Beneficiile Ashwagandha și Tulsi: plante Ayurvedice care acționează sinergic

Atât Tulsi, cât și Ashwagandha, sunt plante Ayurvedice pline de proprietăți benefice sănătății- ambele sunt cultivate și utilizate de mii de ani. Când sunt folosite împreună, cele două plante se completează una pe cealaltă.

Cultura vestică apreciază Ashwagandha sau „Withania somnifera” pentru longevitatea proprietăților sale, considerându-se că planta armonizează și întinerește mintea, corpul și spiritul. În textele vedice se precizează faptul că aceasta aduce beneficii pentru sistemul nervos și pentru cel endocrin, de aceea se explică de ce se folosește și pentru calmarea stărilor de anxietate. De asemenea, se utilizează pentru inflamații și ca tonic general.

Tulsi, numit și Busuiocul Sfânt, promovează starea de bine a întregului organism. Literatura Ayurvedică descrie Tulsi sau „Ocimum sanctum” drept planta ce protejează corpul în fața epuizării prelungite, a temperaturilor scăzute și a zgomotelor puternice. „The Journal of Ayurveda and Integrative Medicine” spune despre Tulsi că este „o plantă bună la de toate”, precizându-se următoarele: „Dintre toate plantele folosite în Ayurveda, Tulsi ocupă un loc de frunte, iar cercetările îi confirmă în prezent efectele benefice.”

Despre Tulsi s-a putut sesiza că are capacitatea de a proteja corpul în fața efectelor metalelor grele și a poluanților industriali, de a normaliza nivelul glicemiei și pe cel al tensiunii arteriale, dar și de a îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive.

În ceea ce privește utilizarea tradițională a plantei, aceasta se folosea mai ales pentru calmarea durerilor de gât, pentru ameliorarea senzației de greață și a bolilor de piele.

Plante Ayurvedice sinergice: Tulsi + Ashwagandha

Atât Tulsi, cât și Ashwagandha reprezintă plante adaptogene, un adaptogen referindu-se, potrivit dictionary.com, la „o substanță naturală care ajută corpul să se adapteze stresului și să-și regleze funcționarea sistemelor”.

În cadrul medicinei Ayurvedice există principiul potrivit căruia substanțele cu proprietăți similare sunt „în simpatie” una cu cealaltă, ceea ce înseamnă că vor acționa împreună. Atât Tulsi, cât și Ashwagandha, protejează organismul în fața factorilor de stres ce au legătură cu mediul, au proprietăți antiinflamatorii și reprezintă fiecare un tonic benefic pentru asigurarea stării de bine.

Spre exemplu, printr-un studiu efectuat cu implicarea animalelor s-a constatat că iezii care primiseră o combinație dintre Tulsi și Ashwagandha ajunseseră la o greutate de 11,5 kg, prin comparație cu cei primiseră hrană obișnuită și care cântăreau 7,37 kg. [1]

Concluzia este că aceste două plante îndrăgite sunt mai benefice dacă sunt asociate.

Atât Tulsi, cât și Ashwagandha, sunt valorificate ca suplimente alimentare sub formă de capsule în cadrul ORGANIC INDIA. Ambele reprezintă produse 100% certificate organic, lipsite de organisme modificate genetic, care nu conțin și pentru care în niciun stagiu al producției nu s-au utilizat tratamente chimice, erbicide, îngrășăminte sau pesticide sintetice.

ORGANIC INDIA Ashwagandha AntistresEste indicat ca ORGANIC INDIA Ashwagandha, Antistres Natural să se administreze, pentru cele mai bune rezultate, în felul următor: câte 1-2 capsule de două ori pe zi, în timpul meselor, într-o cură de cel puțin 3 luni.

ORGANIC INDIA Tulsi (Busuioc Sfant), MINTE CALMA & INGRIJIRE SISTEM RESPIRATORÎn ceea ce privește ORGANIC INDIA Tulsi~Busuioc Sfânt, Minte Calmă & Îngrijire Sistem Respirator, este indicat să se administreze 1-2 capsule, de două ori pe zi, pe parcursul meselor.

Surse:

1.Influence of tulsi (ocimum sanctum) and ashwagandha (withania somnifera) supplementation on production of organic meat in goats, Veterinary Practitioner, iunie 2009, 10 (1): 57-59

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness