Cum să combați poluarea aerului cu plante minune

Pe măsură ce o ceață întunecată înconjoară marile metropole urbane, se profilează o imagine descurajantă legată de poluarea aerului, în continuă creștere.  Nivelurile de poluare ating praguri critice în orașele mari, cu un indice de calitate a aerului cu o valoare medie de 400 (peste 100 indică un aer foarte poluat).  Cercetări realizate de către Institutul de Politici Energetice de la Universitatea din Chicago (EPIC) indică faptul că India de Nord are cele mai mari niveluri de poluare, de 10 ori mai ridicate decât oriunde altundeva în lume, iar Europa, deși nu se ridică la același niveluri, are aglomerări urbane cu indice de poluare uriaș. Bucureștiul are un indice de poluare de 154, ce depășește pragul admisibil, devenind extrem de periculos pentru sănătate.

Poluarea ne afectează atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Efectele sale imediate includ afecțiuni respiratorii, probleme cardiovasculare, probleme legate de sănătatea creierului, risc de cancer, implicații asupra sănătății reproductive și de dezvoltare, alergii, probleme ale pielii și posibila afectare a sănătății mintale. Un studiu realizat de Greenpeace Southeast Asia Analysis și firma elvețiană IQAir susține că poluarea aerului cauzează anual peste 7 milioane de decese premature la nivel global.

Măsuri de prevenire a poluării aerului cu ajutorul Mamei Natură

Ayurveda, străveche știință indiană, consideră că „hrana este un leac”,  bazându-se pe bogăția și binefacerile plantelor, mirodeniilor și alimentelor oferite de Mama Natură sau „Prakriti”, pentru a fortifica organismul împotriva efectelor dăunătoare ale poluării.

Inspirându-se din Ayurveda, Organic India a identificat patru direcții majore de sănătate, punând accent pe creșterea rezistenței noastre la poluarea aerului:

Iată care sunt cele patru direcții majore de vindecare:

Întărirea imunității: fortificarea apărării corpului

Poluarea poate slăbi sistemul imunitar, făcând corpul mai vulnerabil la o serie de infecții și boli, în special respiratorii, cum ar fi răceala, tusea, gripa, bronșita și pneumonia. O dietă bogată în fructe proaspete, legume și ierburi care stimulează imunitatea este vitală pentru consolidarea apărării organismului.

Un supliment pentru imunitate de la Organic India, Amalaki, este cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar.

Amla, cunoscută și sub denumirea de agrișă indiană, este o sursă bogată de vitamina C și servește ca un supliment puternic ce poate fi administrat zilnic pentru a  întări sistemul imunitar și pentru a stimula metabolismul, reparând leziunile celulare. Datorită proprietăților antiinflamatoare, acest superaliment nu numai că susține sănătatea inimii, ci protejează și împotriva leziunilor hepatice. Suplimentul Amalaki de la Organic India oferă un mijloc eficient de a integra acest fruct benefic în dieta ta zilnică.

Reducerea inflamației: promovarea vindecării și reîntineririi

Poluanții din aer, în special particulele fine, pătrund în corp, inducând stres oxidativ și inițiind o reacție inflamatorie în care se eliberează citokine ce stimulează inflamația cronică. Expunerea prelungită la poluare poate determina inflamație sistemică, care afectează nu doar sistemul respirator, ci și sănătatea generală a corpului.

Numeroase ierburi cu efecte puternice precum Tulsi, Turmeric, Ghimbir, Ashwagandha, Iarbă de grâu verde și Spirulina sunt recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii.

Turmericul are efecte excepționale asupra sănătății plămânilor, datorită antioxidanților puternici, precum și efecte antiinflamatorii impresionante. Componenta sa principală, curcumina, posedă capacități antiinflamatorii, antitumorale, antifungice și antioxidante ce facilitează vindecarea și regenerarea, ajutând la protecția împotriva unor afecțiuni precum fibroza pulmonară și cancerul.

Bogată în curcuminoizi naturali și Trikatu, formula de Turmeric de la ORGANIC INDIA protejează organismul împotriva efectelor devastatoare ale inflamației. Cu proprietățile sale antiinflamatorii și calmante, turmericul ajută la contracararea inflamației cauzate de poluare și de diverși factori de stres, oferind o stare generală de bine, într-o singură ceașcă.

Acizii grași Omega-3 care se găsesc într-o serie de produse vegetale, cum ar fi nucile, semințele de in și semințele de chia, sunt un alt adaos antiinflamator puternic, promovând sănătatea inimii, a creierului, a articulațiilor și a pielii. Uleiul din semințe de in de la ORGANIC INDIA reprezintă o altă sursă ușor de obținut pentru creșterea rezervelor de Omega-3, excelenți pentru reducerea efectelor dăunătoare ale smogului și poluării.

Printre alte băuturi vindecătoare, ceaiul verde combinat cu „Regina ierburilor”, Tulsi,  acționează pentru a reduce inflamația și a calma gâtul iritat. O gamă largă de ceai verde Tulsi ajută la diminuarea inflamației, oferind beneficii semnificative pentru persoanele expuse în mod regulat la poluarea aerului și pentru cei care se confruntă cu afecțiuni respiratorii cronice. La persoanele cu astm bronșic, BPOC și fibroză chistică expuse la poluanți, încorporarea ceaiului verde cu Tulsi în dieta zilnică este foarte avantajoasă, putând ajuta la vindecare și curățarea sistemului cardiovascular de toxine nocive.

Intensificarea detoxifierii interne și curățării organismului de poluanți

Atunci când suntem expuși la poluarea aerului, corpul poate acumula o serie de substanțe nocive, cum ar fi metale grele, particule în suspensie și alți compuși toxici. Aceste substanțe pot induce stres oxidativ, inflamație și leziuni celulare în diferite organe, în special  la nivelul sistemului respirator. Procesele de detoxifiere, facilitate în primul rând de ficat și rinichi, au rolul de a elimina aceste toxine acumulate în corp, permițând organismului să repare și să regenereze celulele și țesuturile deteriorate.

Suplimentul ORGANIC INDIA Neem curăță și purifică sângele, este benefic pentru detoxifierea organismului și susține sistemul imunitar. Neem este o plantă ce acționează ca un agent antifungic natural puternic ce contine genudin, nimbidol si nimonol, compusi naturali ce actioneaza impotriva fungilor, bacteriilor si anumitor microorganisme care cauzeaza infectii.

Datorită proprietăților sale unice, acesta poate reprezenta un adaos alimentar benefic, ajutând la expulzarea particulelor de carbon captive în plămâni, ceea ce poate reduce riscul de astm, respirație șuierătoare, bronșită și alte tulburări respiratorii. S-a demonstrat că frunzele de Neem și constituenții lor prezintă proprietăți imunomodulatoare, antiinflamatoare, antihiperglicemice, antiulceroase, antipaludice, antifungice, antibacteriene, antivirale, antioxidante, antimutagene și anticarcinogene.

Susținerea sănătății sistemelor majore de organe

Expunerea la poluarea aerului poate avea un impact semnificativ asupra diferitelor sisteme de organe, inclusiv ficatul și rinichii. Poluanții atmosferici și toxinele din mediu pot pătrunde în fluxul sanguin și pot afecta mai multe organe. Ficatul este esențial pentru procesarea toxinelor, iar atunci când este supraîncărcat de particule poluante, poate suferi leziuni ce duc la deteriorarea sa. În mod similar, rinichii, responsabili cu filtrarea deșeurilor și a toxinelor, pot fi afectați de poluanți, ceea ce poate conduce la disfuncții și diverse afecțiuni.

Suplimentele Liver Kidney de la ORGANIC INDIA,  pentru îngrijirea ficatului și rinichilor promovează regenerarea și reîntinerirea celulară, susțin sistemul digestiv și sănătatea generală, iar ceaiul de turmeric Tulsi-Ghimbir îmbunătățește imunitatea în mediile poluate.

Suplimentul Heart Guard de la ORGANIC INDIA are proprietăți cardio-protectoare, susținând sănătatea inimii și nivelul normal al colesterolului, reducând impactul poluării asupra organismului.

Este timpul ca planeta noastră să-și recupereze orizontul vibrant și să respirăm esența acestei lumi magnifice, fără smogul sufocant. La confluența măsurilor sociale și individuale, controlul gradului de poluare a aerului necesită acțiuni imediate, respectiv măsuri esențiale precum dezvoltarea transportului public, diminuarea traficului și implementarea de politici riguroase și practici durabile legate de mediu. În același timp, este necesar să îmbrățișăm soluțiile organice și holistice oferite de Mama Natură pentru a ne proteja sănătatea și vitalitatea.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness