Celebrează merele cu aceste mici delicii gustoase, hrănitoare! Uşor îndulcite cu sirop de arţar pur, aceste răsfăţuri fără gluten îşi datorează aroma dulce picantă datorită Masala Chai şi a Scorţişoarei de Ceylon de la ORGANIC INDIA. Puţin crocante pe margini, cu o notă fragedă în interior, aceste fursecuri sunt perfecte pentru a-ţi îndulci gustările pentru prânz, pentru a-ţi asigura un plus de energie sau pentru a le avea la îndemână când eşti pe drum.
Psyllium-ul certificat organic de la ORGANIC INDIA este o comoară datorită versatilităţii sale, având proprietăţi puternice şi conţinând fibre solubile şi insolubile. Spre deosebire de produsele convenţionale pe bază de psyllium, cel de la ORGANIC INDIA este 100% certificat organic şi nu conţine organisme modificate genetic…ceea ce înseamnă că este total lipsit de îngrăşăminte chimice, pesticide, erbicide sau de orice alte tratamente chimice.
Ingrediente
- 2 căni făină de migdale
- 2 căni de fulgi de ovăz
- 2 linguriţe Tărâţe Integrale de Psyllium de la ORGANIC INDIA
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 linguriţe Scorţişoară de Ceylon de la ORGANIC INDIA
- 1/4 linguriţă cardamom măcinat
- 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
- 1/3 cană ulei de măsline
- 1/2 cană sirop de arţar
- 1 linguriţă vanilie
- 1 măr (de mărime medie) tăiat bucăţele
- 1/2 cană stafide
Mod de preparare
- Încinge cuptorul la 180 de grade şi pune hârtie de copt într-o tavă
- Într-un castron de mărime medie amestecă făina de migdale, ovăzul, psyllium-ul, praful de copt şi mirodeniile. Vei desface unul dintre pliculeţele de Tulsi Masala Chai de la ORGANIC INDIA şi vei adăuga conţinutul în castron. Amestecă bine ingredientele acestea distribuind uniform psyllium-ul şi praful de copt
- Restul de ceai va fi pus peste 1/4 cană de apă fiartă şi va fi lăsat să fiarbă 1-2 minute. Vei stoarce pliculeţul de ceai peste apă înainte să o iei de pe foc pentru un plus de aromă
- Adaugă ceaiul, uleiul de măsline, siropul de arţar şi vanilia şi amestecă totul până când se va obţine un aluat. Acesta va fi uşor lipicios.
- Adaugă în aluat merele şi stafidele
- Vei pune aluatul peste hârtia de copt, luând câte 1 lingură, lăsând aproximativ 2,5 cm între fursecurile formate
- Vei coace fursecurile timp de 18-20 minute, până când se vor rumeni uşor şi până când vei obţine consistenţa dorită
- Lasă fursecurile să se răcească puţin înainte de a le scoate din tavă. Poftă bună!