fbpx
Meditatia iubirii de sine

de Satya Dubay – Manager vanzari directe ORGANIC INDIA USA

Actul de exprimare a dragostei pentru ceilalti incepe prin exprimarea dragostei pentru noi insise. Neglijam adesea iubirea de sine, desi s-a tot zis si se repeta ca daca nu ne iubim pe noi insine, nu putem sa primim cu adevarat dragoste de la ceilalti si nici nu ii putem iubi cu adevarat.

In acest context, aceasta intrebare apare adesea: Cum sa ne iubim pe noi insine cu adevarat? Cum sa simtim asta pana in maduva oaselor? Putem pretinde ca ne iubim, insa acest lucru nu va transforma ceea ce simtim in dragostea reala. O modalitate simpla de a invata sa ne iubim este prin meditatia directionata catre cultivarea dragostei de sine.

Cand ai un moment doar pentru tine, gaseste un loc pe care tu il consideri sacru, in care sa te poti instala, inchide ochii si concentreaza-te asupra respiratiei. Lasa-ti mintea sa se relaxeze concentrandu-te asupra miscarilor diafragmei.

Acum, concentreaza-ti atentia asupra inimii, asupra mijlocului pieptului tau. Fa-ti loc intr-acolo, catre un spatiu cu pace, liniste si implinire.

Pe masura ce contempli acolo, permite-i dragostei din inima ta sa devina constienta. Ce simti? Ce imagine iti apare in fata ochilor? E o culoare asociata cu ea? Are un inceput si un sfarsit?

Odata ce simti cu adevarat aceasta dragoste, permite-i sa se extinda mai departe de inima, in tot corpul, in maini, picioare si cap. Lasa aceasta dragoste sa iti cuprinda intreg organismul.


Acum, conecteaza-te la celulele corpului tau si permite energiei iubirii sa intre in fiecare dintre ele si sa le umple. Permite-i sa curete orice opune rezistenta in fata acestei iubiri. Permite-i acestei energii sa iti imbaieze fiecare parte a corpului si fiecare aspect al fiintei si observa felul in care te simti.

Pe masura ce practici acest tip de meditatie in mod regulat, vei incepe sa simti o reala dragoste de sine. Asta pentru ca acest tip de iubire este deja in noi, adesea ascunsa sub straturi de sentimente dificile si de amintiri pe care le-am acumulat de-a lungul timpului.

Aceasta practica dezvaluie bland dragostea din interiorul nostru, astfel incat sa o putem experimenta direct. De aici, suntem capabili sa emanam aceasta dragoste si asupra lumii si tuturor fiintelor pe care le intalnim, reflectand propria dragoste de sine.

Pont: aceste plante ayurvedice te pot ajuta sa te destresezi si sa intri in starea necesara pentru meditatia iubirii de sine: Tulsi, Brahmi Gotu-Kola, Ashwagandha.

Sursa articol / foto: us.organicindia.com

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment