Cum să combini plantele adaptogene pentru a aduce beneficii sănătății tale

Scopul Ayurveda este să se diminueze toate elementele nocive pentru sănătate, să se ajungă la îmbunătățirea armoniei și a conexiunilor, să se întărească organismul și forțele. Iată mai multe informații despre cum să combini plantele adaptogene pentru a aduce beneficii sănătății tale.

Cum să combini plantele cu proprietăți vindecătoare: o artă străveche

Încă de dinainte ca echilibrul tău să aibă de suferit, știința („Veda”) vieții („Ayur”) a pus la dispoziție o gamă variată de adaptogeni- plante ce pot ajuta la rezistența în fața diferitelor forme de stres: emoțional, biologic, chimic și de mediu. La fel cum se întâmplă în cazul vitaminelor, al mineralelor și chiar al unor medicamente, există un ingredient „magic”: realizarea unei îmbinări dintre anumite plante Ayurvedice, dat fiind faptul că acestea se completează una pe alta și au efecte sporite.

Numeroase asemenea îmbinări au o istorie mai îndelungată decât medicina occidentală, dar acțiunile lor sinergice sunt acum readuse în prim-plan de știință și de cercetarea modernă. Aceste mixuri de plante au fost dezvoltate prin sistemul tradițional numit samyioga- sistemul străvechi, dar precis, prin care se îmbină diverse plante cu virtuți vindecătoare. Amestecurile de plante Ayurvedice sunt realizate adesea dintr-un ingredient principal, alături de componente de suport necesare pentru a-l echilibra și pentru a-l consolida. Conceptele de holism și de interconexiune sunt extinse pentru a se realiza un mix ce este mai mult decât simpla reuniune a compușilor individuali. Plantele secundare și mineralele pot îmbunătăți absorbția, pot intensifica acțiunea și pot diminua eventualele efecte nedorite generate de ingredientul principal.

Bazele Ayurveda

Sistemul Ayurveda recunoaște și modifică trei substanțe primare sau doshe ce sunt prezente în corp: Vata, Pitta și Kapha. Calitatea, cantitatea și echilibrul doshelor depind de anotimp, de dietă, de stilul de viață, de momentul zilei și de alți numeroși factori.

  • Vata este asociată cu ceea ce este ușor, cu aerul, cu uscăciunea și cu mișcarea. Durerea, inflamația și stresul sunt dovada dezechilibrului Vata
  • Pitta reprezintă căldura și energia metabolismului emoțional și fiziologic. Disfuncționalitățile Pittei sunt caracterizate fie de digestia perturbată, fie de pasiuni arzătoare, fie de răceală emoțională
  • Kapha este elementul apă, fiind legată de moliciune, de lubrifiere și de capacitatea de a transporta nutrienți. Dacă este aflată în stare de echilibru, Kapha se leagă de hrănire, fizică și mentală.

Scopul Ayurveda este să echilibreze cele trei doshe. Îmbinarea adaptogenilor le va dezvălui adevăratul potențial, aceștia având capacitatea de a contribui puternic la diminuarea stresului de la nivelul corpului, minții și spiritului. Aceștia au un rol protector împotriva bolii și a dezechilibrului; să îi includem în rutina zilnică reprezintă implicarea puternică a Ayurvedei în sănătatea și în starea ta de bine.

Combinațiile adaptogene cu turmeric

Turmericul (Curcuma longa) reprezintă ingredientul consistent din îmbinările prezentate mai jos. Cum să combini plantele adaptogene pentru a aduce beneficii sănătății tale? Ei bine, trumericul și rădăcinile portocalii ale plantei conțin 2-5% curcumin- ingredientul primar ce a fost cercetat intens în vederea numeroaselor opțiuni de tratament. Cu toate acestea, pudra derivată din tubercul demonstrează acțiuni și aplicări ce îi lipsesc turmericului când este singur. Beneficiile turmericului rezultă nu numai prin îmbinarea sa cu alte plante, ci și prin ingredientele sale active, ce sunt amplificate când se realizează asemenea îmbinări.

Diverse îmbinări între adaptogeni au fost folosite de milenii pentru a proteja corpul de agresiunile biologice și chimice, dar și pentru a proteja mintea și spiritul în fața dezechilibrului și a stresului. Fiecare dintre adaptogeni este îmbinat cu grijă pentru a se pune accentul pe protejarea stării de bine, asigurată de turmeric, la care se poate adăuga intensificarea efectelor protectoare.

Asigură-te că vei avea la dispoziție numai îmbinări realizate de experții samyoga, ce se pricep de minune să adune și să îmbine ingredientele pentru efecte maxime.

Turmeric și Guduchi– Această îmbinare de ingrediente a fost studiată intens pentru tratarea diabetului, îmbunătățind și protejând sănătatea ficatului, dar asigurând și protecție întregului organism în fața invaziilor de agenți patogeni ce sunt asociați cu boala. S-a constatat că îmbinarea dintre aceste plante este mai eficientă decât dacă acestea se utilizează separat. Există și posibilitatea să se recurgă la aplicații topice pe baza acestui mix, fiind vizibile efecte pozitive în caz de psoriazis și dermatită.

Turmeric, Ashwagandha și Moringa– Această îmbinare a ingredientelor cu ashwagandha și moringa intensifică și îmbunătățește Pitta, echilibrează Kapha și calmează Vata. Natura uscată și aspră a Vata- care te poate predispune către infecții și abraziune- este calmată; energia Pitta întărește mintea și forțele corpului; o Kapha echilibrată stabilizează atât acțiunile Pitta, cât și pe cele ale Vata.

Turmeric, Aswagandha, Moringa și Tulsi– Adăugându-se Tulsi amestecului de plante menționat anterior va duce la intensificarea efectelor sale, care sunt deja puternice. De asemenea, se va realiza intensificarea acțiunii Pitta, dar se vor echilibra și se vor diminua Vata și Kapha. Cu toate acestea, pentru anumite persoane intensificarea Pitta poate fi prea mult, existând posibilitatea să se ajungă la blocarea funcționării Vata și Kapha ce sunt deja echilibrate.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness