Ce este o companie de tip B Corp? ORGANIC INDIA: Afacerile ca Forță a Binelui

În calitate de consumatori conștienți, nu ne dorim doar să știm din ce sunt făcute produsele pe care le cumpărăm, ci și cum sunt făcute și care este etica unei anumite companii în privința impactului pe care îl are asupra mediului.

Să achiziționezi produse dintr-o companie tip B Corp te asigură că aceasta este serioasă în ceea ce privește binele făcut și că oferă căi sustenabile pentru viitor. Companiile B Corp reprezintă un plus de inspirație față de companiile vechi, în cadrul cărora profiturile se realizau cu consecințe asupra mediului și sănătății, mergând în direcția unui viitor mai plin de entuziasm, mai etic.

Ce este o companie tip B?

Companiile cu certificare B sunt afaceri care îndeplinesc cele mai înalte standarde verificate în conformitate cu criterii sociale și cu performanțele ce țin de mediu, de transparență, de modalitatea legală de a acționa pentru a echilibra profitul și scopul. 

Cum poate fi obținută certificarea B?

Este vorba despre un proces riguros de certificare ce stabilește impactul pozitiv al companiei. Companiile de tip B Corp se bazează pe impactul avut asupra salariaților, clienților, comunității și mediului, pe un proces ce implică o validare venită din partea unei terțe-părți, dar și transparență publică și responsabilitate.

Câte companii B există?

Există peste 500 de asemenea companii în 71 de țări, bazate pe diferite tipuri de afaceri. Exemple de companii B Corp din Australia sunt: Patagonia, Munch Crunch Organics și Australian Ethical Investment. ORGANIC INDIA SUA este mândră pentru că a devenit companie cu certificare B în anul 2015.

De ce este important pentru ORGANIC INDIA să fie o companie B Corp?

ORGANIC INDIA are misiunea de a deschide un nou drum, de a utiliza piața globală ca pe un instrument pentru a schimba agricultura din nordul Indiei. Misiunea sa este de a oferi produse din plante sigure și eficiente în întreaga lume. Pentru a reuși în acest demers, compania dorește să stabilească un model de afaceri sustenabil, care să susțină mii de fermieri marginalizați din India asigurându-le pregătire și educație, dăruindu-le cunoștințe și abilități suficiente, pentru ca acestea să poată fi transmise generațiilor viitoare.

Comunitatea unei companii B Corp lucrează în vederea diminuării inechității, a sărăciei, pentru îmbunătățirea sănătății mediului, pentru crearea de comunități sănătoase, pentru crearea locurilor de muncă menite să promoveze demnitatea și ideea de a avea un scop. Aceste principii sunt îmbrățișate de ORGANIC INDIA, așa că este normal că a putut să devină o companie cu certificare B.

Cum acționează ORGANIC INDIA în calitate de companie tip B Corp?

În ultimii doi ani, ORGANIC INDIA SUA se află în top 10 al tuturor companiilor cu certificare B, având un scor excelent pentru criterii precum „Misiune și Angajament”, „Cultură Organizațională”, „Reducerea Toxinelor și Remediere” și „Asigurarea unui Lanț de aprovizionare pentru reducerea sărăciei”.

Obținerea acestui statut definește ORGANIC INDIA drept companie ce se încadrează în modelul companiilor de tip B, demonstrând nu numai ce este posibil, ci și cum să se acționeze pentru a se obține ceva. Cu o abordare creativă și bazată pe compasiune, pe folosirea companiei ca o forță pentru a face bine, este o dovadă vie a faptului că există forța de a realiza echilibrul dintre scop și profit.

Alegând produse de la ORGANIC INDIA vei deveni parte a unei companii B Corp ce susține cu mândrie peste 2000 de fermieri marginalizați, care promovează egalitatea de gen, punerea în valoare a femeilor și practici regenerative de agricultură organică, toate acestea în timp ce îți promovează sănătatea și starea de bine.

Surse:

https://bcorporation.net/about-b-corps

https://bcorporation.net/directory/organic-india-usa

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness