Meditația la ceai: o practică sacră pe care trebuie să o încerci

Intră în miezul sacru al ritualului ceaiului cu meditația la ceai. Fiecare parte componentă a experienței preparării și a consumului de ceai este o oportunitate perfectă pentru a te cufunda într-o meditație senzorială. Actul în sine de a bea ceai este un act de mindfulness care te aduce în prezent. Își are rădăcinile în ritualurile asociate cu wellness-ul și înțelepciunea, care sunt o parte binecuvântată a experienței umane de mii de ani.

Sorbind din plantele organice regeneratoare, vei putea:

 • Să redescoperi bucuria de a fi în viață pe această planetă magnifică
 • Să te reconectezi cu strămoșii tăi prin frunze, petale, rădăcini și tulpini
 • Să îți amintești cât de minunată este farmacia vindecătoare a pământului
 • Să îți reafirmi existența aici și acum
 • Să îți reînnoiești și revitalizezi corpul, mintea și spiritul

Ce ceai te aduce într-o stare profundă de meditație?

Tulsi (Busuioc Sfânt) este un ceai din plante care poate să te ajute să accesezi puternic o stare profundă de meditație doar sorbind din el. Una dintre plantele sacre din medicina ayurvedică, planta este venerată pentru abilitatea sa de a diminua stresul și de a îmbunătăți starea de spirit. Acestea fiind spuse, toate plantele și ceaiurile provin din pământ și au o vibrație unicăce fuzionează cu practica ta. Mușețelul este o altă plantă cu un cunoscut efect calmant, trandafirul este perfect pentru meditația concentrată asupra inimii, condimente precum turmericul și ghimbirul îți pot reaprinde lumina interioară, iar ceaiul verde este perfect pentru ceremonia meditației de dimineață.

Totul depinde de preferințele tale din acel moment, de momentul zilei și de dorința de a deveni în totalitate prezent și conștient de experiența consumului de ceai.

Accesează-ți simțurile cu meditația la ceai:

 • Folosește-ți urechile ca să auzi cum fluieră ceainicul și sunetul liniștitor al apei care curge.
 • Folosește-ți ochii pentru a vedea aburul frumos și culoarea schimbătoare când ceaiul ajunge în apa fierbinte.
 • Folosește-ți nasul pentru a simți aroma florală, erbacee sau condimentată care îți trezește mintea.
 • Folosește-ți limba pentru a gusta notele dulci, pământești, puternice sau piperate.
 • Folosește-ți corpul pentru a simți căldura cănii și pe cea care curge în josul gâtului tău odată cu ceaiul.

Man in a yoga studio space sipping organic herbs for a tea meditation from a buddha mug

Practica meditației la ceai:

Încearcă această practică a meditației data viitoare când vrei să bei ceaiul preferat. Observă cât de satisfăcător este să bei ceai cu profund respect și conștientizare.

PREPARAREA

 1. Alege cu grijă cana specială pentru ceai din dulap sau din locul în care o ții și observă-i greutatea, culoarea și detaliile când o pui pe masă.
 2. Uită-te prin selecția de ceaiuri organice vibrante și creează o conexiune minte-corp pentru a alege ceaiul cu care vrei să fii astăzi în armonie.
 3. Umple ceainicul cu câtă apă curată și rece dorești, simțind respect și profundă recunoștință pentru că ai acces la resursa aceasta prețioasă.
 4. Când fierbe sau este aproape de punctul de fierbere, în funcție de ceaiul ales, stai jos și gândește-te la intenția* meditației la ceai.
 5. Ascultă ceainicul cum fluieră, sunând ca niște clopote sacre, și cu grijă îndepărtează-l de sursa de căldură.
 6. Ascultă cu atenție când ridici capacul ceainicului și toarnă apa în cană, ca o fântână a vitalității.

*Intenții ca: intenționez să îmi găsesc pacea interioară, intenționez să eliberez gândurile neplăcute, intenționez să mă iubesc, intenționez să mă conectez cu pământul, intenționez să fiu prezent aici și acum.

INFUZAREA

 1. Du cana la nas și simte cum aburul vindecător se ridică spre fața ta cu aroma bogată a plantelor.
 2. Când lași la infuzat pentru 5-10 minute, în funcție de recomandări, găsește un loc confortabil în care să pui cana și să îți închizi ochii.
 3. Profită de aceste minute pentru a-ți relaxa picioarele, șoldurile, abdomenul, umerii, maxilarul și fruntea, în timp ce inspiri profund și expiri, amintindu-ți intenția dacă mintea ta începe să hoinărească.
 4. Deschide ochii și adu o conștientizare unică ceștii de ceai. Ridic-o, observă cum se schimbă culoarea, profunzimea aromei și temperatura când o ții între palme.
 5. Îndepărtează pliculețul de ceai, dacă dorești, ascultând cum picură ușor în timp ce o ridici și o pui pe farfurioara care îi este desemnată.

BĂUTUL

 1. Du cana la buze și simte cum se înalță căldura aburului parfumat, atingându-ți ca o catifea fața și mintea cu o profundă inspirație și expirație.
 2. Ia o înghițitură și observă buchetul de arome care se deschide pe cerul gurii tale în timp ce savurezi acest moment.
 3. Ce simți când bei ceaiul? Care este temperatura? Este dulce, condimentat, floral? Cum răspund corpul și mintea ta?
 4. Trezește-ți simțurile pe măsură ce simți cum ceaiul călătorește prin corpul tău și îl încălzește, substanțele sale active hrănindu-te la nivel celular.
 5. Soarbe ușor, conștient, aducându-ți mintea în prezent, la momentul în care bei ceai, dacă începe să hoinărească, amintindu-ți care era intenția ta dacă începi să îți pierzi concentrarea.
 6. Când se încheie procesul, pune cu grijă cana jos. Cum te simți? Ai observat vreo schimbare? Observă fără a judeca și ia cu tine, oriunde mergi astăzi, această căldură pământească.

Woman on a glass patio meditating with a tea mug and beautiful greenery in the background

Ceai cu vibrație înaltă pentru meditație

Pentru că plantele și frunzele de ceai au o vibrație sacră, pe lângă sute sau mii de compuși bioactivi, este recomandat să alegi ceaiuri de calitate pentru a profita din plin de meditația la ceai.

Ceaiurile convenționale sunt adesea compuse din praful rămas în urma plantelor și frunzelor cu pesticide, împachetate în pliculețe făcute din plasticul care ajunge în cana de ceai. Ca să nu mai vorbim despre faptul că recoltele cresc adesea pe terenuri industriale vaste, de monocultură, și sunt lucrate de fermieri care nu sunt tratați cu respect sau plătiți cum se cuvine.

Ceaiurile ORGANIC INDIA de calitate superioară și cu o vibrație înaltă sunt produse într-o agricultură organică regenerativă, care susține biodiversitatea luxuriantă, sănătatea solului, conservarea apei și captarea carbonului și sunt îngrijite de fermierii care lucrează în condiții de siguranță și plăcute,fiind plătiți așa cum trebuie. Toate plantele sunt culese cu mâna și puse jos cu blândețe, păstrându-le prana și protejându-le substanțele bioactive, sunt împachetate în materiale reciclabile, apoi sunt puse în pliculețe biodegradabile, care nu conțin plastic.

Prin meditația la ceai poți simți cum calitatea aceasta superioară este în armonie cu trupul tău cu fiecare înghițitură. Când ființa ta primește aceste plante în mod conștient, îți poți schimba ziua și poți schimba orice spațiu în care te afli prin prezența ta calmă.

Women with silver rings holding a teal mug for a tea meditation

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness