Detoxifierea ficatului: oferă-i puterea de care are nevoie

Dacă toxinele nu ar fi eliminate periodic din organism, nu am putea supraviețui. Iar dacă este vorba despre o eliminare parțială sau deficitară, calitatea vieții ar avea serios de suferit. Citește mai jos pentru a înțelege cum faci detoxifierea ficatului și care este rolul acestui organ vital, dar și cum îl poți susține pentru a se menține sănătos și activ.

Fiind unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru, ficatul are mai mult de 500 de funcții care să ne mențină sănătoși! Cu toate acestea, cea mai semnificativă sarcină a sa este să curețe sângele prin detoxifiere- bila produsă ajută corpul să scape de toxine prin excreție și urină (datorită rinichilor).  În esență, ficatul este organul nostru de detoxifiere. Când nu funcționează bine poate genera probleme grave de sănătate- de la boli care țin de ficatul gras și icter până la hepatită cronică, ciroză sau cancer hepatic.

Alcoolul este principala cauză a îmbolnăvirii ficatului, dar și un nivel ridicat al poluării și alte excese ce țin de stilul nostru de viață pot contribui semnificativ la deteriorarea sănătății sale.

Detoxifierea ficatului: ajută-l să funcționeze mai bine. Iată cum:

  • Include-le în analizele tale periodice și pe cele ce țin de funcționarea ficatului și ai grijă să te vaccinezi împotriva Hepatitei A și B
  • Urmează o dietă echilibrată, încercând să ai un aport scăzut de toxine, renunță sau diminuează consumul de alcool și numără paharele de apă pe care le consumi într-o zi- ar trebui ca numărul acestora să ajungă la cifra de aur: opt
  • Asigură-te de faptul că îți menții greutatea optimă- încearcă să faci exerciții fizice în mod regulat
  • Ține cont de faptul că medicamentele cu prescripție medicală pot avea ingrediente ce sunt dăunătoare ficatului- Ai grijă la ce medicamente iei și de ce
  • Anumite plante au proprietăți ce protejează ficatul și contribuie la vindecarea sa. Ocupă-te de ficatul tău- include în rutina zilnică un supliment alimentar așa cum este și Liver Kidney (Ficat& Rinichi, Detoxifiere Ficat & Revitalizare) de la ORGANIC INDIA, ce conține un mix puternic de plante, bhumyamalaki, punarnava și katuki, care au proprietăți diuretice și ajută la eliminarea toxinelor, intensificând detoxifierea. De asemenea, reglează metabolismul grăsimilor și intensifică funcționarea ficatului. Toate suplimentele alimentare de la ORGANIC INDIA sunt realizate din plante certificate organic, de aceea vei avea un dublu beneficiu.

Alimente pentru detoxifierea ficatului

Anumite alimente sunt foarte bune pentru ficat- ele stimulează producerea de enzime hepatice și sunt anti-toxice. Fie că îți vine să crezi, fie că nu îți vine, cafeaua ta de dimineață este un start bun pentru detoxifierea ficatului. Cafeaua împiedică acumularea de grăsimi și de colagen- dovezi ale prezenței bolilor hepatice. Usturoiul contribuie extraordinar la curățarea ficatului. Ceaiul verde, broccoli, fructele de pădure, strugurii, sfecla, nucile, peștele gras și uleiul de măsline sunt alte alimente bune pentru ficatul tău.

Un alt factor important în zilele de azi pentru o funcționare mai bună a ficatului este și întărirea imunității. De fapt, există o relație simbiotică între acestea, în condițiile în care celulele hepatice sunt responsabile pentru producerea proteinelor ce intră în componența sistemului imunitar și ficatul în sine este gazdă pentru celule imunitare.

Adoptă un stil de viață care îți va îmbunătăți imunitatea și care va crește rolul ficatului în acest proces. ORGANIC INDIA Immunity, Imunomodulator Natural, conține Katuki organic, Vana Tulsi și Krishna Tulsi. Acest supliment va crește capacitatea organismului de a răspunde în fața bolilor și a infecțiilor, ajutând la ușurarea simptomelor de răceală și gripă. Katuki organic este cunoscut și pentru beneficiile sale pentru piele și pentru ficat. Proprietățile sale antiinflamatorii ușurează respirația și sprijină vindecarea din interior, iar acțiunea imuno-modulatoare a Katuki protejează și stimulează sistemul imunitar.

Cu ajutorul unor schimbări în dietă și în stilul de viață poți să-i oferi ficatului posibilitatea de a-ți dărui acea viață sănătoasă pe care o meriți.

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness