Cum îți stabilești intențiile pentru noul an

Noul an se apropie, iar aerul proaspăt de iarnă favorizează claritatea și o stare de pace interioară. De aceea, este momentul perfect pentru a privi spre viitor și pentru a te conecta cu cele mai profunde inspirații, aspirații și intenții. Stabilirea unei intenții este diferită de stabilirea unor rezoluții sau de fixarea unui obiectiv. În vreme ce obiectivele sunt concrete și îndreptate spre succes, intențiile sunt mai subtile, mai personale și îți influențează viața pe termen mai lung.

Ce înseamnă o intenție?

O intenție reprezintă un angajament pe care ți-l iei față de tine însuți/însăți, care îți conduce mintea și inima într-o călătorie la nivel înalt. De asemenea, intenția constituie o schimbare de perspectivă, menită să armonizeze vocea interioară cu spiritul. Nu înseamnă însă că este precum în cazul unei rezoluții, care determină pe cineva să facă o schimbare radicală sau să atingă un anumit prag. Intențiile nu sunt măsurabile și nu sunt îndreptate către obținerea unor rezultate. În schimb, intențiile țin de liniștea interioară, de dragostea față de propria persoană, de încredere, de compasiune și de alte probleme legate de suflet.

Exemple de intenții pentru noul an

Ca să poți înțelege mai bine ce înseamnă o „intenție”, trebuie să vezi câteva exemple concrete. Iată-le pe unele dintre cele mai populare, pe care le poți folosi drept sursă de inspirație pentru a-ți stabili propriile intenții.

În noul an intenționez să:

 • Îmi exprim compasiunea față de cei din jur;
 • Mă iubesc mai mult;
 • Îmi găsesc liniștea sufletească zi de zi;
 • Mă accept așa cum sunt;
 • Îmi exprim recunoștința pentru tot ceea ce am;
 • Dau frâu liber creativității;
 • Îmi acord mai mult timp;
 • Am mai multă răbdare;
 • Mă conectez cu natura;
 • Mă ghidez după modele;
 • Îmi iubesc corpul;
 • Mă desprind de ceea ce nu îmi mai este folos;
 • Să fiu prezent/ă;
 • Am încredere în calea aleasă.

Acordă-ți un răgaz ca să faci o trecere în revistă a acestor intenții și să privești către tine pentru a-ți putea stabili intenția cu care simți că rezonezi cel mai bine.

Woman with blond hair sitting on beach on checkered red blanket with plaid blue button down looking out to the ocean to set intention.

Ritualul stabilirii unei intenții cuprinde 6 pași

Un asemenea ritual reprezintă o ceremonie dedicată stabilirii și exprimării intenției. Iată câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi, care îți insuflă o stare de liniște și care îți imprimă intenția în minte, în inimă și în spirit:

Stabilirea spațiului

Găsește-ți un spațiu cât mai liniștit, care nu îți distrage atenția. Poate fi pur și simplu un mic colț sau poți să ai la îndemână obiecte sacre, lumânări sau orice altceva crezi că îți este uti. Așează-te cât mai confortabil, închide ochii și relaxează-ți corpul ca să te conectezi cu universul tău interior.

Găsirea intenției

Intenția pe care ți-o stabilești trebuie să rezoneze într-adevăr cu vocea ta interioară, cu parcursul tău. De fapt, este vorba despre acea înțelepciune pe care nu prea o cunoști, pe care o auzi, dar căreia nu îi acorzi atenție. Este momentul în care trebuie să nu mai acorzi atenție zgomotelor din exterior, astfel încât să-ți auzi vocea interioară și să lași intenția să vină către tine. În acest scop, alocă-ți cât mai mult timp.

Renunță la limitări

Uneori, avem impresia că nu putem ajunge la intenția care vine către noi, dar în realitate lucrurile nu stau așa. Nimic nu este imposibil de atins când inima și mintea colaborează. Respiră profund, inspiră și expiră încet, astfel încât să te eliberezi de orice teamă și îndoială care intervin între tine și viziunea ta. Repetă acest demers de 3-4 ori ca să te eliberezi complet de blocaje.

Intention written in a journal that reads "say yes to new adventures."

Găsește claritatea

A sosit momentul în care trebuie să-ți repeți intenția la nivel mental. Relaxează-ți umerii, maxilarele și fruntea, încearcă să vezi intenția cu „ochii” minții. Analizează-ți intenția pe toate părțile, ca și cum ai avea un cristal frumos, pe care îl tot „plimbi” printre degete. Vezi toate fațetele intenției, adu-le la lumină și dă-le viață. Stabilește-ți clar intenția și repet-o încet, conștient, de 10-11 ori.

Vizualizarea

Apelează la imaginație pentru a vedea cum se manifestă intenția aleasă. De exemplu, dacă este vorba despre compasiune, imaginează-ți sunete și mirosuri care intervin pe măsură ce îți exprimi compasiunea față de toate ființele. Dacă este vorba despre o intenție care vizează liniștea interioară, imaginează-ți că te plimbi, că lucrezi, că faci curățenie sau că îți conduci mașina în timp ce simți că ești liniștit/ă și că ai inima ușoară. Adaptează-te în funcție de intenția ta. Respiră în cadrul exercițiului de vizualizare timp de 5 minute sau mai mult.

women practicing meditation on space-inspired yoga mat to nurture her intentions for the new year.

Notează intenția

Deschide încet ochii și gândește-te la intenție. Ia un jurnal pe care să-l dedici intențiilor și gândurilor înrudite, ideilor, viziunilor, aspirațiilor, prozei și poeziei. Notează-ți intenția exact așa cum ți-ai repetat-o în gând. Dacă vrei, poți să o completezi cu o variantă mai lungă. Procedând așa, îți poți oferi spațiul necesar pentru a scrie totul pe hârtie. În același timp, dacă simți nevoia, poți pur și simplu să mâzgălești.

Asta este tot! Ritualul tău de stabilire a intenției este complet acum. Anumite persoane recurg la cristale, la bețișoare parfumate de santal, la palo santo, la salvie, la cărți de tarot, la instrumente muzicale precum tobele sau vasele cântătoare. Ești liber/ă să adaugi ritualului tău orice crezi că poate fi parte a practicării lui.

Hrănește-ți intenția

După ce ți-ai stabilit intenția, nu trebuie să te gândești doar la ea, să te obsedeze. Trebuie să o aduci în ființa ta și tot ceea ce ai de făcut este să fii prezent/ă și să trăiești conștient. Poți să-ți repeți intenția la nivel mental ori de câte ori simți nevoia și să acționezi în conformitate cu ea ori de câte ori se ivește ocazia. Printre modalitățile pe care le poți folosi pentru a-ți hrăni intenția în noul an se numără ținerea unui jurnal, meditația, yoga, plimbările, timpul petrecut în natură, pregătirea unui panou al dorințelor cu ajutorul imaginilor din reviste vechi, conectarea cu persoanele iubite, practicarea voluntariatului și donațiile în comunitate, consumul unor ceaiuri din plante calmante precum sunt cele din Tulsi și adoptarea unei diete lipsite de hrană procesată, dar bazată pe alimente de diverse culori.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness