Ce este Andrographis? Beneficii, origini și utilizări

Nu este lipsă de plante eficiente, menite să îți susțină sănătatea și starea de bine. Dar ceea ce diferențiază Andrographis de alte plante sunt numeroasele studii care au fost realizate pentru a se examina eficacitatea sa pentru numeroase probleme de sănătate. Cunoscută drept o plantă răcoritoare, care calmează și echilibrează corpul, este folosită de multă vreme în Thailanda, India, China și în alte zone. Cercetătorii insistă asupra proprietăților benefice ale Andrographis în privința intestinului subțire și a celui gros, a stomacului, a tensiunii arteriale, a nivelurilor de zahăr, a imunității, a funcționării ficatului și pentru multe altele. Planta este precum „un cameleon” în universul sănătății datorită faptului că se adresează unor probleme diverse.

Ce este Andrographis?

Andrographis este o plantă cu gust amar, folosită mai ales pentru susținerea sistemului imunitar, dar care este cunoscută în sistemul medical Ayurvedic și în medicina tradițională chineză de mii de ani. Referitor la ea au fost derulate peste 800 de studii începând cu anii 1950, atât în Orient, cât și în Occident, pentru a se vedea care sunt utilizările sale pentru sănătate în lumea modernă. Este o plantă originară în India, Sri Lanka și alte zone din sud-estul Asiei. Crescând în zona tropicală și în cea subtropicală, este folosită uneori ca plantă ornamentală datorită frunzelor sale verzi, înguste și a florilor delicate, alb-roz.

Probabil că ai auzit de Andrographis sub numele de Echinaceea indiană, de Fan Talai Jone, de Chuan Xin Lian, Chiretta și Kalmegh. Indiferent de ce nume ar avea, oferă beneficii atât când este folosită singură, cât și în combinație cu alte plante.

Beneficii

Frunzele, tulpinile și rădăcinile conțin compuși bioactivi naturali, numiți diterpene, flavonoizi, xanthone, noriridoide și alți compuși, despre care s-a arătat că ajută la răspunsuri inflamatorii sănătoase pentru că au proprietăți antioxidante, pentru că au grijă de sănătatea aparatului digestiv, de sistemul imunitar și de sănătatea inimii. Iată câteva beneficii ale Andrographis:

  • Sursă de antioxidanți și de fitochimicale

Antioxidanții puternici din Andrographis pot asigura protecția organismului împotriva radicalilor liberi și pentru susținerea sănătății în ansamblul ei. Studiile care au fost realizate au arătat abilitatea lor de a ajuta în detoxifierea ficatului, a rinichilor, a inimii, a plămânilor și a splinei. În plus, despre fitochimicalele din frunze, numite andrographolide, isoandrographolide,7-O-methylwogonin și skullcapflavone-1 s-a spus că pot media un răspuns inflamator sănătos.

  • Susținere pentru sistemul imunitar și pentru cel respirator

Andrographis stimulează sănătatea și susține potențialul imunității naturale a organismului. Contribuie la fortificarea sistemului natural de apărare împotriva oricăror potențiale virusuri sezoniere sau aeriene, dăruindu-i organismului confort și vitalitate. De asemenea, ajută la susținerea funcționării aparatului respirator și promovează o respirație normală. Din acest motiv, este un remediu apreciat pentru reglarea activității sistemului imunitar.

  • Sănătatea aparatului digestiv

Frunzele de Andrographis susțin sănătatea gastrointestinală, iar rădăcinile au proprietăți benefice pentru stomac, ceea ce ajută la o digestie sănătoasă. În calitate de tonic digestiv, această plantă nu numai că va ajuta la calmarea întregului tract gastrointestinal, dar ajută și corpul să absoarbă nutrienții. În același timp, susține sănătatea intestinului subțire și a celui gros, promovând sănătatea microbiomului intestinal.

  • Susținerea organelor

Andrographis este un aliat pentru toate organele corpului. Ajută la susținerea sănătății inimii, a ficatului, a vezicii biliare și a multor alte organe. Planta acționează pentru a susține funcționarea normală a organelor și contribuie la reglarea tensiunii arteriale, la detoxifiere, la echilibrarea balanței hormonale și la menținerea nivelului normal al zahărului din sânge. Toate organele din corp sunt conectate, iar când ai grijă de fiecare dintre ele sau, mai bine, când ai grijă de mai multe în același timp, îți vei ajuta organismul să funcționeze corespunzător și te vei menține în formă.

Folosirea Andrographis

Vei vedea că Andrographis există în numeroase forme și concentrații în extracte, în lichide, în tincturi și în amestecuri de ceai. Spre exemplu, pentru detoxifiere, este extraordinar să combini Andrographis cu plante precum Katuki sau ghimbir pentru purificare, detoxifiere și revigorare. Indiferent de ceea ce vei alege, este crucial să selectezi un produs de calitate.

Când vei alege suplimente cu Andrographis sau amestecuri cu ceai, vei alege un produs 100% organic, fără organisme modificate genetic și care este obținut pe baza agriculturii regenerative de o companie ce poate garanta calitatea.

Când vine vorba de susținerea sistemului imunitar, de detoxifiere, de susținerea sănătății digestive și de multe altele, Andrographis este un remediu complex. Acest „Rege al plantelor amare” este o achiziție binevenită pentru rutina ta de îngrijire și te poate susține pe parcursul tuturor anotimpurilor vieții tale.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness