Gem de Amla, inspirat din formula tradițională Chyawanprash

Remarcându-se prin îmbinarea dintre dulceață și notele calde, picante, acest gem de Amla oferă o revigorare rapidă întrucât este bogat în antioxidanți. Inspirat din Chyawanprash, o formulă străveche și foarte îndrăgită, care îmbină plante cu efecte protectoare, varianta noastră de gem aduce împreună ingrediente puternice, precum scorțișoara Ceylon, piperul negru, ceaiul Tulsi Ayush Kwath și superfructul Amla. Preparatul se pretează de minune pentru a fi pus pe pâine, pentru a fi utilizat ca sos, dar și pentru a fi inclus în iaurt, într-un terci de ovăz sau chiar într-un latte de dimineață. În plus, are avantajul de a se prepara foarte rapid- tot ce ai de făcut este să pui la fiert și să amesteci.

În calitatea sa de supliment alimentar ayurvedic, tradiționalul Chyawanprash îmbină plante bogate în nutrienți, iar fructul Amla (coacăzul indian) este de obicei ingredientul de bază. Chiar dacă acest fruct nu este mereu accesibil când este proaspăt, acest fapt nu înseamnă că nu te poți bucura de numeroasele sale efecte pozitive. Astfel, suplimentul alimentar pe bază de Amla de la ORGANIC INDIA este un superaliment puternic, vestit pentru că susține sănătatea inimii, pentru că are efecte anti-îmbătrânire și pentru că susține buna funcționare a sistemului imunitar.

În rețeta prezentată mai jos, suplimentul Amla de la ORGANIC INDIA se îmbină cu alte fructe bogate în antioxidanți: merișoarele, care conferă o superbă nuanță de roșu. Dacă vrei, poți să înlocuiești merișoarele cu afine.

În loc de zahăr, de ulei și de ghee, s-a optat pentru curmale și stafide, puse la înmuiat într-o variantă de ceai Tulsi ORGANIC INDIA, mai exact Ceaiul Tulsi (Busuioc Sfant) Ayush Kwath, care susține imunitatea. De aceea, atât mirodeniile tradiționale, cât și alte variante ayurvedice, se îmbină armonios cu restul ingredientelor. Ne plac notele picante, piperate care vin odată cu susținătorul ficatului, Trikatu și cu scorțișoara Ceylon, binevenită pentru capacitatea ei de a regla nivelul zahărului din sânge. Practic, simfonia aromelor merge dincolo de simplitate și se aliniază perfect cu beneficiile oferite sănătății.

Chyawanprash-inspired Amla Jam in a mason jar with apples, tea, amla and toast.

Gem de Amla, inspirat din gemul nutritiv Chyawanprash

Ca să prepari cel mai bun gem de amla, ai nevoie de ingredientele de mai jos.

Ingrediente pentru aprox. 3/4 cană gem de amla

Cum procedezi:

  • Pune pliculețele de ceai în apă fiartă pentru aprox. 5 minute;
  • Ceaiul obținut se pune într-o cratiță mică alături de merișoare, de curmale și de stafide și se lasă la foc mic pentru aprox. 5 minute;
  • Transferă amestecul într-un blender: adaugă și restul ingredientelor și amestecă până când obții o pastă omogenă;
  • Servește preparatul imediat sau lasă-l la rece;
  • Depozitează gem de amla într-un recipient închis ermetic și îl poți păstra în frigider până la o săptămână.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness