fbpx
Cum a devenit Tulsi, Busuioc sfant?

Ce este Tulsi?

Tulsi sau Ocimum tenuiflorum este o planta aromatica, din familia Lamiaceae, originara din India si Africa. Exista trei varietati ale plantei, fiecare dintre ele avand gust, miros si infatisare usor diferite. Atunci cand sunt combinate toate cele trei tipuri de plante se creeaza o infuzie perfect echilibrata cu beneficii multiple pentru sanatate.

Care sunt cele trei feluri de Tulsi?

– Rama (Ocimum sanctum): aroma de lamaie;

Vana (Ocimum gratissimum): aroma de anason;

Krishna (Ocimum sanctum): aroma usor picanta.

In India, Tulsi este folosit in scop terapeutic de mii de ani. Frunzele, tulpina, coaja si florile plantei pot fi utilizate pentru a sprijini sistemul imunitar, pentru detoxifiere profunda, digestie dar mai ales pentru sprijinirea sistemului nervos central sa faca fata stresului, conferind o stare naturala de bine.


De ce „Busuioc sfant”?

Tulsi si-a castigat renumele de „Busuioc sfant” fiind una dintre cele mai sacre plante din India. Tulsi are o esenta feminina puternica fiind considerata „Regina plantelor” datorita proprietatilor terapeutice, reconfortante si spirituale. In India, Tulsi se scrie si Tulasi ori Thulasi, fiind folosita atat pentru a ajuta organismul sa gestioneze mai usor stresul cat si pentru detoxifiere naturala si restabilirea echilibrului si armoniei.

Dupa ce a ajuns in Europa odata cu primele transporturi navale, Tulsi a devenit cunoscut crestinilor ca „Busuioc sacru” sau „Busuioc sfant”, denumirea sa latina in botanica fiind Ocimum sanctum. Era rasfatat cu numele de „Planta Regelui” in loc de „Regina plantelor” si, curand, Busuiocul sfant a intrat in legenda fiind privit de multi ca un dar din partea lui Hristos.

Regina plantelor si istoria sa

De peste 5.000 de ani, Busuiocul sfant a fost folosit in India datorita puterilor sacre si regenerative. Hindusi privesc Tulsi ca pe o zeita (manifestare a Lakshmi – Mama Universului) sub forma de planta cu mari puteri spirituale. Potrivit legendei, nicio cantitate de aur nu puteau contrabalansa puterea lui Krishna, insa o singura frunza de Tulsi pusa in balanta cu dragoste si devotiune poate inclina balanta.

In India de astazi, Tulsi este cultivata in gradina oricarei familii, iar frunzele sale sunt folosite pentru a face un ceai delicios si, totodata, revigorant.

Plante antice pentru viata moderna

Studiile moderne au clasificat Busuiocul sfant drept o planta adaptogena. Ceea ce inseamna ca Tulsi este excelenta pentru a readuce echilibrul organismului sau starea de homeostaza. S-a demonstrat ca adaptogenii sustin reactia sanatoasa a corpului la stres.

In medicina Ayurvedica, de mii de ani sunt folosite plantele adaptogene pentru sustinerea si mentinerea starii de bine (plante Wellness). De altfel, multe din plantele adaptogene sunt etichetate de catre naturopati drept plante tonice, pentru reintinerire sau plante regenerative. Ele ajuta organismul sa se adapteze la mediu, la stresul fizic si emotional, sprijina functionarea normala a corpului si restaureaza echilibrul psihic si fizic.

Care este diferenta dintre Tulsi si Busuioc?

Desi Tulsi si busuiocul au calitati aromatice asemanatoare, ele sunt de fapt doua plante diferite (Ocimum tenuiflorum and Ocimum basilicum). Busuiocul este, de obicei, folosit in bucatarie, Tulsi este utilizat pentru sprijinirea sananatii.


Tulsi (Busuioc sfant) de la ORGANIC INDIA

Intotdeauna sfant, intotdeauna organic, intotdeauna pretuit –Tulsi este fundatia ORGANIC INDIA. Infuziile noastre de Tulsi sunt realizate cu intentia pastrarii si protejarii plantei si oferirea ei in forma in care a fost creata de natura.

In cadrul ORGANIC INDIA noi operam cu gandul la interconexiune si unitate, straduindu-ne sa ajutam comunitatea locala si sa ridicam vibratia intregii planete. Esenta brandului nostru este sa fim vehiculul constiintei si de aceea ne lasam condusi de inima. De pe plantatie, pana in ceasca de ceai, infuziile noastre ii ajuta pe fermierii indieni, promoveaza sustenabilitatea si confera sanatate si stare de bine oricui le consuma.

Descopera aici gama savuroaselor si beneficelor ceaiuri ORGANIC INDIA Tulsi (Busuioc sfant), 100% Certificate Organic. 

Sursa: https://us.organicindia.com

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment