Dincolo de sete: de ce hidratarea pe tot parcursul anului este importantă pentru longevitate

Mi-am petrecut ultimii 10 ani antrenându-mi copiii să se hidrateze suficient și regulat și, sincer, este o muncă foarte grea! Hidratarea trebuie practicată zilnică până când devine obișnuință și, uneori, este mai ușor de spus, decât de făcut. La fel ca multe practici de wellness, este nevoie de conștientizare, angajament și bune abilități de organizare. Programul încărcat de lucru și consecința incomodă de a merge mai des la toaletă sunt motivele invocate de majoritatea dintre noi pentru a nu menține un nivel adecvat de hidratare.

Vara, hidatarea pare mai lejer de facut – este cald, ne este sete, ne potolim setea si este mai ușor sa bem apa! Cu toate acestea, pe măsură ce vremea se răcește, nu mai simțim nevoia să ne hidratăm și chiar putem uita de acest lucru; în plus, așa cum suntem pe cale să descoperim, setea nu este întotdeauna un indicator real al nivelului nostru de hidratare.

Acest articol susține hidratarea pe tot parcursul anului, care reprezintă un suport necesar pentru longevitate.

Știința dezvăluie legături între hidratare și o viață mai lungă și mai sănătoasă

În cazul în care avem nevoie de mai multe motive pentru  a ne hidrata, un studiu recent, publicat în Lancet January ’23, arată că hidratarea deficitară  este asociată cu un risc crescut de boli cronice și mortalitate, arătând că lipsa hidratării adecvate este caracteristică îmbătrânirii (unei vârste biologice mai înaintate).

Pe de altă parte, studiul întărește ideea că hidratarea suficientă este asociată cu un risc semnificativ mai scăzut atât de boli cronice, cât și de moarte prematură. Acest studiu, care a avut loc pe o perioadă de 25 de ani, a inclus examinări clinice regulate pentru determinarea nivelurilor de sodiu seric (care reflectă gradul de hidratare internă) la aproximativ 15.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 45-65 de ani.

S-a constatat că persoanele cu un nivel mai mare de sodiu seric aveau o vârstă biologică mai înaintată și un risc cu 64% mai mare de a dezvolta boli cronice, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral, boli pulmonare cronice, diabet și demență, precum și un risc mai mare de mortalitate prematură.

Cum pot ști dacă sunt cu adevărat deshidratat?

Senzația de ceață mentală, nivelul scăzut de energie, cantitățile mici de urină și uscăciunea pielii sunt indicii obișnuite ale hidratării insuficiente.

Potrivit HealthDirect.gov.au, deshidratarea ușoară până la moderată poate prezenta următoarele simptome:

 • Stare de sete
 • Gura, buzele și limba uscate
 • Amețeli sau vertij, mai ales în poziție ortostatică
 • Dureri de cap ocazionale
 • Urină închisă la culoare, în cantități mai mici decât normal

Semnele de deshidratare severă includ:

 • Sete marcantă
 • gură foarte uscată
 • Respirație rapidă
 • Frecvență cardiacă rapidă, cu tensiune arterială scăzută
 • Posibil febră
 • Urină foarte puțină sau deloc
 • Iritație, somnolență și confuzie

Cum știu dacă hidratarea mea este adecvată?

Potrivit Clinicii Mayo, ca regulă generală, recomandarea este să bei de câte ori îți este sete. Un indiciu al hidratării adecvate este o cantitate mare de urină limpede, diluată, eliminată în medie de șapte ori pe zi.

Care sunt fluidele hidratante?

 • Se spune că hidratarea ceamai bună se face cu apă plată, de mai multe ori, între mese.
 • Laptele poate fi, de asemenea, hidratant, dar nu trebuie să înlocuiască apa simplă și să nu interfereze cu perioada foarte importantă de post dintre mese, care susține digestia și, în cele din urmă, bunăstarea noastră.
 • Persoanele cu regim de exerciții fizice intense pot lua în considerare adăugarea unei băuturi electrolitice îndulcite natural, după antrenamente (atenție, există zahăr adăugat în multe produse comerciale cu electroliți).
 • Ceaiurile din plante pot fi consumate și în perioadele de post dintre mese și hidratează în mod natural.

Deoarece băuturile zilnice cu cofeină și băuturile alcoolice sunt deshidratante, medicii naturiști recomandă un pahar suplimentar cu apă sau o ceașcă în plus de ceai din plante, fără cofeină, pentru fiecare băutură cu cofeină sau alcoolică consumate.

6 motive pentru a te hidrata cu ceai Tulsi (busuioc sfânt)

Foarte mulți dintre noi nu bem suficientă apă, de aceea găsirea unor moduri de hidratare suplimentară este o adevărată provocare. Consumul zilnic al unor ceaiuri din plante de bună calitate, cum ar fi Tulsi (busuiocul sfânt),  poate ajuta la îmbunătățirea hidratării și poate contribui la longevitatea noastră.

 1. Ceaiurile Tulsi sunt delicioase. Ierburi organice de înaltă calitate, certificate, în amestecuri cu arome incredibile, ne ajută să obținem ceea ce numim o hidratare adevărată. Așa cum am spus, setea nu este întotdeauna un indicator de încredere al nevoii organismului de rehidratare. Tocmai de aceea, pauzele regulate de ceai pot reprezenta un indiciu solid, pentru a menține nivelurile de hidratare pe tot parcursul zilei.
 2. Tulsi susține longevitatea. Hidratarea adecvată  susține sănătatea pe măsură ce înaintăm în vârstă și poate preveni mortalitatea timpurie. În același fel, plantele Rasayana, o clasă de elită de ierburi ayurvedice supreme (inclusiv Tulsi) contribuie la spiritul nostru vital, susține forța noastră vitală.
 3. Consumul de ceai Tulsi favorizează un răspuns sănătos la stres. Ayurveda are o abordare dublă a stresului.În primul rând, este important să reducem stresul, de câte ori este posibil. În al doilea rând, acolo unde nu este posibilă reducerea stresului,  este recomandat să schimbăm modul în care răspundem la stres. Ceaiul Tulsi și alți adaptogeni din plante ne ajută să schimbăm modul în care reacționăm la stres și să fim mai puțin afectați de situațiile stresante.
 4. Ceaiul Tulsi susține detoxifierea ficatului și a rinichilor. În corpul nostru pătrund tot timpul substanțe nocive, iar alte toxine sunt generate chiar în urma proceselor din organism. Exo- și endotoxinele trebuie eliminate în mod regulat,iar acesta este rolul ficatului și al rinichilor. Consumul de ceai Tulsi combină proprietățile benefice ale apei cu cele ale acestei plante detoxifiante, oferind o întreținere completă dacă este băut zilnic.
 5. ORGANIC INDIA Tulsi (Busuioc sfânt) este certificat organic, cultivat în cele mai bune condiții, fără utilizarea de pesticide, erbicide, fungicide și îngrășăminte chimice, aplicând principii agricole regenerative care întrețin bunăstarea solului. Fiecare înghițitură de ceai Tulsi este vindecătoare, pentru tine și pentru planeta noastră.
 6. ORGANIC INDIA Tulsi (Busuioc sfânt) este cultivat cu dragoste. În yoga și Ayurveda, prana sau forța vieții susține realitatea în toate nivelurile ei, inclusiv obiectele neînsuflețite. O comparație simplă pentru a explica energia vibrațională este că toți preferăm să ne bucurăm de o masă creată cu dragoste, decât de una pregătită de un bucătar furios!

Fermierii de la ORGANIC INDIA îngrijesc culturile de Tulsi și alte ierburi cu atât de multă dragoste și atenție, încât poți gusta iubirea Tulsi în fiecare plic de ceai.

Ceaiul Tulsi: hidratarea longevității

Consumul de ceai Tulsi este o modalitate delicioasă de hidratare, adăugând, în același timp, hrănire și susținând un răspuns sănătos la stres. Includerea Tulsi în rutina zilnică are ca rezultat pe termen lung sporirea longevității. Trei căni de Tulsi pe zi au un efect marcant asupra bunăstării tale generale și, cel mai bine, vei observa acest lucru în timp. Pentru cei care nu au experimentat beneficiile ceaiului Tulsi (Busuioc sfânt), recomandăm să înceapă cu Tulsi 21 Day Challenge. Pune ceaiul Tulsi la încercare, bea 3 căni de Tulsi zilnic timp de 21 de zile la rând și evaluează-ți apoi starea de sănătate cu ajutorul unui chestionar.

Un protocol zilnic simplu este să te hidratezi cu o ceașcă de Tulsi când te trezești, să bei o a doua ceașcă într-o pauză specială de ceai, în orice moment al zilei (dimineață, la prânz sau după-amiază) și a treia ceașcă de Tulsi seara, după cină.

Îți recomandăm să alegi diverse amestecuri de dimineață și după-amiază pentru hidratarea adecvată a organismului tău, iar seara să te relaxezi relaxați fie Tulsi SLEEP, cu Tulsi Musețel și Miere, Tulsi cu mentă sau Tulsi Trandafir dulce.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness