Microplastice în plicurile de ceai? Cu ORGANIC INDIA ești în siguranță

Ai auzit despre recentele discuţii legate de microplasticul din plicurile de ceai? Un studiu recent publicat în „the Journal of Environmental Science & Technology” a arătat că un singur plic de ceai poate să elibereze aproape 12 miliarde de particule de microplastic şi mai mult de 3 particule şi mai mici, nano-particule, în apa din ceaiul tău. Aceste niveluri sunt considerate de mi de ori mai mari decât cele regăsite în alte alimente.

Eu personal nu vreau să consum nimic din plastic care vine în contact cu apa fierbinte. De aceea, prefer cănile sau ceainicurile din ceramică sau din sticlă sau difuzoarele fără oţel. Dacă eşti ca mine, nu vrei să-ţi aduci contribuţia la cererea crescândă pentru manufacturarea produselor pe bază de plastic şi nici nu vrei să participi la eliberarea de microplastice în mediul înconjurător.

Ce sunt microplasticele şi de ce sunt dăunătoare pentru tine?

Microplasticele sunt bucăţele de plastic ce au o lungime mai mică de 5 mm. Ele se regăsesc în diverse produse, inclusiv în cosmetice, îmbrăcăminte sintetică, pungi de plastic, în sticle de plastic şi în anumite plicuri de ceai.

De ce sunt dăunătoare pentru mediu:

Aceste plastice conţin aditivi chimici care afectează tot mediul înconjurător şi care nu sunt reciclabile sau biodegradabile, aşa că, în loc să se descompună, ele se acumulează.

Microplasticele au fost descoperite în oceane, în ecosistemele de apă dulce şi în aer. Zooplanctonul ingerează plasticul şi după aceea acesta ajunge la peşti, la păsări şi la oameni (fenomenul se numeşte bioacumulare). De aceea, sunt prezente pe scară largă în mediu, atât de mult încât au ajuns să fie şi în apa potabilă, în bere, în alimente provenite din mare şi în sare.

De ce sunt dăunătoare pentru oameni:

Efectul microplasticelor asupra oamenilor sunt încă incerte, dar se ştie că acestea conţin substanţe cunoscute pentru efectele negative asupra sănătăţii. Studii recente şi experţii sugerează că printre astfel de efecte se numără producerea dezechilibrelor hormonale, apariţia factorilor ce favorizează cancerul şi se poate ajunge până la tulburări în dezvoltare sau la tulburări de comportament.

Plicurile de ceai de plastic versus plicurile de ceai din hârtie

De curând s-a semnalat prezenţa unor producători de ceai care utilizează plastic pentru plicurile lor. Ei folosesc inclusiv polypropylene, ce are rolul de a menţine plicurile intacte sau chiar întregul plic de ceai este făcut din plastic, nu din hârtie.

Plicurile de ceai de hârtie sunt făcute numai din hârtie şi nu folosesc deloc plastic, nici pentru sigilare. Cu toate acestea, unele plicuri sunt înnălbite sau nu. Este posibil ca plicurile de ceai foarte albe să fi fost albite cu clor, toxic şi pentru noi şi pentru mediu.

Plicurile de ceai de la ORGANIC INDIA

Din fericire, plicurile de ceai Tulsi de la ORGANIC INDIA sunt făcute din hârtie de filtru care nu a fost înălbită, ce provine din fibre de celuloză din planta numită Abaca, aşa că sunt complet lipsite de plastic. Ele sunt astfel şi lipsite de chimicale şi sunt biodegradabile, perfect sigure pentru a se descompune. De asemenea, ORGANIC INDIA a investit în noi tehnologii pentru ca plicurile de ceai să nu mai fie securizate cu capse metalice (în loc să fie aşa, ele sunt legate cu câte un firicel de bumbac). Mai mult decât atât, inscripţiile de pe plicurile de ceai sunt realizate pe bază de cerneală de soia. Excelent pentru sănătatea ta şi pentru cea a planetei.

#IubireSiConstiintaInActiune

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness