fbpx
O poveste moderna despre cel mai antic Superman

Tânărul Hanuman,

iubitul si inselatorul Zeu Maimuta, se juca in parc cand a privit spre cer si a vazut soarele stralucitor, pe care l-a confundat cu un colosal fruct de mango. A decis ca este exact ceea ce ii trebuie pentru gustarea de dimineata si a sarit pe cer si a inceput sa il traga din ceruri.

Cand a vazut ca soarele ei este furat, Indra Devi, Zeul Soarelui, si-a pierdut cumpatul si a incept sa arunce cu fulgere, unul dintre ele lovindu-l pe Hanuman. Micutul corp al lui Hanuman a cazut in viteza spre Pamant si s-a izbit cu un sunet puternic.

Vayu,

tatal lui Hanuman si Zeul Vantului, si-a pierdut mintile. A inceput sa absoarba tot oxigenul din atmosfera, si totul a inceput sa se usuce si sa moara. Toti zeii s-au alarmat si au renuntat la treburile lor divine pentru a-l implora pe Vayu sa refaca Universul.

“Mai intai trebuie sa imi aduceti fiul din nou la viata”, spuse el. Au cazut de accord si cu totii au atins corpul lipsit de viata al lui Hanuman. Acesta s-a trezit ca dintr-un somn adanc, inconstient de tragedia care ar fi putut sa se intample. Ceea ce nu a realizat Hanuman a fost ca fiecare zeu i-a oferit parte din puterea lor pentru a-l readuce la viata. Nestiutor, el a terminat liceul, a terminat o facultate de business si a inceput sa lucreze intr-un corporatie din America (nefiind foarte incantat cu rutina sa zilnica).

Intr-o zi,

lordul Ram l-a rugat pe Hanuman sa fie capitanul garzii sale. Hanuman era foarte puternic (se ducea foarte des la o sala de fitness in timpul sau liber) si foarte umil, iar lui Ram ii placeau acesta calitati. Hanuman, incantat, a fost de acord, deoarece Ram si Sita, sotia printesa a lui Ram, ii erau ca o familie. Hanuman le era devotat complet si ii iubea neconditionat.

Pe nepusa masa, a aparut o hoarda de demoni umbri in regat si au rapit-o pe Sita, ducand-o departe peste marele ocean in tinuturile indepartate din Lanka. Ram era disperat sa inceapa actiunea, dar avea nevoie de ceva timp sa isi stranga armata sis a construiasca un pod pentru a ajunge catre Lanka. L-a implorat pe Hanuman sa sara peste ocean si sa ii duca sotiei sale un inel ca un mesaj ca sotul ei vine sa o salveze.

Hanuman,

fiind doar pe jumatate om, era deseori nesigur si temator. A inceput sa asude puternic si sa se agite in cizmele sale Ugg. S-a uitat la Ram si i-a spus: „Nu cred ca o pot face! Am genunchii si tendoanele obosite. Doar ce am mers pe jos 14 km …”, si tot continua asa.

Problema cea mai grava, a realizat Ram, era ca Hanuman nu dorea sa dezamageasca persoana pe care o iubea cel mai mult pe lume. Rum l-a imbratisat puternic si indelungat si s-a uitat in ochii lui Hanuman. Hanuman a privit inapoi, si a vazut iubirea pe care Ram i-o purta. Inima lui Hanuman a crescut, si si-a tras curaj din dragostea lui pentru Ram si din a lui Ram pentru el. „Bine, voi face tot ceea ce imi sta in putinta.”, a decis Hanuman.

In clipa in care

Hanuman a decis sa renunte la temerile si anxietatile sale, sa isi deschida inima catre el insusi si sa fie de ajutor altuia, puterile sale s-au facut simtite. L-au propulsat peste ocean ca o racheta pentru a transmite mesajul iar Sita s-a intors acasa nevatamata.

Povestile cu zei si zeite din filosofia Hindu ilumineaza lectii diferite care ne arata cum sa ne deschidem inima catre noi insine si catre cei din jurul nostru. Cand Hanuman decide sa isi depaseasca modul egocentric de a gandi si incepe sa aiba incredere in capacitatile sale, isi deshide inima catre el insusi si devine mutl mai puternic (cel mai antic Superman).

Lectiile invatate …

Demonii reprezinta negativitatea, fricile si anxietatile, suferintele mintii si ale ego-ului. „Nu sunt suficient de bun.”, „Sunt speriat.”, „Nu cred ca sunt suficient de puternic.”, „Nu pot sa o fac…”. Si Hanuman ne arata ca daca esti dornic sa provoci aceste tipare negative ale gandirii prin a deschide inima catre noi insine, iubirea poate sa distruga demonii nostri interiori.

Devenim mult mai puternici cand oferim servicii inimii. Indifierent ca aceste servicii sunt catre noi insine (prin a te increde in fortele tale, prin a-ti ingriji sinele, prin a alege oameni pozitivi care sa te inconjoare) sau catre cei din jurul nostru.

Asa ca te intreb: Care este super-puterea ta?

Care zunt darurile si talentele tale? Poate ca esti un bun ascultator, un prieten grozav, un stapan de caine, un parinte minunat … Recunoscand aceste calitati ne aducem noua un serviciu grozav, si le putem impartasi cu lumea intreaga pentru a fi o unda intr-o mare de schimbare.

Indiferent de ceea ce crezi, in tine exista un supererou puternic si al naibii de grozav.

Jai Hanuman!

Text scris de Steph Schwartz, Boulder Yoga Instructor

http://www.mandalamonkey.com/

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness