Ce plante sa folosesc?

De Matt McLaughlin, director de marketing Organic India, USA

In urma cu un an, ca o persoana relativ neinitiata in lumea ierburilor medicinale, m-am trezit, ca multi dintre clientii nostri, intrebandu-ma ce plante ar trebui sa folosesc. Pentru mine, si cred ca pentru multi altii, pentru a obtine un raspuns la aceasta intrebare e nevoie de cercetare, consultare cu specialisti, incercari si esecuri.

Primul pas pe care l-am facut a fost sa determin ce anume incerc sa „repar”. Stabilirea unei intentii (sankalpa in lb. sanskrita) este primul pas in Ayurveda. Reducerea stresului a fost primul si principalul meu tel. In ciuda anilor de practica a meditatiei sunt in continuare predispus la anxietate, astfel ca as pune asta in topul lucrurilor „de reparat”.

Cu acest tel in minte, mi-am facut o programare la un doctor practicant de medicina ayurvedica pentru un consult. Am discutat diverse variante si am construit un plan.

Apoi am cercetat sa vad ce optiuni am. Tulsi (Busuiocul Sfant) a iesit in evidenta ca alegerea perfecta, una care imi va aduce beneficii in plus fata de ce mi-am propus. Am inceput cu Ceaiul Tulsi Original si inca de la prima ceasca am observat diferenta. Mi-a oferit o stare de calm ce a persitat, fara, insa, sa-mi dea somnolenta. Mi-a fost mai usor sa ma concentrez si am observat ca multe dintre gandurile ce duceau la starile de anxietate nu au mai aparut. In curand, am inceput sa iau Tulsi (Busuioc Sfant) capsule de doua ori pe zi si stresul literalmente s-a topit.


Turmericul a fost a doua planta cu care am experimentat. Desi nu este incadrata ca planta antistres, beneficiile pentru sanatate ale Turmericului sunt atat de numeroase incat am simtit ca nu o pot exclude. Am inceput sa iau Turmeric Formula, capsule ce contin si extract cu un continut mare de curcumina dar si Ghimbir Organic pentru a ajuta asimilarea. Turmericul nu este atat de biodisponibil ca alte plante, astfel ca Ghimbirul din Organic India Turmeric Formula ajuta organismul sa absoarba substantele active din plante.

Dupa 6 luni in care am luat aceste plante, m-am intors la doctor pentru o evaluare. Rezultatele au fost uimitoare:

Nivelul glicemiei scazuse de la 102 la 87.
Nivelul colesterolului scazuse de la 198 la 142.
Pulsul in stare de repaus scazuse de la 75 la 47.
Greutatea corporala scazuse de la 90 de kilograme la 73 de kilograme.
Tensiunea arteriala scazuse de la 130 / 85 la 95 / 62.
Starea de spirit era mult imbunatatita si nu mai aveam stari de anxietate.
Ma bucuram de un somn mai odihnitor si adormeam mai usor.

Acum, nu pot spune cu certitudine ca aceste plante au fost responsabile in totalitate pentru toate aceste schimbari. Mi-am schimbat, de asemenea, dieta de la 50/50 mancare conventionala / mancare organica la o alimentatie 100% organica si am inceput sa mananc conform dosha si diferit in functie de anotimp. Fac mai multa meditatie si yoga, ceea ce a contribuit, de asemenea, cu siguranta.

Temelia pentru Adevarata Stare de Bine se construieste in functie de mai multi factori si doar plantele nu te pot ajuta sa contracarezi efectele unei diete proaste si a lipsei de miscare fizica. Insa eu sunt convins: aceste doua plante sunt de nelipsit din dieta mea de acum.

Descopera aspecte legate de calitate si certificarile produselor si companiei ORGANIC INDIA!

Sursa: blog.organicindiausa.com

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment