puternici in anumite privinte si mai slabi in altele, iar punctele lor forte pot fi de fapt slabiciunile lor si punctele lor slabe pot fi, in realitate, punctele forte. In lumea de azi, barbatii nu au nevoie de mai multa putere, ci de mai multa profunzime in ceea ce priveste constientizarea propriei puteri, intelepciune pe care sa-si bazeze intentiile si de claritate a mintii pentru a le directiona actiunile.

Pentru a echilibra Ashwahandha, aproape intotdeauna le recomand barbatilor sa o ia impreuna cu Shatavari, cunoscuta de multi ca „planta pentru femei”. Asta ii ajuta pe barbati sa fie mai echilibrati, mai intregi si mai potenti in multe feluri. Ashwagandha construieste rezistenta potenta, calitati ce o fac sa fie una dintre cele mai bune plante pentru vitalitatea sexuala. O combinatie de Aswagandha si Shatavari in proportii de 3:1 este ideala pentru barbati.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment