fbpx
Detoxifierea relatiilor

de Satya Dubay – Manager vanzari directe ORGANIC INDIA USA

E intotdeauna revigorant sa aud perspectiva altcuiva, in special a unei persoane de o intelepciune profunda, asupra unor aspecte ale vietii noastre de zi cu zi.

Am avut parte de asta la o prelegere a doctorului Vasant Lad de la Institutul Ayurvedic din New Mexico. Tema prelegerii a fost “Detoxifierea cu ajutorul Ayurveda”, iar dr. Lad a discutat despre procesul complicat de detoxifiere a corpului prin dieta, exercitii si plante. A trecut apoi la a discuta despre procesul de detoxifiere a mintii si a emotiilor prin meditatie, pranayama (controlul respiratiei) si repetarea mantrelor. De acolo, insa, a mers mai departe, mai in profunzime, catre ceva ce nu luasem in calcul in mod constient pana atunci: detoxifierea relatiilor.

In ceea ce priveste corpul, dr. Lad a facut referire la celulele rosii ca “sangha” (comunitatea) din corpul nostru si a sustinut ca bolile se pot acumula si ne pot crea probleme daca nu ne eliberam de depunerile din sangha prin detoxifiere. Pe acelasi principiu, relatiile noastre pot fi incarcate de amintiri dureroase, amprente si semne depuse sau marcate in ele, ce pot cauza dificultati.


Cand anumite lucruri “iti intra pe sub piele”, e mult mai greu sa fii intr-un loc incarcat de dragoste, deschidere, acceptare. Incepem sa reactionam defensiv cand partenerii nostri ne indica lucruri care ii deranjeaza. Putem reactiona prin negare, ignorandu-le complet sentimentele. Insa, daca suntem capabili sa ne ASCULTAM cu adevarat partenerii intr-un mod deschis si generos, lucrurile se pot schimba si pot trece printr-un proces eficient de detoxifiere. Dr. Lad a subliniat ca partenerii nostri se preocupa sa depuna efortul de a ne semnaliza lucrurile care ii deranjeaza doar pentru ca le pasa suficient. Daca nu le-ar pasa sau daca nu ne-ar iubi, de ce s-ar mai deranja sa isi arate vulnerabilitatea in fata noastra prin marturisirea a ceea ce simt?

Desigur, e greu sa auzi critici la adresa ta, insa punerea deoparte a mandriei (cea pe care altfel ai simti-o ranita) si recunoasterea potentialului in ceea ce primesti de la partener poate deschide noi posibilitati. Relatiile sunt oglinzi – ne ofera un loc unde putem vedea cand suntem critici, cand ne e frica, cand suntem nervosi sau cand suntem raniti. Putem pasi in afara sinelui si ne putem uita la felul in care reactionam la modele din trecut. Putem, de asemenea, sa pasim in afara situatiei, sa respiram, sa meditam – chiar alaturi de partener – sa ne conectam cu divinitatea. De acolo, suntem capabili sa iubim sufletul partenerilor nostri si propriul suflet, vazand ca amandoi facem tot ce putem pentru a trai intr-un loc de implinire. Avem nevoie de Iluminare pentru a face fata confuziei si emotiilor. Si fara asteptari fata de cum ar trebui sa fie relatiile noastre, putem iubi ceea ce este si  putem fi intr-un spatiu de deschidere si compasiune. Aceasta persoana care sta in fata noastra este Sinele nostru – lumea interioara si cea exterioara sunt la fel. Cum am putea sa nu fim deschisi si iubitori fata de aceasta fiinta care reflecta cine suntem?

Dr. Lad a oferit o concluzie la aceasta posibilitate de detoxifiere a relatiilor spunand ca, atunci cand suntem capabili sa traim in acest fel, fiecare zi devine o luna de miere caci ne scaldam intr-o “dulce liniste”. Poate parea o realitate indepartata in acest moment, insa daca petreci un pic de timp in fiecare zi pentru a-ti recunoaste propria fire, propria natura si pe cea a partenerului prin meditatie, respiratie constienta si impartasire deschisa, lucrurile se pot schimba semnificativ. Daca suntem capabili sa ne trecem trecutul printr-un proces de detoxifiere si sa traim complet in prezent, cu aceasta persoana frumoasa pe care suntem binecuvantati sa o cunoastem, viata alaturi de ea poate deveni dulce nectar. Onorarea relatiilor noastre in acest fel nu doar le poate elibera de „toxine”, ci creeaza, de asemenea, mai multa dragoste ce apoi se poate extinde si in alte aspecte ale vietii noastre. De acolo, intreaga viata devine dulce si construita pe liniste, chiar si cand provocarile ies la suprafata.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment