fbpx
Descopera ritmurile tale naturale

De Satya Dubay

Conecteaza-te cu Pamantul prin actiuni simple

Este ceva atat de intuitiv cand ne conectam cu Pamantul, planeta pe care o locuim in mod miraculos. Suntem facuti din elementele sale si putem sa stimtim energia sa vindecatoare pe care o emite; si ne putem conecta cu ea prin actiuni simple, precum lipirea talpilor noastre pe pamantul proaspat dimineata sau inspirand in suflet peisajul unui apus la finalul unei zile lungi.

Atunci cand pierdem asta din vedere si uitam de aceasta nevoie a noastra primara de conexiune, putem sa ne pierdem din echilibru si sa nu ne mai sincronizam cu propriile noastre ritmuri naturale. Cu timpul, aceasta poate duce la dezechilibre fizice si psihice, precum depresie, insomnii si alte provocari similare.

Societatea noastra este foarte diferita de cum era acum 100 de ani. Acum calatorim in cutii de metal si mergem cu pantofi cu talpa de cauciuc pe ciment, foarte rar conectandu-ne cu pamantul in sine. Traim la suprafata acestei planete, si totusi, in viata noastra de zi cu zi intram foarte rar in contact fizic adevarat cu lumea naturala.

Calitatile tamaduitoare ale Pamantului

Calitatile tamaduitoare ale planetei noastre sunt mai la indemana decat am crede. Ea ne ofera darurile naturale ale apei, mineralelor, plantelor si ne arata frumusetea animalelor salbatice si ale pasarilor cantatoare. Ne putem conecta cu aceasta energie vie petrecand timp prin actele simple ale vietii, precum a admira o floare salbatica numai pentru cateva secunde, a privi valurile oceanului cum se sparg pe maluri nisipoase sau, pur si simplu, asezandu-ne pe o piatra in salbaticia miraculoasa a muntilor.

Atunci cand ne conectam cu natura ne oferim noua o constientizare profunda a propriului eu. Gandurile noastre devine de multe ori mult prea zgomotoase, izbucnind cu ingrijorari si epuizare. Observand activitatile zilnice ale naturii ne oferim calm si introspectie. Trebuie doar sa ne gandim la contrastul dintre gandurile noastre tumultoase si lumea calma si linistita a naturii.

Acordandu-ne propriile noastre ritmuri cu aceasta delicatete este un remediu pentru sanatatea si starea noastra de bine. Timpul se va putea sa ni se para irelevant pe masura ce ne acordam cu un ritm diferit al realitatii. Devenim constienti de sunete, mirosuri si imagini incredibil de frumoase pe care nu le-am observat de la inceput, care rezoneaza cu noi  la un nivel pe care nu il banuiam inainte. Culorile naturii se schimba – nuantele de verde sunt subtile, dar de nemasurat si devin mult mai vibrante cand le observam cu adevarat.

Un sens diferit al vietii este prezent aici

Pe masura ce petrecem mai mult timp in ritmul nostru natural, ne vom simti de parca am pasit in o lume diferita. Se poate sa incepem sa observam si sa simtim propria noastra natura pe masura ce ne deschidem acestei experiente. Vom observa ca mersul nostru natural si calm se aseamana cu miscarile unduitoare ale copacilor alintati de vant. Vom observa ca respiratia noastra, ca vocea noastra, sunt ecoul cantecelor pasarilor pe langa care trecem. Vom incepe sa simtim ritmul nostru natural (care se poate sa fie mai incet sau mai rapid decat credem noi ca este), si cum oglindeste modul in care anumite flori se deschid exact in momentul in care trebuie sa prinda razele soarelui pe petalele lor.

Putem sa simtim propria noastra fiinta intorcandu-se la natura, si incetand sa mai fie doar un simplu observator. Si, in schimb, natura devine parte din noi, in timp ce noi ne stabilim in aceasta stare de a fi cu adevarat. Aceasta calitate vindecatoare a naturii este atat de disponibila pentru noi, prin simplu fapt ca ne oferim ragazul sa o observam. Ne reaminteste si ne oglindeste propria noastra abilitate de a permite unei stari de bine sa fie prezenta in fiecare moment, indiferent de aspectul ei.

Permite-i naturii sa te imbratiseze ca sa devii parte din ea

In aceasta perioada extraordinara a anului, cand natura renaste in adevarata ei splendoare, cand zilele sunt calde, dar nu fierbinti, lasa-te sa fii parte din natura. Cauta hotarul dintre tine si natura. Lasa ceea ce se vrea auzit, observat, simtit sa te imbratiseze si sa iti deschida sufletul. Vei simti soaptele naturii prin detalii marunte, poate o briza delicata sau un animal micut care te intampina, dar atat de profunde si pretioase!

Petrece mai mult timp in natura si vei simti cum viata ta se schimba!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness