fbpx
Ashwagandha, energizant pentru cei care sufera de oboseala cronica

de Prashanti de Jager – profesor, scriitor, consultant, specialist in si practicant de yoga si ayurveda

Ashwagandha este o minunata planta adaptogena cu efect anti-stres ce este folosita in medicina ayurvedica si in yoga de mii de ani pentru revitalizarea organismului, o stare generala de bine si inlocuirea oboselii cu energie pozitiva si o stare de calm ce persista.

Vorbind despre oboseala, cu totii stim ca unul dintre cele mai puternice neajunsuri ale medicinei vestice, si in special ale chimioterapiei si radiologiei, este cat de multa oboseala cauzeaza. Asadar, pentru a face aceste proceduri mai usor de suportat, oamenii de stiinta occidentali au cautat sprijin in stiinta Vedica, prin canalele etnofarmacologiei. Relativ recent o echipa de cercetatori universitari din S-E Asiei au confirmat abilitatea bine-cunoscuta a plantei Ashwagandha de reducere a oboselii, prin testarea ei pe oameni care erau foarte obositi din cauza chimioterapiei. [1]

Acestia au creat un studiu comparativ pe 100 de pacienti, cu varsta medie de 51 de ani, dintre care jumatate au fost supusi procedurilor de chimioterapie, iar ceilalti au fost supusi acelorasi proceduri, dar au primit in plus Ashwagandha. Doza a fost de 2 grame, aproximativ 4 capsule de Ashwagandha la fiecare 8 ore, pe toata durata in care s-a facut chimioterapie.

Folosind anumite grile de evaluare [2], s-a masurat atat calitatea vietii, cat si nivelul de oboseala, rezultatul fiind ca „pacientii din grupul de control (ce au avut parte doar de chimioterapie) au experimentat un nivel de oboseala semnificativ mai mare decat cei din grupul care a facut chimioterapie, dar in asociere cu Ashwagandha”. De altfel, 7 dintre cele 18 simptome ce afecteaza persoanele ce fac chimioterapie au fost „semnificativ reduse”, ceea ce confirma abilitatea plantei Ashwagandha de a imbunatati calitatea vietii, indiferent cat de profund si de puternic este stresat organismul.


Ashwagandha combinat cu Shatavari este in special eficienta atunci cand e implicata si oboseala sexuala si/sau reproductiva.

Ashwagandha combinata cu alti adaptogeni cognitivi precum Brahmi Gotu Kola sau Tulsi este in special eficienta cand vorbim de oboseala emotionala, cognitiva sau intelectuala.

Ashwagandha luata seara, in combinatie cu Tulsi si putina scortisoara ceylon si nucsoara este de asemenea foarte buna pentru asigurarea unui somn profund, de refacere, cand ne simtim agitati inainte de culcare.

Sursa: blog.organicindiausa.com

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment