Mentor de wellness: Radhika Mukhija, o adevărată sursă de inspirație pentru femeile din toată lumea

În luna martie, pentru a celebra femeile, pentru a onora eternul feminin, am luat legătura cu unul dintre ambasadorii brand-ului ORGANIC INDIA: Radhika Mukhija, mentor de wellness și coach. Suntem foarte încântați să-i facem cunoscută povestea, care este o adevărată sursă de inspirație și care demonstrează încă o dată ce înseamnă de fapt emanciparea femeii.

A învățat de la strămoși și de la bunica ei

Radhika Mukhija, Women's Coach and Mentor, drinking tea.„Încă de la o vârstă fragedă, am cunoscut traiul Satvic, care, conform tradiției ayurvedice, implică alinierea cu practicile inspirate din natură, dobândirea armoniei și a conștiinței”, precizează Radhika. Fie că a fost vorba despre bunica ei, ce obișnuia să aibă amla (coacăz indian) în cămară, fie că a fost vorba despre tatăl ei, inginer de profesie, dar pasionat de homeopatie, oferindu-i metode alternative pentru ameliorarea problemelor pielii, ale tractului digestiv sau ale oricăror alte probleme ori că a fost vorba despre mama ei, care o trimitea în tabere de yoga în adolescență, se poate spune că ideea de welness a fost mereu prezentă în viața ei, chiar dacă nu a conștientizat întotdeauna cât de mult a influențat-o în parcursul său.

Primii ani de carieră

După ce a obținut masteratul în Managementul Resurselor Umane, în primii ani de carieră Radhika s-a ocupat de angajarea directorilor executivi pentru clienți din întreaga lume din domeniul financiar-bancar.

„Eram pasionată de ceea ce făceam, pot spune că eram obsedată de muncă, lucram toată săptămâna și chiar și pe parcursul weekend-urilor”, povestește ea. „După cinci ani petrecuți într-un asemenea ritm, am ajuns să am de suferit din pricina stilului meu de viață- m-am confruntat cu oboseala cronică, eram foarte stresată și aveam probleme digestive serioase.”

Cum a redescoperit wellness-ul

Radhika Mukhija, Women's Coach and Mentor, sitting on a chair near plants.Radhika s-a reîntors către remediile pe bază de plante în urma unui eveniment nefericit, care a schimbat cursul vieții sale stresante. „Când mama mea a fost diagnosticată cu cancer, imediat m-am orientat, pentru a încerca să o ajut, spre terapii alternative, spre consumul de băuturi naturale, spre detoxifiere, spre meditație, spre pranayama și spre alte practici holistice”. A avut grijă de mama ei timp de 2-3 ani, între mai multe remisii, însă aceasta a încetat din viață. „Când mi-am pierdut mama, m-am aplecat către yoga pentru a putea față mai ușor pierderii suferite, ceea ce a reprezentat o experiență profundă, în urma căreia am hotărât să studiez ca să devin maestru yoga; în timp ce am realizat acest demers, mi-am dat seama că voiam să mă întorc la rădăcinile mele și să învăț mai multe nu numai despre nutriție și despre coaching în domeniul sănătății, ci și despre alte lucruri la care m-am străduit să apelez ca să o ajut pe mama”, mărturisește Radhika. „Așa a avut loc tranziția de la munca mea din domeniul corporatist la cea în domeniul wellness-ului- pierderea mamei mele a fost ceea ce m-a motivat să fac asta, iar când mă implic într-o asemenea muncă cred că o onorez pe ea.”

Cum a devenit mentor de wellness holistic pentru femei

Radhika Mukhija, Women's Coach and Mentor, playing a crystal singing bowl.Radhika a început prin a lucra cu femei, în special cu cele care sunt în funcții de conducere și care au o viață solicitantă, simțindu-se cumva legată de acestea. „Mergem dincolo de ceea ce este la suprafață și încercăm să pătrundem în profunzime, pentru a găsi adevăratul scop, dincolo de simple obiective”, explică ea. „Așa că am creat o abordare unică, bazată atât pe propriile mele experiențe, cât și pe pregătirea mea legată de Ayurveda, pe filozofia yoga, pe nutriția funcțională, pe biohacking, pe coaching-ul holistic și pe neuroștiință.” Ea încearcă să-și determine clienții să se îndepărteze de noțiunea de „a face mai mult” tot timpul și să ajungă la a face mai puțin, a fi liniștiți și a putea să observe. „De fapt, medicina devine mai plăcută în anumite momente- spre exemplu, când practici pranayama, nu înseamnă că te concentrezi doar asupra respirației, ci te bucuri și de momentul în care inspirăm, expirăm și facem pauza, aceasta din urmă dezvăluind practic magia”. „Când vezi un apus de soare superb sau alt aspect din natură, ajungi să le venerezi și nu se poate spune că pur și simplu inspiri și expiri, într-un ritm lent și plăcut; din pricina culturii vitezei și a capitalismului am reușit să ratăm așa ceva și, în aceste condiții, ne pierdem înțelepciunea și devenim practic aproape inconștienți.”

Cum încearcă să pună capăt sentimentelor de vinovăție

Radhika Mukhija, Women's Coach and Mentor, with hands in prayer position by a lake.Radhika insistă pe lângă clienții săi ca aceștia să învețe să se și odihnească și să aibă mai multă grijă de ei. „Mă gândesc mult la clienții mei, dar și la mine, și știu că avem în sânge că trebuie să facem mereu ceva, să fim productivi; observ cum 90% dintre clientele mele se simt vinovate când nu fac nimic în weekend-uri, gândindu-se „ar trebui să mă ocup să fac ordine prin dulapuri, prin cămară sau în șifonierul copilului” întrucât de fapt au o anumită „rezistență” în fața ideii de a se odihni. „De fapt, totul se învârte în jurul sentimentului nostru de vină ancestral, așa că o bună parte din munca mea implică să-mi ajut clienții să înțeleagă faptul că odihna poate fi un adevărat medicament pentru ei, nu ceva care le alimentează sentimentele de culpabilitate.”

O legătură strânsă

„În ceea ce privește munca mea, îmi place să promovez un stil de viață regenerativ și obișnuiesc să testez anumite produse înainte să le recomand clienților mei; apreciez mult calitatea deosebită a produselor de la ORGANIC INDIA. Prima mea interacțiune cu această companie a fost chiar în India, la Mumbai, acolo unde am crescut- am devenit tot mai interesată în produsele lor întrucât atunci mă documentam despre companiile care promovează un stil de viață conștient, iar ei se numără printre acestea”, spune Radhika.

„Practic, este vorba despre o legătură unică pe care o am cu ORGANIC INDIA întrucât m-am născut în Lucknow, unde se află sediul companiei; de asemenea, în prezent locuiesc în Colorado, sediul acestei companii în SUA- prin urmare, cu siguranță voi continua acest parteneriat.”, spune Radhika, mentor de wellness apreciat în SUA.

Urmărește-o pe HolisticPrana.com și pe Instagram , dar și pe Spotify ca artistă de muzică meditativă cu numele de Pranaandsky.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness