Gotu Kola: planta longevității

Aparținând familiei pătrunjelului, Brahmi~Gotu Kola, planta longevității, este utilizată în India și în China, atât în scop culinar, cât și pentru efectele sale terapeutice. În sudul Indiei, memoria extraordinară a elefantului este atribuită consumului de Gotu Kola, unul dintre alimentele favorite ale acestui animal.

În China, una dintre primele mențiuni legate de Gotu Kola poate fi regăsită în tratatul despre plante medicinale „Shennong”, ce datează din perioada anilor 200-100 î.en. Acolo se făcea referire la ea ca la „Izvorul Vieții”.

În cadrul Ayurveda, se spune despre ea că reprezintă „o întreagă farmacie într-o singură plantă”, fiind recunoscută pentru capacitatea ei de a susține creierul, sistemul nervos și memoria. Mai este cunoscută și drept „buricul-apei asiatic”.

De ce planta longevității? Beneficiile Brahmi~Gotu Kola pentru corp și pentru minte

Clasificată ca „Medhya Rasayana” în Ayurveda, Gotu Kola, cunoscută drept planta longevității, este foarte apreciată pentru proprietățile ei adaptogene, ceea ce înseamnă că promovează un răspuns sănătos al creierului și al sistemului nervos la expunerea la stres. De altfel, planta este folosită de secole de elevi și de către toți cei ce studiază întrucât susține buna funcționare a memoriei.

Potrivit unui studiu din anul 2016, s-a ajuns la concluzia că 33 de persoane ce se confruntau cu anxietatea și care au primit Gotu Kola au cunoscut o ameliorare a stării lor și au resimțit mai puțin stresul. [1]

Un alt studiu, din anul 2001, a evidențiat faptul că planta ameliorează inflamația asociată retenției de fluide apărută pe parcursul unei călătorii cu avionul ce durează mai bine de 3 ore.[2]

Gotu Kola de la ORGANIC INDIA este cultivată în mod sustenabil în Utar Pradesh, în India.

ORGANIC INDIA Brahmi~Gotu Kola, PENTRU CREIER & SISTEMUL NERVOSSuplimentul alimentar sub formă de capsule ORGANIC INDIA Brahmi~Gotu Kola, Pentru Creier & Sistemul Nervos și Deficit de Atenție reprezintă un produs 100% certificat organic, lipsit de organisme modificate genetic, care nu conține și pentru care în niciun stagiu de producție nu s-au utilizat erbicide, pesticide sintetice, îngrășăminte sau diverse tratamente chimice.

Consumând Brahmi~Gotu Kola poți avea parte de beneficii importante, ca de exemplu îmbunătățirea stării psihice, a vitalității, îmbunătățirea clarității mentale, o memorie mai bună. În plus, remediul este util în cazul deficitului de atenție, tulburărilor de memorie sau dacă te confrunți cu boli neurodegenerative. Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, este recomandat să se administreze 1-2 capsule de 2 ori pe zi, în timpul meselor pentru minimum trei luni.

Surse:

1.Yogeswaran Lokanathan et. al, Recent Updates in Neuroprotective and Neuroregenerative Potential of Centella asiatica, The Malaysian Journal of Medical Sciences, ianuarie 2016, 23(1): 4-14

2. M.R. Cesarone et. al, Flight microangiopathy in medium- to long-distance flights: prevention of edema and microcirculation alterations with total triterpenic fraction of Centella asiatica, Angiology, octombrie 2001, 52 Suppl 2: S33-7

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness