Îmblânzește tehnologia, revendică-ți nopțile!

Cu secole în urmă, un înțelept a prezis: „Când vor zbura păsări de fier, când caii vor avea roți, dharma (Budismul) se va muta pe pământul oamenilor cu fețe roșii”. Poți găsi acest citat și dacă îl cauți pe Google.

Mulți au văzut aceste vorbe, dar poate nu știu următoarele: „În acele vremuri, oamenii se vor închina la altarul visurilor și imaginilor false, (televiziunea?) și vor avea la îndemână toate cunoștințele din toate timpurile”. A putut înțeleptul care a făcut aceste afirmații să prevadă apariția device-urilor inteligente? A prezis el o vreme în care vom avea mici supercomputere? Sau și-a imaginat că vom deveni mai degrabă sclavii tehnologiei, decât stăpânii ei?

Device-urile noastre puternice ne consumă atenția, iar unde aceasta pleacă, este urmată de energie. O căutare pe internet legată de „dependența de tehnologie” va aduce în prim-plan studii legate de cum device-urile afectează creierul, sistemul nervos, capacitatea de atenție și starea de bine. Rezultatele lor nu pot fi negate, întrucât este vorba despre impactul tehnologiilor asupra umanității. Computerele și device-urile ne afectează starea de conștiență.

Ne putem simți anxioși în legătură cu dependențele de tehnologie- sau putem alege să ne stăpânim device-urile. Mai degrabă decât să ne facem griji despre studiile și cercetările legate de impactul tehnologiilor, de ce să nu ne adresăm mai bine preocupărilor noastre schimbându-ne relațiile cu tehnologia într-o modalitate conștientă? Putem să ne eliberăm de aceste relații din punct de vedere fizic, emoțional și energetic.

Renunță la tehnologia pe care o ai în preajmă la ora de culcare

Ca să privim relația ta cu tehnologiile dintr-o altă perspectivă, îți amintești care a fost ultima dată când ți-ai închis device-ul? Nu să fie închise din cauza unei defecțiuni sau a unei întreruperi, ci să îi dai tu „off”. Majoritatea persoanelor își lasă deschise device-urile 24 de ore, 7 zile din 7. 

Ți-ai închis telefonul la culcare sau l-ai lăsat deschis ca să îți sune alarma? Îți încarci telefonul în timp ce dormi? Să se țină lângă pat un device care să stea la încărcat te va determina să îl folosești înainte de culcare și imediat după aceea, ceea ce este un demers respins de către specialiști. Tehnologia are impact asupra biologiei noastre în moduri neașteptate pentru că există emisii de lumină albastră. Aceasta influențează negativ producerea de melatonină în creier și poate să „întârzie faza de somn REM, compromițând starea de alertă pe care ar trebui să o avem dimineața”. Soluția este să închizi toate device-urile înainte de culcare, să le îndepărtezi din dormitor și să le încarci departe de zona de somn.

„Fundația Națională pentru Somn” atrage un semnal asupra utilizării tehnologiilor pentru somn pentru toți, mai ales pentru copii, sugerând device-uri care nu emit lumină albastră. Când nu știi ce să faci, gândește-te la școala veche și pur și simplu alege o carte din hârtie dacă îți place să citești, dar evitând o lumină prea puternică la capul patului şi optând pentru una blândă.

Radiourile cu ceas

Ceasurile alarmă digitale sunt și ele tehnologii. Aceste device-uri, din cauza cablurilor principale duble, puse sub pământ, emi frecvențe electromagnetice tip BIG în apropiere. Efectele acestor frecvențe sunt cunoscute pentru că inhibă producerea de melatonină în creier, interferând cu faza de somn REM și privând sistemul nervos de odihna eficientă.

Soluția? Este ieftină și simplă. Un ceas cu alarmă pe bază de baterii este folosit de ani de zile. Folosind un astfel de ceas, vei alunga din dormitor frecvențele înalte care ar putea să-ți afecteze somnul. Ca să elimini lumina, întoarce ceasul cu spatele spre tine. Unele ceasuri oferă chiar funcții menite să întunece display-ul după 30 de secunde.

Tot nu poți dormi?

În acest caz, plantele blânde pot fi soluția. Există o varietate de plante pentru somn, dar cele bazate pe principiile Ayurvedice și-au dovedit eficacitatea de secole. Adaptogeni precum Ashwagandha și Tulsi ajută mintea și corpul să se recupereze după expunerea la stres, în timp ce Brahmi-Gotu Kola, un alt adaptogen, susține calmul și un somn odihnitor.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness