Cum îți transmite semnale corpul tău?

de Dr. Bruce Lipton

Caracteristici uimitoare legate de sistemul de semnale al corpului

Una dintre cele mai inedite caracteristici ale complexului sistem de semnale al corpului este specificitatea. În cazul în care ai o iritație pe mână din cauza iederei otrăvitoare, mâncărimea resimțită este rezultatul eliberării histaminei, o moleculă de semnalizare ce activează răspunsul inflamator al corpului la alergenul din iederă. Întrucât nu ar fi necesar ca mâncărimea să afecteze toată suprafața corpului, histamina este eliberată doar la locul cu iritația.

În mod asemănător, dacă o persoană se confruntă cu o situație stresantă, eliberarea histaminei duce la creșterea fluxului sanguin la nivelul țesutului nervos, stimulând procesul neurologic de care este nevoie pentru supraviețuire. Eliberarea de histamină în creier pentru a se putea face față stresului este însă limitată, în sensul în care nu va conduce la inițierea răspunsuriloir inflamatorii și în alte zone ale corpului. Așa cum se întâmplă și cu Garda Națională, histamina este eliberată doar unde este nevoie, doar atâta vreme cât va fi nevoie.

Majoritatea medicamentelor nu se caracterizează prin specificitate

Dacă vei lua antihistamine pentru a ține sub control mâncărimile survenite în urma unei erupții alergice, medicamentul este distribuit la nivel sistemic. Astfel, receptorii histaminei regăsiți în orice parte a corpului vor fi afectați. Antihistamina va diminua din răspunsul inflamator de la nivelul vaselor de sânge, ceea ce va genera și o ameliorare a manifestărilor alergice.

Cu toate acestea, când antihistamina ajunge la creier, va altera circulația sanguină neurală, ceea ce va avea impact asupra funcționării nervilor. Acesta este motivul pentru care persoanele care primesc antihistamine vor resimți o ușurare a simptomelor specifice alergiei, dar se vor confrunta și cu o reacție adversă și anume aceea de a se simți amețite.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness