fbpx
De ce achizitia de produse organice sprijina sanatatea Planetei

Tuturor ne plac fructele, legumele si condimentele proaspete, insa este important sa ne reamintim de ce este mai bine, atat pentru sanatatea noastra cat si pentru sanatatea  Planetei, sa alegem produse organice. Nu este doar un simplu moft!

In primul rand, atunci cand ne oprim la produsele organice, ajutam Natura Mama. Insa mai sunt si alte motive pentru care ar trebui sa cumparam doar produse organice:

Agricultura organica protejeaza ecosistemele Planetei: In agricultura conventionala se folosesc pesticide, ierbicide, fungicide si alte substante chimice toxice care afecteaza negativ solul, apa, viata salbatica si ecosistemele. Agricultura organica elimina toata aceasta toxicitate, tinand departe de apa si sol substantele chimice. Agricultura organica promoveaza biodiversitatea si fertilitatea solului, dand o mana de ajutor florei si faunei care sunt cruciale pentru ciclurile naturale ale pamantului si pentru supravietuirea oamenilor.

Agricultura organica previne poluarea apei: Agricultura consuma foarte multa apa, spre exemplu in Statele Unite ale Americii peste 80% din consumul de apa proaspata provine din agricultura. Substantele chimice folosite pentru fertilizare sau prevenirea aparitiei daunatorilor ajung in apa. Mai apoi, apa poluata intra in pamant, rauri, alte surse de apa potabila, contaminandu-le. Agricultura organica rezolva aceasta problema prin folosirea unor solutii anti-daunatori prietenoase cu mediul inconjurator si a fertilizatorilor naturali, avand astfel grija de resursele noastre de apa potabila.

Agricultura organica pastreaza aerul curat: In multe ferme agricole se foloseste avionul pentru a imprastia pesticidele. Asa ca aceste substante nu vor gasi doar in aerul din zona in care au fost imprastiate, ci si in imprejurimi, iar odata cu circulatia aerului poluarea se va intinde tot mai mult. In agricultura organica nu se folosesc pesticide asa ca aerul va fi mentinut curat.


Agricultura organica ajuta albinele: Culturile organice sprijina sanatatea si populatia tuturor polenizatorilor, insa sunt cruciale pentru prosperitatea albinelor. Substantele chimice sintetice folosite in agricultura conventionala ranesc albinele. Neonicotinoidele, in special, sunt toxice pentru albine pentru ca ajung in nectarul cu care acestea se hranesc. In agricultura organica  nu se folosesc pesticide sintetice, ci se utilizeaza tehnici naturale de combatere a daunatorilor. In plus, culturile organice sprijina sanatatea, habitatul si biodiversitatea populatiilor de albine.

Cumpararea de produse organice sprijina cresterea productiei de produse organice: Nu uita ca banii tai vor ajuta sistemul alimentar responsabil care vrei sa se dezvolte. Cand este vorba despre sistemul alimentar ar trebui sa stii ca „banii vorbesc”. Cu cat sprijinim mai mult agricultura organica cu atat mai multe produse organice vor fi pe piata. Familiile mici de fermieri, precum fermierii ORGANIC INDIA sunt cele care ofera produse organice. Cand cumperi un produs organic fermierii sunt incurajati sa continue argricultura organica. Iar cand productia organica prospera, pamantul prospera. Natura prospera. Animalele prospera. Si noi si copiii nostri prosperam.

Asadar, in calitate de cumparator de produse organice nu doar ca ai grija de sanatatea ta, ci si de sanatatea Planetei; cand cumperi produse organice sprijini dezvoltarea productiei organice, un ciclu al iubirii si contiintei, care se repeta la nesfarsit.

Sursa: https://www.organicindia.com/us/organic-india-blog/why-buying-organic-supports-the-planet

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment