Echilibru personal pe cale naturală și holistică? Da, este posibil.

Suntem într-o continuă mișcare, încercăm să ținem cât se poate sub control stresul, în timp ce ne dorim să evoluăm și să avem un stil de viață echilibrat. De cele mai multe ori pare o muncă titanică să atingem acel echilibru mult dorit. Răspunsuri și soluții există, însă, poate chiar mult mai la îndemână decât ne imaginăm.

Pe oricine ai întreba, ți-ar spune că într-un fel sau altul a auzit de Ayurveda. Motivul este unul simplu: Ayurveda este cel mai vechi sistem holistic din lume. Scopul acestuia este echilibrul dintre interior și exterior. Echilibrul dintre corp, minte, suflet, dar și cu mediul înconjurător. Ayurveda tratează fiecare ființă umană în concordanță cu împrejurările ei personale, unice.

Viziunea holistică a Ayurvedei privind sănătatea și boala se concentrează și pe mediul înconjurător al omului, deoarece dezvoltarea personală este posibilă numai atunci când trăim în armonie cu noi și cu natura. Prin urmare, Ayurveda oferă sfaturi deosebit de importante pentru aspectele de zi cu zi ale vieții noastre dar și pentru un viitor sustenabil și armonios. Metodele ayurvedice pot fi ușor integrate în viața de zi cu zi.

Toate remediile ayurvedice sunt bazate pe constituția fizică, mentală și emoțională individuale fiecărui pacient. Aceasta se exprimă ca o relație dintre așa numitele trei doshe, care pot fi traduse drept energii sau bioenergii: Vata (combinație între elementele aer și eter), Pitta (combinație între elementele foc și apă) și Kapha (combinație între elementele pământ și apă) – denumite tipuri sau profiluri ayurvedice, specifice fiecărei persoane.

Pentru a afla care este dosha predominantă, TN Medical College din Mumbai a dezvoltat un chestionar în 2004, iar întrebările cuprind aspecte fizice, mentale și emoționale. Răspunsurile posibile pot fi asociate cu una dintre cele trei doshe. Un chestionar nu poate înlocui un istoric medical detaliat – obținut de un medic ayurvedic experimentat. Totuși, determinarea doshei dominante pe baza unui chestionar cu întrebări recunoscute de specialiști te poate ajuta imediat să ai o viață mai sănătoasă și să faci mai multe pentru starea ta de bine.

Testul are ca scop determinarea doshei tale specifice pentru stabilirea echilibrului personal. Odată cu aflarea profilului tău Ayurvedic vei putea să-ți personalizezi stilul de viață, alimentația și să te cunoști mai bine pentru o stare mai bună de sănătate.

Dacă vrei și tu să te cunoști mai bine, intră pe organicindia.ro/ayurveda si completează testul.

#AdevarataStareDeBine

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness