Ce este ceaiul Tulsi? Yoga lichidă

Pot să-ți ofer o cană de yoga lichidă, cunoscută și ca ceai tulsi sau ceai de busuioc sfânt?

Poate că ai auzit de tulsi sau busuioc sfânt. Este o plantă aromatică din familia busuiocului, utilizată în medicina ayurvedică. Cercetările științifice confirmă acum efectele benefice ale plantei, ajunsă să fie cunoscută și ca „yoga lichidă”. Haideți să aflăm de ce.

Consumul regulat de ceai tulsi este comparat cu practicarea de yoga în mod regulat deoarece tulsi este considerată a fi o plantă adaptogenă. Plantele adaptogene sunt acelea care ajută corpul să facă față stresului, îmbunătățesc starea de sănătate mentală și fizică și favorizează longevitatea. Prin urmare, acestea susțin rezistența. Adaptogenii pot hrăni mintea, corpul și spiritul în timp ce oferă senzația de relaxare și de bine.

Se pare că este timpul să pregătim ibricul și să facem un ceai tulsi. Oricui i-ar prinde bine puțină relaxare și hrană. Dar ție?

Ceai tulsi vs. cafea și ceai verde/negru

Ca și yoga, tulsi are un efect calmant și relaxant, în timp ce oferă și claritate gândurilor. De asemenea, s-a demonstrat că are unele proprietăți cognitive și care îmbunătățesc memoria. Pare o idee bună să consumi un astfel de ceai înainte de examene, ori pur și simplu pentru a te relaxa.

Ceaiul Tulsi (Busuic Sfânt) cu ceai verde conține cofeină, deci este potrivit pentru cei care își doresc să consume cofeină, pentru cei care au probleme cu digestia, se confruntă cu stresul, anxietatea și agitația psihică.

Beneficiile cofeinei și ale ceaiului verde/negru asupra sănătății sunt comparate cu exercițiile aerobice – cu efectele stimulante și activatoare.  Acestea au mai multe șanse să crească excitația și chiar să provoace agitație mentală și fizică. Tulsi, pe de altă parte, nu pare să dea naștere acelei „dependențe” pe care oamenii o dezvoltă față de cofeină.

Ritualurile noastre de băut cafea și ceai

În multe culturi, consumul de cafea și de ceai este o parte esențială a vieții moderne, fie că vorbim despre ceremoniile asiatice elaborate ale ceaiului, despre ceaiul de după-amiază al britanicilor sau de rutina individuală care presupune consumul de cafea dimineața ori de pauza de ceai de la serviciu sau de întâlnirile cu prietenii la cafea.

Un ceai care poate fi consumat în cadrul unui astfel de ritual poate fi Tulsi (Busuioc Sfânt) Masala Chai(https://organicindia.ro/magazin/ceaiuri/ceai-relaxant-si-regenerant-cu-busuioc-sfant-plicuri), care se poate dovedi un bun ajutor în cazul stărilor de anxietate, este bogat în antioxidanți și vine la pachet cu multe alte beneficii pentru corp și nu numai.

În orice caz, aceste ritualuri pălesc în fața semnificației ritualurilor indiene asociate cu tulsi. În hinduism, planta tulsi este venerată ca o zeiță și fiecare parte a plantei este considerată a fi sacră. Gospodăriile nu sunt considerate „complete” dacă nu există o plantă tulsi care să crească în curte.

Yoga lichidă

Deși poate nu vei ajunge la nivelul ritualurilor indiene legate de tulsi, consumul unui astfel de ceai în fiecare zi te poate ajuta să te relaxezi, să te calmezi și să îți păstrezi concentrarea.

Acest tip de ceai poate fi combinat cu un altul. Spre exemplu, ceaiul tulsi (busuioc sfânt) cu iasomie, aduce numeroase beneficii organismului, cum ar fi: susține metabolismul și sistemul imunitar, îmbunătățește starea psihică și digestia, este un antistres și un energizant natural.

Unele persoane adaugă ceai tulsi ceaiului de hibiscus. Nu trebuie decât să pui în apă ambele plicuri de ceai sau frunzele de la ambele plante. Sau se poate consuma ceaiul tulsi ca atare – are un gust bun indiferent dacă este servit cald sau rece.

Crește-ți propriul ceai

Să cultivi tulsi este destul de ușor și nu ai nevoie de mult spațiu. O oală pusă pe pervaz va fi de ajuns și poți folosi frunzele la gătit sau pentru a pregăti ceai. Dacă îți dorești să încerci, pe internet găsești informații legate de cum poți face acest lucru. Si nu uita că atunci când ceaiul tulsi este consumat în mod regulat are cel mai puternic impact. Așa că poți include în rutina ta ritualul care presupune consumul ceaiului tulsi. Va fi doza ta zilnică de yoga lichidă.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness