Cafea vs Ceai
Iubesc foarte mult caffee latte insa glandele mele suprarenale si stomacul nu au aceeasi parere. Tocmai de aceea, imi place sa ma rasfat acasa cu un ceai latte. In calitate de Chef specializat in alimentatie naturala imi place sa ma joc in bucatarie cu ingredientele sanatoase, de calitate. Acestea fiind spuse, trebuie sa marturisesc ca nu m-am lasat cuprinsa de nebunia aparuta pe retelele de socializate si nu m-am grabit sa intru in randul celor care beau ceai latte. La inceput mi se parea complicat de facut. Ce am invatat dupa ce l-am experimentat in cele din urma in bucatarie? Nu este deloc complicat de facut, insa necesita putina pregatire.
Fa-o tu insati
In bautura intra lapte de nuca de cocos pe care il poti achizitiona de la orice magazin sau il poti face in casa. Laptele facut in casa este mai nutritiv decat cel cumparat si, totodata, mai gustos.
Beneficiile ceaiului latte cu Tulsi si Ceai Verde
Contine o multime de antioxidanti, precum EGCG (Galat de epigalocatehina);
Ofera stimulare mentala care ajuta in ceea ce priveste concentrarea si focusul;
Imbunatateste circulatia sangelui.
Tulsi (Busuiocul sfant):
Puternic adaptogen;
Sprijina raspunsul sanatos si natural al organismului la stres;
Ofera echilibru;
Sprijina procesul natural de detoxifiere;
Sprijina functionarea normala a sistemului imunitar.
Ashwagandha:
Adaptogen si anxiolitic;
Sprijina raspunsul sanatos al organismului la stres;
Calmant;
Sursa naturala de energie si vitalitate;
Revitalizant.
Reteta pentru Ceai Latte cu Tulsi
Mai jos este o retata simpla de ceai verde latte care iti va face ziua mai frumoasa. Daca doresti o aroma mai intensa poti incerca diverse varietati de ceaiuri precum Ceai Tulsi cu Lamaie si Ghimber sau Tulsi cu Ghimbir. Fiecare infuzie de ceai Tulsi aduce arome unice si beneficii pentru sanatate mai ales daca il bei in fiecare zi.
Ingrediente:
- 2 plicuri de ceai ORGANIC INDIA Tulsi Verde (sau orice alta preferinta ai avea);
– Continutul a 2 capsule de ORGANIC INDIA Ashwagandha;
– 1 lingura ulei de cocos;
– 1 lingura unt de cocos;
– 1/3 pahar lapte de migdale;
– 1-1/2 pahar apa fierbinte;
– putin indulcitor natural (stevie, miere sau nectar de agave).
Instructiuni
– Pune in apa fierbinte cele doua pliculete de ceai Tulsi respectand indicatiile de pe ambalaj;
– Adauga Ashwagandha, uleiul de cocos, untul de cocos si laptele de migdale in blender;
– Pune capacul si porneste aparatul, lasandu-l sa amestece ingredientele la viteza medie, timp de doua minute;
– Adauga ceaiul si mai lasa aparatul sa functioneze timp de un minut;
– Toarna intr-o cana si dupa ce se raceste, adauga indulcitorul si savureaza bautura.
Despre autor
Whitney Aronoff este Natural Foods Chef si locuieste in Laguna Beach, California. Este licentiata in comunicare la Southern Methodist University, apoi a deprins arta culinara la The Natural Gourmet Institute din New York. Ii invata pe oameni cum sa manance sanatos, sa se concentreze pe gatitul sanatos.
Sursa: organicindia.com