fbpx
Cei 5 inamici ai libidoului si planta ayurvedica ce sustine sexualitatea si fertilitatea femeii

In medicina ayurvedica, dorinta sexuala este expresia vitalitatii. Astfel, se considera ca, daca femeia este suprasolicitata si coplesita de sarcinile zilnice, are o dieta deficitara, nu doarme suficient si se bazeaza pe cafeina si pe alte substante energizante pentru a duce la bun sfarsit sarcinile de peste zi, cu greu isi va mai gasi energia necesara sau interesul pentru activitati sexuale. De aceea abordarea ayurvedica a sexualitatii, libidoului si fertilitatii este una holistica – o sexualitate sanatoasa este manifestarea unui organism sanatos si echilibrat. Daca privesti lucrurile din aceasta perspectiva, legatura dintre sexualitate, libido si fertilitate devine evidenta. Atunci cand ai un organism si un psihic sanatoase, manifestarea sexualitatii vine natural, sistemul de reproducere functioneaza optim si sarcina se instaleaza fara dificultati.

Shatavari si cei 5 inamici ai libidoului

In ayurveda, Shatavari (lat. Asparagus racemosus) este una dintre cele mai recomandate plante pentru stimularea libidoului si a fertilitatii la femei. Planta adaptogena bogata in fitoestrogeni, Shatavari actioneaza benefic asupra principalilor factori disturbatori pentru sexualitate si sistemul reproducator:


Stresul

Se spune ca cel mai important organ sexual este creierul. De aceea, in prezenta stresului, manifestarea sexualitatii este adesea imposibila. Fiind o planta adaptogena, Shatavari protejeaza organismul impotriva actiunii factorilor de stres si il ajuta sa se adapteze si sa faca fata situatiilor stresante [1]. Starea de bine indusa de Shatavari ajuta la instalarea si dezvoltarea dorintei sexuale. Mai mult, Shatavari este recomandat si a demonstrat rezultate foarte bune in infertilitatea indusa de stres.

Dezechilibrele hormonale

Pe fondul stresului si al oboselii, al anumitor tratamente medicamentoase sau al expunerii la substante chimice care afecteaza buna functionare a sistemului endocrin, pot aparea dezechilibre hormonale. In cazul femeilor, acestea reprezinta una dintre cele mai des intalnite cauze pentru pierderea libidoului si aparitia problemelor de fertilitate. Shatavari contine fitoestrogeni si saponine steroidice care regleaza nivelul de estrogen din organism, ajuta la refacerea echilibrului estrogen-progesteron, stimuleaza libidoul si ovulatia.

Oboseala cronica

Daca in medicina ayurvedica vitalitatea si energia sunt considerate necesare pentru libido si fertilitate, in contextul societatii moderne acestea sunt deficitare in cazul celor mai multor femei. In acest sens, actiunea plantei Shatavari este foarte benefica. Aceasta are efect puternic revitalizant pentru corp si minte si confera energia necesara pentru un libido sanatos.

Menopauza

In momentul intrarii la menopauza, nivelul de estrogen scade puternic si odata cu el si libidoul. Un nivel scazul de estrogen determina, de asemenea, o diminuare a gradului de vascularizare a vaginului, ceea ce cauzeaza aparitia uscaciunii vaginale si a disconfortului in timpul actului sexual. Shatavari creste nivelul de estrogen si amelioreaza simptomele asociate cu menopauza [2]. Mai mult, Shatavari contine mucilagiu ce protejeaza mucoasa cervicala, stimuleaza productia de mucus cervical si tonifiaza membranele mucoase. Datorita acestor proprietati benefice, Shatavari imbunatateste calitatea actului sexual si actioneaza benefic in cazul problemelor de fertilitate cauzate de ceea ce specialistii numesc „mucus cervical infertil” (situatie in care mucusul sau fluidul cervical este redus cantitativ si acid, ceea ce afecteaza lichidul seminal si afecteaza fertilitatea).

Problemele de fertilitate

In mod paradoxal, in situatia in care activitatea sexuala ar trebui sa fie la cel mai intens nivel – atunci cand ne dorim sa aducem pe lume un copil – libidoul tinde adesea sa scada. Presiunea si frustrarea de a nu reusi sa concepem pe cat de repede ne-am dori duc la incapacitatea de a ne manifesta liber sexualitatea. In acest context, Shatavari are tripla actiune benefica – stimuleaza fertilitatea, reduce stresul si creste apetitul sexual [3].

Shatavari – alte beneficii pentru sanatatea femeii

  • Este o planta cu efect galactogen sau de stimulare a lactatiei [2];
  • Regleaza ciclul menstrual si calmeaza simptomele asociate cu sindromul premenstrual;
  • Amelioreaza simptomele menstruale – dureri, oboseala, iritabilitate;
  • Amelioreaza simptomele menopauzei;
  • Previne retentia apei si sustine eliminarea lichidelor in exces din organism.

Alege Shatavari 100% Certificat Organic!

Shatavari, planta ayurvedica pentru sanatatea sistemului reproducator, libido, fertilitate si echilibrare hormonala este acum disponibila si in Romania! Shatavari | Echilibru Hormonal Natural, Lactatie, Fertilitate de la ORGANIC INDIA contine doar radacina de Shatavari 100% Certificata Organic, fara organisme modificate genetic, fara pesticide sintetice, erbicide, ingrasaminte sau alte tratamente chimice ce ar putea afecta compozitia si eficienta plantei. Shatavari, planta in forma integrala, pura, din compozitia acestui supliment, regleaza nivelul de hormoni din organism, sustine functiile reproductive ale organismului femeii, stimuleaza libidoul, fertilitatea si lactatia si tine sub control simptomele asociate cu menstruatia, sindromul premenstrual si menopauza.


Pentru cele mai bune rezultate se recomanda administrarea a 1-2 capsule de Shatavari de 2 ori pe zi, pentru minim 3 luni, produsul fiind sigur pentru utilizare indelungata.

Descopera certificarile companiei si produselor ORGANIC INDIA!

[1] Antidepressant activity of Asparagus racemosus in rodent models
[2]
Effect of Asparagus racemosus rhizome (Shatavari) on mammary gland and genital organs of pregnant rat
[3]
Phytochemical Screening and Aphrodisiac Activity of Asparagus racemosus

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment