fbpx
O calatorie a recunostintei prin intermediul chakrelor

Este minunat sa ne alimentam existenta cu energia recunostintei. Aceasta ne face atat viata noastra cat si pe a celor din jur mai frumoasa. Beneficiile recunostintei pot fi simtite in intreaga noastra comunitate si sunt mai presus de cuvinte. Va invitam asadar sa includeti in urmatoarea practica profunda in modul vostru de a va exprima recunostinta.

Vei fi placut surprins de practicarea meditatiei „O calatorie a recunostintei prin intermediul chakrelor”, pentru ca te va ajuta sa te devii persoana care aspiri sa fii. Chakrele, considerate centrii energetici ai corpului, ne sprijina dezvoltatea la toate nivelele fiintei noastre, inclusiv la cel fizic prin intermediul emotiilor, gandurilor si a modelelor pe care le avem in corpurile noastre. Cand suntem recunoscatori lumea ni se deschide intr-o maniera unica la fel ca atunci cand chakrele sunt aliniate si in armonie – moment in care vietile noastre reflecta aceasta stare de bine. Acest echilibru.

Practica

Incepe prin gasirea unei pozitii confortabile, indiferent ca stai in picioare sau intins pe spate. Respira adanc, din tot sufletul, pentru a te linisti. Ramai in prezent, in ACUM, intre trecut si viitor.

 

  1. Chakra de Baza (Radacina) – Muladhara

Odata ce te simti echilibrat, indreapta-ti atentia catre chakra radacina, localizata la baza coloanei vertebrale. Inspira adanc, prin toti porii, umplandu-te cu energia proaspata a fortei vietii. Permite-i fortei vietii sa umple chakra in timp ce expiri. Dupa cateva inspiratii si expiratii, inchipuie-ti ca inspiri energie rosie, care umple cu culoare intregul spatiu, curatand orice energie statica. Imagineaza-ti cum Muladhara straluceste in rosu. Apoi, imagineaza-ti ca respiri sentimentul de securitate si conexiune, simtindu-te cu picioarele pe pamant si in siguranta. Expira recunostita pentru ca ai toate aceste calitati in viata ta. Daca ti se pare greu, permite ca aceste calitati sa dizolve orice bariera. Acum, inspira aceste calitati si expira in lume sentimentul de recunostinta. Dupa ce ai practicat o vreme aceste exercitii, observa cum te simti. 


  1. Chakra Sacrala – Svadhisthana

Indreapta-ti apoi atentia catre chakra sacrala, localizata in zona abdomenului inferior. Inspira prin toti porii, umple acest spatiu cu energia vindecatoare a fortei vietii, lasand-o sa umple chakra in timp ce expriri. Acum, incepe sa-ti inchipui energia portocalie care curata orice blocaj. Inchipuie-ti cum Svadhisthana straluceste in portocaliu.

Apoi, incepe sa inspiri sentimentul de intimitate, conexiune cu ceilalti, senzualitate. Expira recunostinta pentru ca ai aceste calitati. Pe masura ce faci exercitiul, observa cum te simti.

 

  1. Chakra plexului solar – Manipura

Muta-ti acum atentia catre cea de-a treia chakra, plexul solar, localizata in mijlocul abdomenului. Inspira prin toti porii energia care umple Manipura in timp ce expiri. Apoi, energia de culoare galbena, ocupa intregul spatiu, inlaturand orice blocaj. Inchipuie-ti cum Manipura straluceste in galben. Acum, incepe sa inspiri sentimentul de echilibru, vointa si forta. Expira recunostita pentru ca ai aceste calitati. Observa cum raspunde chakra in timpul acestui exercitiu.

 

  1. Chakra inimii – Anahata

Acum indreapta-ti atentia catre cea de-a patra chakra, Anahata, localizata in mijlocul pieptului. Inspira prin toti porii si umple acest spatiu cu energia proaspata, care se va raspandi in timp ce expiri. Acum, imagineaza-ti cum energia colorata in verde, elimina orice stagnare prezenta in chakra. Imagineaza-ti cum Anahata straluceste in verde. Incepe sa inspiri compasiune, iubire de sine si deschidere. Expira recunostita pentru ca ai aceste calitati. Observa cum raspunde chakra in timpul acestui exercitiu.

 

  1. Chakra gatului – Vishudha

Muta-ti atentia catre chakra a cincea, care se afla la baza gatului. Inspira prin toti porii si umple acest spatiu cu prana, care se va raspandi in timp ce expiri. Acum, imagineaza-ti cum energia colorata albastru deschis, elimina orice stagnare prezenta in chakra. Imagineaza-ti cum Anahata straluceste in albastru deschis. Incepe sa inspiri sentimentul creativitatii, auto-exprimarii si a dezvaluirii adevarului. Expira recunostita pentru ca ai aceste calitati. Observa cum raspunde chakra in timpul acestui exercitiu.

 

  1. Chakra celui de-al treilea ochi – Ajna

Acum indreapta-ti atentia spre cea de-a sasea chakra, a celui de-al treilea ochi, situata in mijlocul fruntii. Inspira prin toti porii si umple acest spatiu cu energie vindecatoare care se va raspandi in timp ce expiri. Acum imagineaza-ti ca energia de culoare indigo, elimina orice stagnare prezenta in chakra. Imagineaza-ti cum Ajna straluceste in culoarea indigo. Acum incepe sa inspiri intuitie, intelepciune interioara si incredere. Expira recunostita pentru ca ai aceste calitati. Observa cum raspunde chakra in timpul ce respiri si esti concentrat pe ea.


  1. Chakra Coroanei – Sahasrara

Si acum muta-ti atentia catre cea de-a saptea chakra, Sahasrara, localizata in crestetul capului. Inspira prin toti porii, umpland spatiul cu prana-energia vietii pe care o lasi sa se raspandeasca in timp ce expiri. Acum imagineaza-ti ca energia de culoare violet umple intreaga chakra. Imagineaza-ti cum Sahasrara straluceste in culoarea violet. Acum , incepe sa inspiri sentimentul de unicitate, conectandu-te cu partea eterna din tine, care este dincolo de nume, corp si poveste de viata. Expira recunostita pentru ca ai aceste calitati. Observa cum raspunde chakra se deschide la aceste calitati in timp ce expiri.

Acum, inspira prin coroana si in timp ce expiri simte cum energia ajunge la baza coloane, la chakra radacina. Repeta si simte conexiunea dintre chakre in timp ce energia trece prin ele. Imagineaza-ti cum stralucesc in propriile culori si simte toate calitatile pe care le-ai cultivat in timpul exercitiului. Acum muta-ti atentia pentru a creste sentimentul gratitudinii pe care o simti. Lasa acest sentiment sa treaca la oamenii cu care colaborezi si la intreaga lume. Cand te simti complet, deschide ochii si saluta lumea exterioara.

Daca simti nevoia de un mic ajutor pentru a avea o minte calma astfel incat sa poti medita incearca plantele adaptogene:

 

Mediteaza impreuna cu noi!

La baza ORGANIC INDIA se afla angajamentul de a fi iubire si constiinta in actiune. Intelegem ca pentru a Adevarata Stare de Bine sa existe trebuie sa includem tot: toatel fiintele, intreg pamantul, tot ce este vizibil si tot ce este invizibil. Meditatia este o componenta importanta a Adevaratei Stari de Bine. Meditatia in grup este chiar mai buna, pe masura ce acceptam adevarul fundamental ca totul si toti suntem interconectati.

Sursa: https://www.organicindia.com/us/organic-india-blog/a-gratitude-journey-through-the-chakras

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment