fbpx
Concerte online de muzică clasică indiană – Healing Ragas

În perioada 10 iulie – 13 august, Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul ORGANIC INDIA, vă oferă în dar un remediu muzical pentru teamă, incertitudine, neliniște și alte stări neplăcute ce predomină în perioada pe care o traversăm. Cele cinci concerte  pe care vi le propunem spre audiție au fost înregistrate în casele artiștilor și au ca subiect aspectul terapeutic al muzicii clasice indiene.

Administrați “capsula muzicală” săptămânal și veți simți efectele benefice după prima ascultare!

Muzică clasică indiană se bazează pe o tradiție milenară, transmisă pe cale orală de la maestru la discipoli. Își are începuturile în imnurile vedice, a fost îmbogățită și rafinată la curțile regilor și adusă pe scenă în perioada modernă, dobândind recunoaștere și apreciere la nivel internațional.

În centrul muzicii indiene este raga, forma melodică pe baza căreia improvizează muzicianul. Cuvântul “raga” poate fi tradus prin „ceea ce colorează mintea”, deoarece fiecare raga are menirea să trezească în ascultător o anumită stare sufletească. Liniștirea minții, inducerea unei stări de relaxare și echilibru interior sunt doar câteva din beneficiile binecunoscute ale muzicii clasice din India.

Concertele vor fi difuzate cu o frecvență săptămânală, în perioada 10 iulie-13 august.

10 – 16 iulie

RAGA MALKAUNS – Rohan Dasgupta (sitar) si Arunava Mukherjee (tabla)

17 – 24 iulie

RAGA BAIRAGI – Pt. Gopal Das (clarinet)

24 – 30 iulie

RAGA MIYAN KI MALHAR – Smit Tiwari (sarod)

31 iulie – 6 august

RAGA BAGESHRI – Bhaskar Das (bansuri) si Amit Mishra (tabla)

7 august – 13 august

RAGA HAMSADHWANI – Satyendra Singh Solanki (santur) si Ramendra Singh Solanki (tabla)

Detalii si bilete:

https://eventbook.ro/program/healing-ragas-concerte-online-de-muzica-clasica-indiana

#AdevărataStareDeBine

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness